10 filmov, ktoré ma vždy rozplačú #2

V dnešnom poste som si pre vás pripravila pokračovanie tohto článku s filmami, ktoré u mňa vždy spustia príval sĺz. Zistila som, že v mojom prípade to ani nemusí byť nejaký hlboký a smutný film, ale stačí, ak tvorcovia do správneho momentu pichnú správnu hudbu alebo správny herec správne zahrá správnu emóciu... a už to ide. :D Som človek, ktorého dokáže rozplakať aj komédia, ak je naozaj dobre spracovaná. A nakoľko som cez prázdniny čo-to z takých snímok videla, rozhodla som sa zoznam rozšíriť aj tu na blogu. Bez zbytočných rečí teda poďme na to. :)

 1. The Best of me (Čo s láskou)
Tento film bol natočený na motívy knihy Nicholasa Sparksa a už tento fakt bol pre mňa predzvesťou toho, že budem revať ako malá. A áno, revala som. :D Nuž, Sparks dokáže čarovať s emóciami ako skutočný pán a inak tomu nebolo ani teraz. Best of me je veľmi príjemný romantický film, ktorý nenudí ani na sekundu. Jediné, čo mi na ňom vadilo, bolo, že koniec bol dosť predvídateľný. Zacítili ste tam síce pokus o moment prekvapenia, ale ten vôbec nevyšiel. :D Každopádne to ale bolo veľmi pekné a záver neskutočne podtrhol celý význam príbehu. 
2. If I stay (Zostaň so mnou)
Musím pripustiť, že ešte pred tým, ako som si tento film pustila, som ho odsúdila ako tuctovú a bezduchú teenage komédiu. Ale nemohla som sa mýliť viac. Už od prvého okamihu mi úplne všetky postavy boli nesmierne sympatické, ale celý dej snáď ešte viac. Smrť je vo filme či knihe pre mňa tým hybným momentom, kedy plačem určite a inak tomu nebolo ani tu. Ale mám pocit, že to, čo ma na If I stay dojalo najviac, bola tá súdržnosť, láska a priateľstvo také silné a hlboké, že dokázalo odvrátiť smrť. Snáď som neprezradila veľa, určite si pozrite. ;)
3. Changeling (Zámena)
Angelinu Jolie mám ako herečku aj človeka neskutočne rada a preto som sa tešila, kedy si tento film pozriem. Spočiatku mi to prišlo ako taký obyčajnejší akčňák z minulého storočia, ale ako sa dej stupňoval, začala som mať z neho vážne veľmi zlý pocit. Zúfalstvo, ktoré prežívala Angelina, som prežívala aj ja akoby na vlastnej koži. Celý čas som nejako čakala, že na konci sa všetko vyrieši a bude to zase fajn, avšak práve koniec bol pre mňa tým najsilnejším momentom. Vzbudilo to vo mne až pocit hnevu, veď predsa ako je možné, aby boli dopustené také zverstvá, o akých sa hovorilo vo filme? O to horšie, keď si predstavíte, že film bol natočený podľa skutočnej udalosti. 
4. Hachiko
Tento film som videla už nespočetnekrát a vždy ma totálne chytí za srdce. Je jedným z tých, pri ktorom začnete plakať už v polke a plačete do konca. Pre mňa je to asi najkrajší film ever o láske a oddanosti a zatiaľ úplne každý, s kým som sa o ňom bavila, potvrdil, že plakal on aj všetci naokolo. Nutné podotknúť, že aj tento je natočený podľa skutočnej udalosti. 
5. Sisterhood of the travelling pants (Sesterstvo putovných nohavíc)
Sesterstvo je proste čosi, na čom moja generácia vyrastala. Je to taká babská záležitosť, ktorú nehovorím, že chalani nepochopia, ale určite nie až tak, ako baby. :D Chlapci, rodičia, spory a odpúšťanie, smrť, láska, priateľstvo. To všetko tam nájdete a film je o to pôsobivejší, že nie ste zameraní na jeden osud hrdinu, ale rovno na štyri. Je to snímka, ktorá mi proste vždy pripomenie, že priateľstvo je čosi čarovné a vzácne a ak máte po svojom boku niekoho tak blízkeho, zvládnete čokoľvek. 
6. Sisterhood 2
Keď už som začala s tou jednotkou, nedá mi nespomenúť aj dvojku. :D Druhé pokračovanie Sesterstva je pre mňa trošku menej dojímavé, ale aj tak sa tam nájde plno momentov, kedy vám nehmotná ruka zovrie srdce a máte neskutočnú chuť jednu z hlavných hrdiniek aspoň objať. Ja osobne už od jednotky hrozne fandím Lene a Kostasovi a čo sa ich vzťahu týka, dvojka je v tomto moja obľúbenejšia ako jednotka. :) (Vedeli ste inak, že sa má natáčať už tretia časť Sesterstva?!)
7. Cruel Intentions (Veľmi nebezpečné známosti)
Prvý dojem z tohto filmu bol "Čo za zvrátenú nechutnosť to, preboha, pozerám?!". Ale niečo mi navrávalo, že by som s celkovým hodnotením mala počkať až do konca. Vyplatilo sa to, pretože koniec u mňa zmazal všetky predsudky. Film mi hrozne pripomínal staršiu verziu Gossip Girl, kedy mladí ľudia rozohrajú divnú hru, ktorá sa im s určitosťou raz vymkne z rúk. 
8. The Theory of everything (Teória všetkého)
Na tomto filme som bola v kine, ale to bola obrovská chyba, lebo predsa sa vám lepšie plače doma ako medzi 100 ďalšími ľuďmi. :D Snímka bola tak krásne spracovaná a príbeh Hawkinga tak neuveriteľne dojímavý, že sa vo vás určite niečo pohne. Navyše, Eddie Redmayne bol v hlavnej úlohe tak totálne dokonalý, geniálny a úžasný, že si neviem predstaviť nikoho iného, kto by si  Oscara zaslúžil viac. :)
9. Now is good (Tu a teraz)
Už predloha k tomuto filmu, kniha Skôr než zomriem, sa mi neskutočne páčila a čítala som ju už hrozne veľa ráz. Preto som presne vedela, o čom film bude, ale čo ma prekvapilo, boli skvelé výkony Dakoty a Jeremyho. Teda, pri Dakote ani nie, ona je proste super, ale Jeremy, o ktorom som dovtedy nikdy nepočula, ma donútil čumieť na neho s otvorenými ústami (a nielen kvôli vzhľadu :D). Obaja to zahrali tak precítene, až mi miestami prišlo čudné, že je to hraný film. A musím povedať, že Jeremy bol chvíľami dokonca uveriteľnejší ako Dakota. 
10. Up (Hore)
Nakoniec to najmilšie. Animák Up som videla úplnou náhodou, ale hneď som pochopila, prečo ho toľkí ľudia milujú. Ja sama som sa pri ňom rozplakala už po desiatich úvodných minútach a mala som k tomu sklony aj ďalej. Vždy som sa držala názoru, že väčšinou rozprávky pre deti bývajú tými najdojímavejšími a najsmutnejšími filmami vôbec. Pri tomto filme sa mi to potvrdilo, ale vy mi tiež dáte určite za pravdu. ;)

Ktoré filmy rozplačú vás? 

S.

Komentáre

  1. Changeling, Cruel Intentions, Now is good a Up! jsem viděl.. Now is good už podruhé nechci, strašně to bolelo =/..
    A Cruel Intentions znám nazpaměť =), Seb v podání Ryana Phillippa je neskutečný..plus dokonalý soundtrack, co víc si přát

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Viacero som nevidela, ale Cruel Intentions ma zaujal asi najviac :) "Sparksove" filmy ma nikdy nejako nebrali, ani jeho knižky. škoda. If I Stay sa mi páčilo, ale najviac ma asi dokáže rozplakať trailer (kvôli soundtracku :D ) .
    mňa len tak hocičo nerozplače, ale vždy (už 8krát!) plačem pri The Perks of Being A Wallflower :D a rozplakal ma už dvakrát aj The Imitation Game . celkovo príbeh, herci, hudba. zbožňujem ten film♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som videla len Velmi nebezpecne znamosti a musim povedat, ze zo zaciatku som sa tiez divila co to je a je tiez pravda ze sa to oplati dopozerat je to zaujimavy film.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Známosti sú skvelý film, videla som ho veľa veľa ráz. Film pri ktorom som plakala od začiatku do konca bol Zápisník jednej lásky (Notebook) a z najnovších Bojovník (Southpaw).

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zajímavý výběr :) Já miluju Zapisník jedné lásky. www.kristynablog.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mňa rozplače napríklad Na vine sú hviezdy, Titanic a ďalej si vôbec nemôžem spomenúť:( Každopádne skvelý článok!♥
    Art Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa napríklad Na vine sú hviezdy vôbec nepáči :D Dokonca ani kniha ma nebrala. :/

      Odstrániť
  7. theori of everything a now is god jsou filmy ktere jsem schopna probrecet od zacatku az dokonce.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Můj nejoblíbenější je The Perks Of Being a Wallflower a ať na to koukám po dvacátý tak vždycky pláču :D
    A doporučila bych ti určitě Endless Love:)))
    SWEETCITRUSLEMONADE

    OdpovedaťOdstrániť
  9. U If I Stay a Now is good jsem brečela jako želva.. U Teorie všeho jsem se s vypětím všech sil držela, přeci jen brečet při promítání ve filmovém klubu by asi nebylo zrovna to nejlepší ;) Na ostatní filmy se budu muset ještě podívat :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky