Ľahké a rýchle dekorácie z washi pások #2

Musím sa vám priznať s niečím, na čo som a zároveň nie som hrdá. :D 
  Odkedy začali prázdniny, celé dni mám nastavený relaxačný mód. Ráno vstanem pomerne skoro, spravím si čaj a s notebookom plným vašich super blogov si sadnem do obývačky, kde niekoľko hodín vkuse ide VH1. Keď sa okolo obeda začnú vynárať ostatní členovia domácnosti a domáhajú sa jedla, nejaké rýchlo spravím a znovu oddychujem, však popoludňajšia siesta. Ale to je úplne v poriadku, presviedčam sa, potrebujem nabrať čo najviac síl na školu. Čítam, pozerám filmy, píšem, stretávam sa, organizujem, vytváram, plánujem, triedim a... neupratujem. Všetky predošlé spomenuté činnosti ma totiž tak veľmi zamestnajú na celý deň, že keď mi konečne napadne, že by sa zišlo povysávať alebo aspoň ožehliť 3 tony bielizne, je už hlboká noc a čas ísť spať. A na druhý deň rovnaký kolotoč. Nepomáhajú už ani moje obľúbené pripomienky, ktoré si nechávam kade-tade po izbe, aby som ich mala na očiach. Ale hádam mi to nikto nemôže mať za zlé, že robím hlavne to, čo ma baví! :D 
  Posledné dni je to hlavne vyrábanie dekorácií do izby a hoci sa niektoré veci na blogu objavia až dlho po ich vytvorení, môžete ma sledovať na Instagrame, kde fotky vešiam hneď, ako je dekorácia (alebo čokoľvek iné) hotová. :D V dnešnom príspevku vám ukážem pár mojich najnovších výtvorov z washi pások, ale ak by ste mali záujem, moje staršie nápady nájdete tu. ;)

Pri lakovaní nechtov mi zrazu napadlo, prečo nevyskúšať oblepiť vrchnáčiky washi páskami, aby vyzerali veselšie. Na tých bielych to podľa vynikne omnoho krajšie ako na ostatných, ale záleží to hlavne od pásky, ktorú máte po ruke. :)
Vždy so sebou nosím nejaké drobnosti, napríklad náušnice (ktoré som si dala dole) alebo tampóny v maličkom balení (ak chcete byť diskrétni a nepobehovať medzi ľuďmi s klasickou škatuľkou od týchto produktov), a aby som ich nestratila, rozhodla som sa takéto veci uschovávať v zápalkovej škatuľke. Potiahla som ju washi páskami, ale aby na nej lepšie držali a ukázali, škatuľku som rozlepila a obrátila vnútrom von. Znovu zalepíte a môžete sa pustiť do zdobenia. :)
Štetce na make-up vyzerajú oveľa veselšie s farebnými rúčkami a na to som použila trblietavé washi. 
 Nad týmto DIY som veľmi dlho váhala, snáď už odvtedy, čo som takéto obrázky videla na Pintereste. :D Hovorila som si, že obaľovať čajové sviečky do washi je zbytočnosť, pretože tú kovovú nádobku skôr či neskôr vyhodíte a je to celkom škoda. Ale presvedčila som samu seba, že keď teraz v lete sviečky vôbec nepálim, môžu byť aspoň oháknuté do pestrých farieb a vzorov, pokým ich znovu nezačnem páliť. A musím uznať, že to vyzerá naozaj pekne. :)
Na dverách mi teraz tróni veľký fialový diamant z washi pásky. Pri ňom som sa tiež inšpirovala Pinterestom. Diamant sa mi veľmi zapáčil a ako som zistila, výroba je úplne jednoduchá. Nepotrebujete ani žiadnu zručnosť v krvi, čoho som ja dôkazom. :D Začala som najvrchnejšou vodorovnou líniou, ku ktorej som pripojila kratšie v cca 45° od pôvodnej. Tie som potom spojila ďalšou vodorovnou a postupne dopĺňala. V podstate ale môžete začať aj tam, kde som ja končila. Zo všetkých DIY v tomto článku je to asi najprácnejšie, ale výsledok určite stojí za to. :)
Aby môj noťas neostal ochudobnený o nejaké tie dekorácie, rozhodla som sa naň nalepiť pierko zo striebornej pásky. Nemala som doma žiaden papier, na ktorý by sa dalo z jednej strany kresliť a na druhú by sa páska nedala prilepiť, preto som použila papierik zo spodnej strany niektorých washi pások. Asi tomu veľmi nerozumiete, ale snáď to z obrázka dokážete vyčítať. Túto techniku by som nazvala "Pomôž si, ako môžeš". :D Potom som na stranu, kde sa dá kresliť, nakreslila pierko (najprv som chcela nejaký obrážťok stiahnuť z internetu, ale žiaden nebol podľa môjho gusta). Celé som ho vystrihla a zostalo mi už len odlepiť prebytočný papier. 
 
Toto pierkové DIY sa mi zo všetkých dnešných páči asi najviac. :D Dajte mi vedieť, ktoré je vaše obľúbené a pokojne sa pochváľte aj vašimi výtvormi, ak aj vy používate washi. :)
S.

Komentáre

  1. Fakt krásne nápady :) Vkuse si kukám tie fotky dookola :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Věci jsi krásně ozdobila :) Je to takové veselejší, máš pravdu. A s tím úvodem článku to mám uplně stejně :D
    NÁŠ BLOG!!!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Supeer vyzerá to krásne hlavne to pierko sa mi páči :D ako metalické tetovanie na ntb :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ještě jsem nikde nenarazila na nějaké opravdu pěkné. Tyto se mi líbí :) To peříčko je krásný !

    http://sarasvozilova.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvělý článek. Kdybych měla washi pásky já, tak mám polepené snad všechno. :-D Hodně se mi líbí pírko na notebooku, je to skvělý nápad. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ta krabička na tampony je super, škoda že je ted 3 roky kvůli tělísku nesmím používat :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelé nápady :D aj ja si v posledných dňoch stále robím nejakú výzdobu izby :D vďaka za tipy :D
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super, si šikulka, čajové sviečky sú veľmi pekné .... Michaela
    www.imperfect-woman.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. super nápady :) nemala by som na to teraz čas ale úžnase to vyzerá

    The Wendys lookbook

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To s laky na nehty vypadá hezky! Všechno je krásné:)
    Verranda

    OdpovedaťOdstrániť
  11. fajnové nápady, najviac ma dost ten s krabičkou na tampóny, mne sa ponevierajú kadetade po kabelkách a pritom stačí zapojiť mozog. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ty štětce vypadají krásně! super Nápad :)) a to peříčko, je moc cute! ♥

    Mrkni na můj blog ♥ Terithebutter

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky