Dekorácie z washi pások #3

Ako som v predošlom článku opisovala svoju zášť voči mojim rovesníkom, tak mi napadlo, že som vám nevyrozprávala všetko. :D Takže sa k tej téme ešte určite niekedy vrátim, teraz ale nie. Dnes mám narodky a za iných okolností by som sa im tešila, ale momentálne by som ich fakt najradšej nemala. V škole už to začína vrieť, do toho ešte robota a nakoľko chystáme tento týždeň veľké oslavy, bude si to vyžadovať aj moju prítomnosť v kuchyni. Práve z dôvodu nedostatku času som si celý víkend nadrábala veci do práce a tiež som si prvý (a dúfam, že aj posledný) raz v živote otvorila cez víkend knihy a učila sa. :( Na druhej strane ale viem, že si nakoniec v budúcnosti za túto predvídavosť poďakujem, čiže to bolo určite správne rozhodnutie. :D
  Keď už teda mám tie narodeniny, rada by som sa venovala nejakej radostnejšej téme, a tou sú pre mňa momentálne jednoznačne washi pásky. Áno, zas a znovu som obliepala ako divá, tento raz už s novými láskami z Tchiba. Pri týchto tvorivých činnostiach sa celkom dobre odreagujem a vyčistím hlavu (čo niektorí prežívajú napríklad pri behu, ja pri zdobení korkových podložiek, divné :D). Každopádne sa táto aktivita stala mojou srdcovkou a toto tretie pokračovanie článku o washi páskach rozhodne nie je posledné. Chcete vedieť, čo padlo za obeť teraz? :)

Toto DIY mi v hlave vzkrslo len tak náhodne, ale páči sa mi úplne najviac. :) Na euroobal som za sebou lepila washi pásky, potom na ne obkreslila šablónu a vystrihla. Nápis som odlepila z obalu a pristál na obyčajnom bielom papieri, ktorý som potom založila do rámu. 
Washi pásky v pohode použite aj ako dekoráciu na nechty. Najťažšou časťou je správne si obresliť tvar nechta a správne potom pásku nalepiť. Keď to zvládnete, je to easy-peasy, pretože pásku na nechte len zafixujete priesvitným top coatom. 
Každoročne si do zošita zapisujem, v akej učebni sa kedy podľa rozvrhu učím. Tento rok som sa rozhodla si papierik na euroobal prilepiť washi páskami a hrozne veľa ľudí mi tento spôsob pochválilo. :) Taktiež je to neskutočne praktické, lebo to veľmi rýchlo môžete prelepiť.
Do môjho zápisníka som si washi páskami vyznačila stránky, kde sa schováva niečo naozaj dôležité. Verte, že toto mi veľakrát pomohlo zachrániť drahocenný čas, čo by som inak strávila prevracaním stránok. :D Ak sa obsah stránok podobal, pre lepšiu orientáciu som použila rovnakú farbu pások. 
Oblepiť washi páskami tieto priesvitné sáčky ma napadlo len tak za pochodu, keď som rozmýšľala nad rýchlym a praktickým darčekovým balením. :D Nuž, bolo to veľmi rýchle a veľmi praktické, ale na druhej strane mi to príde veľmi zlaté a nevšedné. :) Taká prvá pomoc, keď nemáte po ruke darčekovú taštičku alebo nejaký baliaci papier/ vrecúško.
Už dlho sa mi páči personalizovanie všakovakých vecí, preto som sa rozhodla pre vyzdobenie jednej z najdôležitejších, čím je pre mňa denník. Zvolila som písmeno E, ktoré má pre mňa osobitý hlboký význam a nie je to niečo prvoplánové. :) Takýmto spôsobom viete vytvoriť napríklad aj iné písmená či čísla a hranatý tvar im len dodá na jedinečnosti.
Obyč zdobenie rúčok na šuflíkoch, na čo som použila čipkovanú washi pásku. Nedokážem ani len slovami opísať, ako rozkošne mi to pripadá. :D Veľmi dobre si dokážem predstaviť, že by som mala v izbe taký ten vintage romantický nábytok a tam by tieto krajky vynikli ešte oveľa krajšie.
Tento nápad s oblepenými korkovými podložkami pod poháre som videla kdesi na Pine a už vtedy som vedela, že sa do niečoho podobného určite pustím. V Kiku som nedávno našla balenie presne takých podložiek, schmatla ich a vzniklo toto. Na obliepanie som použila nové washi, ktoré sa medzi sebou dali krásne kombinovať. A páčia sa mi úúúplne mega veľmi, navyše sú super praktické. :)
Podobne, ako som robila obrázok z pások na prvej fotke, sú robené aj tieto srdiečka. Pozliepala som dokopy 4 pásky a z nich vystrihla srdcia. Tieto mi zdobia karisblok, ale chystám sa v budúcnosti urobiť niečo podobné, ale také väčšie, možno vo formáte A4. 

Čo vy a washi pásky? Máte/ chcete? :)
S.

Komentáre

  1. Zrovna nedávno jsem psala článek o prodejci washi pásek u nás v ČR www.svetpasek.cz - http://andrejakdiary.blogspot.cz/2015/10/samolepky-jiny-serepeticky.html, jestli znáš...maj toho hafo, akorát teda hodně rychle se všechno vyprodá.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělé originální nápady, hezký článek!:)
    xxM
    http://sunstreetbymonica.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak teda všetko najlepšie ! :)
    Inak, aj ja som blázon do washi pások:), nikdy by mi nenapadlo to prvé a to posledné, ďakujem za inšpiráciu :). Pekný deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jako ozdoba to vypadá moc hezky. Taky bych měla všechno polepené, ale nalepit si pásku i na nehty by mě nenapadlo. :-D Pěkný článek.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Toto je skvostné! Tiež sa dokážem pri vymýšľaní takýchto vecičiek poriadne odreagovať :)

    http://madebyveronicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jej krasne napady. Super to vyzera. Ja milujem taketo kadejake "somarinky" ako su washipasky a lepiace papieriky a podobne ale vzdy mi je to luto minat :D Som divna:D

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jéj, naozaj skvelé nápady! ☺
    Art Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten obraz je krásný! :)

    http://thechicflair.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Wauuu, to je krása :)) Nikdy by mě nenapadlo, že se tohle všechno dá udělat s washi páskami :) no, aspoň teď vím, co budu o víkendu dělat :))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. tak toto hej, ale oblepiť plastový sáčok... tak to by mi asi nikdy nenapadlo!
    vďak za typ, toto určite využijem a použije!!! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky