Veľká recenzia make-upov

Možno ste si to všimli, možno nie, ale nie som až takým veľkým fanúšikom líčenia a všetkého, čo je s tým spojené. Dôvodom je jednoducho to, že na to nie som dosť zručná. Baví ma síce prehŕňať sa v kozmetike a v drogérke by som vedela stráviť aj niekoľko hodín, ale... Na druhej strane to pre mňa nie je niečo, čo by bolo mojím najväčším koníčkom. Zladiť rúž so šatami - to áno, ale vykúzliť si sama líčenie na ples - jednoznačne nie! :D O to väčší obdiv patrí tým, ktorí tieto kúzla ovládajú a ak nejakí takí mágovia práve čítajú tento článok, osobne sa pred vami skláňam. ;) 
  Čo sa mňa týka, som zástancom výhradne prirodzeného líčenia. Myslím, že niečo výrazné by sa mi ani nehodilo, ale ani by som sa tak necítila dobre. Takže rúže iba neutrálne alebo jemne ružové, očné tiene takmer výhradne bronzové (ak už musia byť; najlepšie sa cítim, keď mám na sebe len riasenku) a lícenka tiež len veľmi jemná.
  S príchodom leta sa líčim čoraz menej a menej. Musím povedať, že čokoľvek okrem slnečných lúčov na tvári mi vyslovene prekáža. :D Po make-upe siaham vždy až v septembri a jediné, čo si doprajem aj cez leto, je riasenka. Doteraz som si však nahrabala hneď niekoľko make-upov a používala ich takmer každý deň, tak som sa rozhodla spraviť menšiu recenziu a podeliť sa o svoje dojmy. ;)

 1. Essence Stay All Day
2. Max Factor Face Finity All Day Flawless
3. Avon Ideal Flawless
4. Catrice Photo Finish
5. Avon Calming Effects
6. Rimmel Match Perfection
6. miesto 
 Max Factor
Ako študentka vždy radšej siahnem po lacnejšej kozmetike. Verím, že aj tam sa dajú nájsť kúsky porovnateľnej kvality k ich drahším konkurentom. Chcela som však vyskúšať aj niečo drahšie, ako zvyčajne zvyknem používať. Face Finity All Day Flawless však v konečnom dôsledku bol viac sklamaním ako radosťou. Odtieň, ktorý mám, mi na normálnom svetle vôbec nesedí a mám pocit, že keby som si kúpila svetlejší, nesedel by tiež. Taktiež zalieza do pórov a mne osobne nerobí až tak peknú pleť. Musím mu vytknúť aj to, že sa naozaj zvláštne roztiera a vôbec sa mi s ním nepracuje dobre. Na druhe strane sa mi páčilo balenie a to, že pomerne dlho vydrží.

5. miesto
Avon
Od tohto make-upu som očakávala omnoho viac, ako som nakoniec dostala. Na prvý pohľad sa mi veľmi páčila konzistencia a aj odtieň vyzeral dosť dobre. Po aplikácii mi to pripadalo, ako keby mi "oťažela" tvár, inak to neviem popísať. :D Aj napriek rovnakému dávkovaniu, aké mám už zaužívané, som si nemohla pomôcť, ale necítila som sa s ním na tvári dobre. Ďalším negatívom pre mňa je, že ten make-up so sebou niesol zvláštny zápach. Spomínam si, že raz, keď som ho mala v škole, mi tak neskutočne smrdel, že hneď po príchode domov som si pleť rýchlo a dôkladne odlíčila. Čo na ňom ale musím pochváliť je to, že dlho vydrží. Aj odtieň sa mi pozdával a musím uznať, že celkom dobre kryl nedokonalosti pleti.

4.miesto
Avon
Ďalší produkt od Avonu už pre mňa dopadol o trochu lepšie. To, čo mi prekážalo pri predošlom, by som pri Calming Effects hľadala márne. Po aplikácii som sa s ním na tvári cítila fajn, takmer úplne prirodzene. Pleť pekne zjednotí, ale všimla som si, že nemá takú výdrž ako predchádzajúci kolega. Každopádne ho veľmi rada používam, keď sa buď ponáhľam, alebo chcem mať čo najprirodzenejší feeling na tvári. :D

3. miesto
Essence
Tento make-up je počas teplých dní mojím úplne top najobľúbenejším (ale dobrý je aj po zvyšok roka). Mám ho rada najmä preto, že je na tvári ľahučký a vôbec nemám pocit, že by som so sebou nosila omietku. Musím podotknúť, že má tiež veľmi príjemnú vôňu, čo ja pri kozmetike milujem, aj keď sa jedná len o make-up. Ďalším plusom je cena, pretože je jedným z najlacnejších v tomto článku (ak nie najlacnejší, teraz si nie som istá). Jediné, čo je pre mňa sklamaním, je jeho slabá výdrž.

2. miesto
 Rimmel
 Druhé miesto zaslúžene patrí Match Perfection, pretože pre mňa spĺňa veľa z toho, čo by mal obsahovať skutočne dobrý make-up. Veľmi príjemne mi vonia a po aplikácii je na pleti ľahký. Krytie mi úplne vyhovuje a výdrž je zatiaľ tiež fajn, ale myslím, že som ho ešte nemala na tvári úplne celý deň, takže toto až tak dobre posúdiť neviem. Čo sa mi na ňom nepáči, je konzistencia - ale to je len malý detail a skrátka vec názoru. ;)

1. miesto
 Catrice
Neviem, či je takýto víťaz prekvapenie aj pre vás, ale pre mňa bol určite. :D Nikdy by som si nebola pomyslela, že táto nie veľmi drahá značka strčí do vrecka niečo ako Max Factor. Avšak na tento make-up nedám dopustiť. Vo vyššie spomínaných popisoch som niekoľkokrát skritizovala konzistenciu - nemám totiž rada tie tekuté make-upy, uprednostňujem tie hustejšie. A Photo Finish takým je. Je síce pravda, že potom sa trošku ťažšie roztiera, ale aj napriek tomu mi vyhovuje. Má super výdrž, super krytie a musím povedať, že tento make-up asi najviac sadol k môjmu prirodzenému odtieňu pleti. Taktiež je veľkou výhodou cena. Toto je presne ten produkt, ku ktorému sa chcete vrátiť vždy, keď miniete jedno balenie. U mňa je to teda víťaz. :)

Btw, pred písaním tohto článku som si prečítala niekoľko recenzií na vyššie spomínané make-upy a prekvapilo ma, že som sa s mnohými názormi vôbec nestotožňovala. :D Možno v 1 alebo 2 prípadoch som sa trafila, ale inak som mala skoro opačné dojmy. Práve preto som zvedavá, aký budete mať názor vy. :)

S.

Komentáre

  1. z tvojich recenzovaných makeupov mám práve ten od Catrice, je naozaj dobrý, ale teraz na leto mám radšej niečo ľahšie a preto si ho nechávam na zimu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super recenze, už dlouho mě lákají make-upy od Avonu, ale ještě si jejich pořízení rozmyslím. Každopádně ten make-up od Catrice budu muset zkusit určitě, slyším na něj chválu ze všech stran :)

    Šperk pro vaši pleť - Belcura

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie Avon make-upy skrátka treba skúsiť (najlepšie v nejakej zľave, pôvodná cena je podľa mňa trochu prehnaná :D), niekomu sadnú fakt dobre, niekomu nie. ;)

      Odstrániť
  3. Ten Match Perfection mám doma, ale nepoužívam ho, pretože pre mňa má veľmi slabú kryciu schopnosť a je dosť vodový :/ Inak na pleti je veľmi ľahký a odtiene sú tiež fajn. Je to taký letný make-up :) S ostatnými make-upmi nemám žiadnu skúsenosť. Ale inak dobrá recenzia :)

    http://lifestyle-beautyblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. S Make-upmi je to strašne individuálne takže to že si sa nezhodla s ostatnými je normálne a nič to neznamená, mne sa to stáva tiež dosť často. Napr. po blogosfére vychválená Sensibio micelárka je pre moju pleť niečo strašné, som po nej lepkavá a neznášam ju. Spomedzi tvojich make-upov som skúšala len Max Factor a ten bol na mňa tmavý aj v tom najsvetlejšom odtieni, bola som po ňom suchá a nesedel mi, oxidoval na mojej mastnej pleti, nič pre mňa. Avšak výdrž a krytie na to je fakt expert. Ale na nič iné. Ja milujem Dermacol 24h Control, je to moja láska a len dúfam, že ho budú vyrábať stále, nič mi tak nesedí ako toto. Inak podľa tých fotiek je práve len ten Catrice doružova, čo len potvrdzuje moje zistenie, že 99% make-upov v drogérii má žltý podtón, mne však sedia len tie doružova a taký je práve Dermacol.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, v akom odtieni mas avon makeupy? Celkom ma zaujali :) ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, bohužiaľ už tie make-upy nemám, takže ti neviem povedať. :/

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky