Nebo na Zemi je pravdepodobne v Grécku

Po dvojtýždňovej odmlke sa vám znovu hlásim; oddýchnutá, mierne zlenivená a hlavne mega spokojná (jediné vrásky na čele mi robí chuť vrátiť sa naspäť do Grécka :D). Ten čas, čo som strávila mimo domova, mimo všetkých tých opozeraných tvárí v meste a mimo všetkých vecí, ktoré ma vtedy trápili, prebehol neskutočne rýchlo. Dovolenka je pre mňa niečo nadpozemské, lebo sa vtedy naozaj cítim ako v úplne inom časopriestore. :D Nevidíte tam odutých a nepríjemných ľudí ako doma. Vládne tam uvoľnená atmosféra, kde neváhate nadviazať konverzáciu s Rusom zo Sankt Peterburgu žijúceho v Štokholme a pýtať sa, aký je život vo Švédsku či spievať si hity zo sladkých osemdesiatych s tou najlepšou barmankou evr. Vážne, to všetko som robila. Hoci si tam idete hlavne oddýchnuť, celý deň využijete naplno a na izbu sa naozaj prídete len vyspať. Zistíte, že aj v malom mestečku uprostred pustatiny je tak približne milión vecí, čo by ste mohli robiť a máte chuť všetko do svojho odchodu stihnúť. Pri dostatočnom šťastí natrafíte na podobne vyzerajúceho čašníka ako bol Kostas zo Sesterstva putovných nohavíc, pričom je ešte aj rovnako milý. Medzi hotelovými hosťami mimo iných stretnete aj trojicu nemeckých chlapčekov, z ktorých vodca (nazývali sme ho Dieter) pravidelne stál pri bare s požiadavkou: "Ein Kinderkoktail mit viel Wodka!". O vzhľad areálu sa postará gardener, ktorý má úžasnú schopnosť zjaviť sa priamo pred vami, hoci ste ho nevideli prichádzať (teleport?). Z pláže odchádzate pravidelne ako poslední a všetci, ktorých po ceste do hotela stretnete, majú už na sebe šaty a košele, pripravení na večeru.
  A mimo iného, do Grécka sa zamilujete celým svojím srdcom. :)



Zistila som, že z dovolenky máme celkovo vyše 800 fotiek a fakt som sa nevedela rozhodnúť, ako urobiť čo najkratší výber z nich, preto sa tu na blogu objavia 3 články s dovolenkovou tematikou. V tom dnešnom vám čo-to poviem o pláži a mori. :)
V Kolymbii/Kolimbii (alebo Kolympii/Kolimpii, nezistila som, ako je to správne, pretože každý to nazýval ináč :D) sú dve verejné pláže, o ktoré sa delí celé mesto. Aj napriek tomu more nebolo nikdy preplnené a pláž takisto. Možno to ale bude tým, že my sme tam prichádzali hlavne v čase, keď ostatní pomaly odchádzali. :D 
Nad plážou sa týčili vysoké vrchy a na jednom z nich je vraj kláštor, ktorý sme chceli navštíviť, ale potom sme si povedali, že tie pekelne horúce dni radšej strávime po krk vo vode. :D
V úseku, kde sme sa obyčajne zložili, bola krásna piesočnatá pláž, ale sem-tam sa tam našla hromádka drobných kameňov (medzi ktorými som sa hrozne rada prehŕňala). 
Keď odchádzali už aj poslední návštevníci a my sme ostávali (a vďaka tomu chodili na večere o deviatej :D).
Moríčko bolo po celý náš pobyt neskutočne čisté a v pohode ste videli aj 5 metrov pod seba. Posledný deň ale strašne fúkalo a objavili sa také vlny, ako som už dlho nevidela. A samozrejme, že som nevyliezla z vody, kým neskončili. :D No a na nafukovačke to bolo ešte lepšie. Celý zvyšok dňa som potom mala pocit, že ma tie vlny stále hádžu hore-dole. :)
Vlnka. :)
Niečo z podmorského sveta. Bola som celkom prekvapená, pretože som si myslela, že v Grécku sú tak 2 druhy rýb, jedny bezfarebné bez bodky a jedny bezfarebné s bodkou. :D Ale zistila som, že v Kolymbii ich žilo omnoho viac a prišla som na to až v posledný deň, kedy som okolo útesu plávala pár hodín, aby som si toho prezrela čo najviac. 
Mini platesa, ktorá je teda majster v maskovaní.
Túto kočku by som tipovala skôr na Červené more, pretože tam boli podobné farebné ryby. Práve týmto druhom som sa kochala najdlhšie.
Naši raz vytiahli z vody takéto krabie klepeto, tak je celkom možné, že tam prebývajú ešte zaujímavejšie tvory. :D

V ďalšom článku vám porozprávam niečo o našom hoteli. :)
S.

Komentáre

  1. Nádherné fotky :D super článok :D už sa teším na pokračovanie :D a dúfam, že si si to poriadne užila :D

    http://iamgirlwithpinknails.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné fotky, Řecko je opravdu krásné, snad se tam raké někdy podívám

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Řecko je krásné, hlavně ostrovy a lidé tam jsou naprostí pohodáři =)
    Super fotky z pod hladiny ;)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  4. The little fish is so cute :) Bisous from France!

    www.taimemode-fashionblog.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. V Grécku som ešte nebola, ale vyzerá to tam krásne :)
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásné fotky, Řecko je opravdu nádherné!:)
    Díky za tvůj komentář, moc si toho vážím:)
    xxM
    http://sunstreetbymonica.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som bola v Grécku na Thassose a je to taktiež dokonalosť a nádhera, zamilovala som sa ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thassos je aj moja srdcovka, tam som bola úplne prvý raz pri mori :)

      Odstrániť
  8. super fotky :) nemám veľmi rada také "plážové dovolenky", som radšej za tie poznávacie:D ale do Grécka by som veľmi chcela ísť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja rada chodím na poznávacie výlety buď na jar, alebo na jeseň, keď už nie je tak teplo, lebo mi to kazí celý zážitok :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky