Výletovo: Santovka

Polovicu každého leta skoro vždy strávim vo vode. Z veľkej časti je to vďaka dovolenke, ale ak nevyjde dovolenka, tak aspoň bazény kamarátov a blízkych alebo kúpaliská. A musím sa priznať, že na to posledné som poriadne háklivá a neulahodí mi len tak hocičo. :D Som človek, ktorý rád relaxuje za prítomnosti pokoja a aspoň akého-takého ticha. Jasné, že vrava a smiech ku kúpaliskám neodmysliteľne patria, ale napríklad to naše levické je úplným preborníkom v rušení kľudu. :D Decká sú tam rozbláznené od úplne najmenších až po tých, ktorých už ťažko nazývať deckami. Nepočuť vlastného slova, voda vám špliecha ešte aj na do jedla a všade je toľko ľudí, že ste radi, ak sa v bazéne vôbec namočíte. Všetky menované dôvody prispeli k tomu, že som už na naše kúpalisko nezavítala asi 6 rokov. Ale takáto je realita slovenských kúpalísk skoro všade. Práve preto som vždy čas trávila radšej v bazéne u kamarátov, lebo ak už idem na kúpalisko, väčšinou si tam vôbec neoddýchnem, skôr ma len rozbolí hlava. 
  A práve medzi týmito pre mňa nelákavými miestami (detto aj Podhájska alebo Tatralandia, ale zas v Tatralandii mi vadili len tie tisícky ľudí, inak je celkom na úrovni a môžete si o nej prečítať v tomto mojom článku ;) som našla svoju oázu pokoja. Dnes som totiž kúpanie bola vyskúšať na Santovke. :)

Na Santovku sme dorazili okolo jedenástej a hoci ležadlá pri bazéne už boli obsadené, na hornej fotke môžete vidieť, že v bazénoch takmer nikto nebol.V pohode sa dalo zaplávať alebo fotiť a nikomu ste neprekážali. Nachádzali sa tam 3 bazény, z čoho jeden bol pre najmenšie deti, ale prvé dva (na fotke) úplne stačili na celodenné vyžitie. Plavecký bazén bol obrovský, takže keď poobede pribudlo trochu viac ľudí, stále bolo dosť miesta pre všetkých.

Pre mňa osobne boli najlepším zážitkom travertínové bazéniky na okraji areálu. Úkaz podobný chýrnemu Pamukkale v Turecku sa nachádza aj u nás. Minerálny prameň, ktorý v Santovke vyviera, ja púšťaný priamo do bazénov a zároveň obaľuje múriky. :) Bol to ozaj skvelý relax; slniečko, minerálna voda a pokoj. 
V areáli predávali ozaj super zmrzlinu. :) Mojou top kombináciou sa stala mätová a čokoládová a v oboch boli nasekané kúsky čokolády. Btw, tá mätová bola fakt božská! Neviete si predstaviť moju radosť, keď som konečne jedla nejakú inú zmrzlinu ako mnou nenávidenú belgickú točenú, čo je u nás po celom meste.
Pokojnú atmosféru umocňovali aj tieto nádherné malé tvory. Vážok bolo všade nesmierne veľa a mňa asi nikdy neprestanú fascinovať. Domov som si odniesla asi 30 fotiek vážok z každej jednej strany. :D 
Na obed som si dala grilovaný hermelín na čerstvej zeleninke a poviem vám, lepší obed počas horúceho letného dňa si neviem ani predstaviť. Jedlo bolo neskutočne ľahké a svieže. A nakoľko mám práve nejakú syrovú sezónu, hermelín bol tou správnou voľbou. :) Inak si tam vybral každý, od robustného chlapa až po malé dieťa. Trochu mi tam možno chýbal nejaký stánok s rýchlym občerstvením alebo kukurica, ale reštaurácia v areáli bola veľmi milou alternatívou.
Keď už slnko pripekalo neúnosne, stiahla som sa s knižkou pod tieto krásne koruny stromov, ktorých tam bolo neúrekom a to sa mi celkom páčilo. Navyše, bolo tam pomerne málo ľudí a ak ste sa rozhodli presťahovať zo slnka na tieň alebo naopak, mali ste na to dosť miesta. 

Na Santovke sa mi páčilo najmä to, že aj napriek prítomnosti detí tam vládol pokoj. Decká neboli vôbec pojašené, ako som zvyknutá a aj atmosféra bola taká... ako to nazvať? Oťapená. :D Možno to bolo tým teplom, ale skôr si myslím, že za to mohla aura celého toho miesta. Relax bol na prvom mieste. ;) 

+ lacnejšie vstupné pre študenta, tuším 5,50€                    - chladnejšia voda v bazénoch
+ veľa miesta                                                                      - málo ležadiel
+ príjemná atmosféra                                                          - doprava (ak necestujete autom)
+ obrovské bazény
+ travertínové bazéniky s minerálnou vodou
+ jedlo a pitie 
+ milý personál

Ak ste ako ja, že za iných okolností sa kúpaliskám vyhýbate, mali by ste skúsiť Santovku alebo aspoň niečo veľmi podobné. Môžem len doporučiť. :)

S.

Komentáre

  1. pekný článok :)) na takúto dovolenku by som hneď šla :D

    www.lifestyle-beautyblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi ti to na tej fotke pristane! Už aj ja by som konečne chcela ísť niekam na bazén :O

    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jéé super článok, a tie bazéniky sú najlepšie :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
  4. o tomto som nikdy nepočula . ale inak kúpaliská veľmi neobľubujem, hlavne kvôli tým tlačeniciam, ktoré sú všade, kam idem :D ale toto vyzerá celkom fajn :)
    a máš super plavky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veď práve :D ja som minulý rok na kúpalisku bola len raz a potom ma rovno prešla chuť na ďalšiu návštevu :D

      Odstrániť
  5. Hezký článek! Mně teď přesvědčili na Islandu na návštěvu bazénu a prostě oni se ti blázni ve 14-ti stupních opalují a koupou v nekrytých bazénech. Já teda musela taky, ale je to šílený prostě. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fúha, v 14-tich stupňoch si kúpanie nedokážem ani len predstaviť :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky