Moja starostlivosť o pleť

Po článku so starostlivosťou o vlasy som sa rozhodla spraviť niečo na ten štýl, ale o starostlivosti o pleť. Dôvod, prečo som sa tak rozhodla, je ten, že v tejto oblasti som našla pár fakt dobrých pomocníkov v boji proti akné alebo iným nedokonalostiam pleti a chcem sa s vami o nich podeliť! :D
  Hlavne posledný rok-dva som sama tvrdo bojovala s akné, ktoré sa mi oproti iným rokom dosť zhoršilo. Začínala som klasickými a nevyhnutnými prípravkami ako pleťové čistiace vody, neskôr gély a peelingy (teda takým tým základom). Zrejme za tým bola zlá životospráva, takže sa postupne začalo objavovať to, čo som na svojej tvári videla nerada. Preto bolo treba siahnuť po účinnejších prostriedkoch a o tých vám poviem viac nižšie! ;)




Peeling od Nivey je pre mňa naj voľbou už len pre to, že ak si ho na tvári necháte aspoň 5 minút, pôsobí ako pleťová maska. Pleť je po jeho použití skutočne hebká, čistá (a to ešte dlho po aplikácii) a navyše veľmi príjemne vonia. 
Úplným základom sú pre mňa pleťové vody. Používam ich ráno aj večer a vo výnimočných prípadoch aj počas dňa. Tá od Nivey sa mi páči najmä tým, že je veľmi jemná k pokožke a neobsahuje žiaden alkohol. Značku Clean&Clear považujem síce za veľmi účinnú, ale pri nej mi dosť prekáža doslova alkoholový opar okolo vašej tváre, keď si touto vodou čistíte tvár. Ale zas, sto ľudí, sto chutí. :) Počula som na ňu ozaj rozličné názory a každému zrejme sedí čosi iné.
Mojím najspoľahlivejším pomocníkom pri udržiavaní zdravej pleti je v poslednom čase tento olejček s výťažkami z čajovníka (a čajovník je proti akné podľa mňa úplne najmega super voľba! :D). Má síce svoj typický zápach (alebo vôňu?), no myslím, že keď zbadáte výsledok, bude vám srdečne jedno, že vám to chvíľu nevoňalo. :D Keď som ho použila prvý raz, doslova cez noc mi zmizlo pár nepekných pupienkov a po použití druhýkrát ráno som už po nich ani nechyrovala. Nevýhodou je možno cena, lebo za takúto malilinkú 30ml fľašku zaplatíte okolo 6€ (najmä, keď ju v polovici používania rozbijete, všakže, Sabča? :D Inak, na internete som našla aj cenu 12€.), ale účinky sa ozaj dostavia. A ak máte vážny problém s akné, toto je rozhodne spoľahlivá prvá pomoc. :) Tento olejček je pôvodne na afty, herpesy, popáleniny a štípance, ale môžem povedať, že ozaj zachraňuje aj pleť. Aplikujete jednoducho na postihnuté miesto vatovou tyčinkou, zoženiete v lekárni. 
Ďalším mojím malým zázrakom je tento pleťový krém Sébium AKN od Biodermy. Účinky boli podobné ako pri čajovníkovom oleji, pretože rozdiel uvidíte za krátku dobu. Samozrejme, efektívnejšie je dlhodobé používanie, alebo aspoň ráno a večer. Avšak myslím si, že pokojne poslúži aj ako rýchla záchrana postihnutého miesta. Jediné, čo mi na ňom po čase začalo vadiť, je jeho jemná zvláštna vôňa. :D Ale nie je to nič hrozné, možno si to ani nevšimnete. ;) Cena tohto 30 ml prípravku je okolo 12€, kúpite v lekárni.

Viac kozmetiky na čistenie tváre nepoužívam, ale spomínam si, že pár rokov dozadu som si zvykla objednávať viaceré čajovníkové produkty z Oriflamu, ktoré mi veľmi sedeli (neviem, či sa ešte vyrábajú). Aké sú vaše skúsenosti s prípravkami na čistenie pleti? Máte nejakých favoritov? :)

S.

Komentáre

  1. Bioderma je skvelá a ten olejček budem musieť vyskúšať.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. na čistenie pleti väčšinou používam výrobky od avonu budem rada ak si pozrieš môj blog a dáme vzájomné sledovanie www.janie-hannagonova.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já i moje mamka používáme NIVEA ALL IN 1 a už jsme na to zvyklé. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bioderma and nivea have the best products ! I do use Garnier and Neutrogena too !

    xx

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky