Random 10

Rada by som vám povedala čosi o tom, čo som nedávno zistila:
  • Keď chcete pomôcť staršej panej zniesť ťažkú tašku dolu po schodoch, ste automaticky považovaní za zlodeja. Nehovorila by som to, keby som nemala osobnú skúsenosť. Keď som s takouto myšlienkou vyrukovala pred jednou pani dôchodkyňou, zreteľne som videla, ako spomínanú tašku zovrela v rukách a odtiahla ju odo mňa čo najďalej. Pokúsila sa o nedôverčivý úsmev a povedala: ,,Ale nie, ja to nejako zvládnem." Celkom ma to zarazilo, lebo predsa len sú mladí v dnešnej dobe považovaní za bezohľadných a podobne, preto som nečakala, že moja ponúkaná pomoc bude takto ohrdnutá. Na druhej strane ale pani celkom chápem, ja by som svoju tašku asi s najväčšou pravdepodobnosťou tiež nikomu cudziemu nevložila do rúk. Zvláštny tento svet.
  • Už niekoľkokrát sa mi osvedčilo, že keď niečo nehľadáte, tak to nájdete. S týmto mám plno skúseností: či už s tovarom v obchodoch, zapatrošenými papiermi a inými srandami alebo napríklad aj s medziľudskými vzťahmi. Teda, hlavne s nimi.
  • Zbláznila som sa do klasickej hudby. A aj presne viem prečo. V posledných týždňoch ma nejako omrzelo počúvať tie prázdne texty v iných pesničkách, kedy speváci odspievajú len to, čo im podstrčil nejaký textár a skutočne len málokedy spievajú úprimne a zo srdca. Nuž a to je v skladbách veľmi cítiť. Tú snahu vyprodukovať hit. Kdež to v klasickej hudbe ide skôr o čistý pôžitok z ťahavých tónov a veľmi príjemne sa dokonca pri nej rozmýšľa. :)
  • Pri ceste MHD-čkou postojačky treba určité fitness skills. Najviac sa určite zamerajte na brušné svaly a ruky, aj keď pri tom zapojíte celé telo. Väčšinou takto dochádzam mestskou do školy a úplne zreteľne vidím, že tí, ktorí nemajú až takú silu, dosť po tom autobuse lietajú a padajú. :D Takže ak doma nestíhate rannú rozcvičku, spoľahnite sa na bus, ten zaručene nesklame.

 Naši mi urobili radosť a kúpili 3 reťaze týchto svetielok, ktoré mám už rozvešané po celej izbe - lebo nič (možno okrem sviečok) nedodá izbe tak krásnu vianočnú atmosféru.
Milujem ten bledý pramienok vlasov vpredu, niekedy si naň až pripadám úchylná. :D
Nová najobľúbenejšia šálka z Ikey. 
#pokusy
Pradávny Halloween.
Hmlisté jesenné rána (a dni a večery).
Keď ste super v starostlivosti o kvety a radšej si kúpite v Ikei umelé, aby ste už nič nezabili. (Ale na svoju obranu musím povedať, že mám na pestovanie rastlín naozaj nevhodne situovanú izbu!)
Dostať na meniny 1200 strán pôvodnej angličtiny 19. storočia. Áno, prosím.
 Oslavy osemnástin sa mi teraz zdajú už neskutočne ďaleko.
Kvetinový kryt, ktorý ste už možno videli v new ine. :)
#niečo #fotochvíle
Cesty vlakom, zapadajúce slnko (slnká) a priateľstvo.
Nová závislosť v našej rodine. 
#hipsterskésrandy
Mamina začala nedávno vyrábať tieto ultra luxusné vianočné vence a pohráva sa s myšlienkou, že by ich možno začala predávať. Keby vás náhodou nejaký silno oslovil, kľudne mi napíšte na sange578@gmail.com a určite by sme sa mohli dohodnúť. :)
S.

Komentáre

  1. Super random a skvelé fotky! MHDčka pobavila :D. Starú pani tiež chápem, ja by som nikomu cudziemu nedala do ruky nejakú moju kabeľku, už len zo strachu, že prídem práve o tú kabelku :D. Naozaj ide o to, že si k mladým ľuďom vytvorili úplnú nedôverčivosť, veď keď už odmietla aj mladú, peknú, slušne vyzerajúcu dievčinu. Boh vie, či si tú dôveru niekedy mladí získajú späť. Tá kniha je vuaa, brala by som! :) A mamina je šikovná, naozaj krásne vence :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Boze ta Jane Austen! A na hrnicek jsem zrovna dneska koukala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. kráásne obrázky :)) a tvoje postrehy sú zaujímavé :) ale v tých autobusoch je to fuška naozaj niekedy hlavne v zákrutách a treba mať pevné ruky a nohy!! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Haha super článek ! A dort byl opravdu krásný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To znám, hlavně to MHD, zvlášť v přecpaným je to super, když se na tebe někdo, kdo se nezvládá udržet, svalí, jako pytel brambor.. Ani už nemusím chodit cvičit, když teď jezdím do školy trolejbusem.. :D
    Ty světýlka vypadají v pokoji úžasně, taky bych chtěla.. A ten obal na mobil je super!:)
    http://nessazivot.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Super random post, takéto mám veľmi rada :) A máš naozaj šikovnú maminu ;)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  7. po prvé, súhlasím, zvláštny tento svet. ale je to naozaj zvláštne, ako sme my mladí vnímaní - že podľa niekoľkých ľudí sú posudzovaní všetci. ale, povedzme si úprimne, netýka sa to vlastne len "mladých", ale celkovo spoločnosti .
    po druhé,. klasická hudba je láska ♥ ja si na nej fičím už veľmi veľmi dlho . a takisto na filmových soundtrackoch, čo je zasa kapitola sama o sebe :D
    po tretie, tieto fyzicky náročné jazdy v mhdčke dobre poznám a ďakujem sama sebe, že mám aspoň trocha silné nohy a ruky :D
    tie vence sú inak naozaj krásne :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky