Preskúmať Grécko by trvalo celý život, ale zamilovať sa doň iba okamih

Posledný článok o mojom gréckom dobrodružstve bude, ako som už spomínala, asi najzaujímavejší, pretože vám dnes ukážem nejaké tie zaujímavosti zo samotného mesta a taktiež z menšej túry, na ktorú sme sa vybrali. Táto dovolenka bola pre mňa fakt najlepším bodom tohto roku a keby mi ktosi ponúkol ísť tam hneď teraz znovu, šla by som bez rozmýšľania. Viete, nie je to len ten dobrý pocit, že ste pri mori a v podstate sa nemusíte o nič starať. Je to skôr o tom vnútornom rozpoložení, o tom, ako vás niečo k tej krajine púta a ako sa bojíte čo len pomyslieť na to, že po pár dňoch všetko to krásne skončí. Ľudia moji, ja som na tejto dovolenke konečne prišla na to, čo by som v živote chcela skutočne robiť a kam ma to ťahá. Aký život chcem viesť. A hlavne, s akými ľuďmi. Pretože to bol hlavný dôvod, prečo mi bolo tak ťažko pri pomyslení na návrat. Kedysi som bola otvorená snáď všetkým ľuďom, ústretová a nápomocná (a naivná), ale tie časy sa skončili. Neviem, možno som až príliš prísna na svoje okolie a príliš vyberavá, pokiaľ ide o kamarátov. Ale v poslednom čase už vôbec nemám chuť sa na niekoho usmievať a prikyvovať mu, báť sa povedať svoj názor a nechať so sebou zametať. Toto moje ja patrí minulosti, aj keď netuším, kam ma tento nový prístup zanesie v budúcnosti. 
  Nuž, ale to sú ťažké témy pre takýto oddychový dovolenkový článok a niekedy (myslím, že so začiatkom nového školského roka sa vo mne tie zlé pocity znovu prebudia, takže vtedy :D) vám to zhrniem v jednom článku. Teraz sa ale pustite do fotiek. :)

Ako som už spomenula vyššie, jeden deň sme sa s maminou vydali na menšiu túru, nakoľko sa nad plážou týčili vŕšky a mamina zistila, že na jeden z nich vedie cestička. Vybavené iba plavkami, žabkami a foťákom sme v oslepujúcom slnku a neuveriteľnej horúčave šľapali stále vyššie a vyššie a mne už to pomaly začínalo liezť hore krkom, ale... Poviem vám, ten výhľad na vrchole stál za to. Videli sme odtiaľ nielen náš hotel v meste a obe kolymbijské pláže ako na dlani, ale aj najkrajšiu pláž Rodosu - Tsampiku. A mimo iného stretli trojicu milých kôz. :D Nižšie bude aj fotka. :D
Často nám cestu skrížili tieto milé bodliaky a poviem vám, že tie naše na tieto nemajú. :D
Jedna zo spomínaných kozičiek (btw, táto koláž vo mne vždy vzbudí záchvat smiechu :D). 
Ďalej naša trasa pokračovala k tejto maličkej kaplnke, ktorá sa svojou útlosťou a rozkošnosťou stala mojím najobľúbenejším objektom na fotografovanie. :)
Výhľad z druhej skaly na "našu" pláž (a dolu na skale ľudia, čo z nej šli skákať - chcela som to skúsiť, ale nedovolil mi to malý strach v mojom vnútri a hlavne rodičia :D). 
Malá plážová selfí. :D
Po ceste na pláž mestské deti videli, ako rastú banány (aj figy a napríklad olivy).
Viete, čo by som hrozne chcela? Maličký bonsaj v izbe, ktorý by vyzeral presne ako tento strom.
Hlavnou ulicou v Kolymbii bola tzv. Eukalyptová alej a čuduj sa svete, tie stromy lemujúce ulicu boli naozaj eukalypty. Myslela som si, že z toho automaticky bude pekne voňať celá ulica, ale vôňu ucítite, až keď lístok zo stromu roztrhnete alebo pošúchate medzi prstami. Celkom sklamanie. :D
No a fotka, ktorou uzatváram svoju dovolenkovú trilógiu, je z predposledného večera, keď sme sa s morom šli rozlúčiť dlhou nočnou prechádzkou. Bože, ako rada by som sa vtedy bola hodila do vody. Vtedy to bolo presne také, ako to mne vyhovuje. Nikde nikto, ticho a pokoj. :)

Ďakujem, že ste boli so mnou, kým som si pripomínala svoju grécku dovolenku a dúfam, že sa vám fotky páčili. :)

S. 

Komentáre

  1. Fotky jsou úžasné!! Doufám že se taky někdy do Řecka podívám, hlavně mě tam lákají pláže. :)
    NÁŠ BLOG!!!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fotky sú krásne :) Ja som nikdy v grécku nebola no rada by som sa tam raz šla pozrieť :)

    http://lifestyle-beautyblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne fotky. Ja som v Grécku ešte nikdy nebola. Vždy vyhrá Chorvátsko, ale snáď aspoň raz sa pozriem aj do Grécka. :)

    accessoriesforbeauty.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Fotky se moc povedly, je vidět, že sis Řecko moc užila :-) já jsem v Řecku nikdy nebyla, co se moře týče, tak mám zkušenosti jen s Chorvatskem a Tunisem. Jinak nejhezčí fotky jsou z toho vyslapu, je dobre, že jste se vydaly až na vrchol :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ako ti závidím :3 Boli sme minulý rok a strašne mi to chýba :) A malý bonsaj s takými guličkami ako má ten strom by bola tá najúžasnejšia vec na svete :3
    GlitterCircus

    OdpovedaťOdstrániť
  6. super post! tá kozička nemá chybu :D
    pozývam na giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nádherné fotky! :) jednou bych se do řecka chtěla taky podívat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nádherné fotky. :) Ten tvůj nový přístup je přesně to, co momentálně potřebuju já. A stejně tak dovolenou u moře. Už jsem nebyla docela dlouho a celkem mi to chybí. Tak snad se někam podívám příští rok. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. velmi super fotky.. moc se mi líbí..
    terina98.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nádherné fotky. Já Řecko prostě miluju, byla jsem tam už několikrát a doufám, že ne naposledy :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mě se na Řecku nejvíc líbí ta příroda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nádherné fotky! :O
    www.michaelasorelova.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky