Vianočný playlist

Každé Vianoce som totálne zamilovaná do všetkých pesničiek, čo na nás hučia z rádia toľko, až ich začneme zbožňovať. Okrem toho mám skvelých kamarátov, ktorí moju posadnutosť celými sviatkami iba zväčšujú a podporujú (aj touto cestou ďakujem :D). V našom malom vianočnom klube od začiatku decembra nie je dňa, kedy by sme neriešili naše vianočné svetre, nespievali si vianočné pesničky a nebavili sa o prázdninách. Aj napriek tomu, že nasledujúci týždeň bude asi najhorší z celého doterajšieho roka, lebo učitelia si potrebujú ponaháňať všetky známky za 5 dní, mám skvelú náladu a už sa neviem dočkať toho momentu, keď fakt prídu prázdniny. Asi vyskočím z vlastnej kože, taká naštartovaná som asi ešte žiadne sviatky nebola. :D Určite to spôsobil aj fakt, že som blízkym vymyslela dosť osobné darčeky a väčšinu už mám aj doma, čiže všetko ide totálne hladko. Dúfam, že to v tomto duchu aj ostane. :)


 Mojou úúúplne najobľúbenejšou pesničkou celých Vianoc je Last Christmas od Wham a ak ju nepočujem tak 500x, tak to nie sú poriadne sviatky. :D Naozaj ani nedokážem slovami opísať, ako veľmi ju počas decembra ľúbim počúvať.
 Ďalšou klasikou je rozhodne Rockin Around The Christmas Tree od Brendy Lee, ku ktorej som sa dostala vďaka Home Alone. :D
K mojim obľúbeným pesničkám sa tento rok pridala aj Blue Christmas od Elvisa, ktorá je proste tak vianočná, ako nič. :D V Elvisovom podaní je to úplné žúžo.
 Frank Sinatra: Let It Snow
Shakin Stevens: Merry Christmas Everyone
Dancer, Prancer & The Kangaroo: So This Is Christmas
Hrozne sa mi páči aj zádumčivá verzia Tichej Noci od Carpenters
Najobľúbenejšia verzia Jingle Bell Rock je pre mňa jednoznačne od Bobbyho Helmsa. 
 Tí, ktorí ste videli Love Actually si určite spomeniete na túto pieseň Christmas Is All Around, ktorá sa objavila hneď na začiatku. :)
 Hneď po Last Christmas je mojou najobľúbenejšou vianočnou piesňou I´m Driving Home For Christmas od Chrisa Reu. 
Mud: Lonely This Christmas

All I Want For Christmas Is You od Mariah Carey je proste najklasickejšia klasika, aká len môže byť. :D
Sarah Connor: Christmas In My Heart
Pesnička Marry You od Bruna Marsa nie je vyslovene vianočná, ale zvončeky v nej mi úplne evokujú Vianoce a práve preto ju mám zaradenú v tomto playliste tiež. :D
Nuž a najnovšou srdcovkou, na ktorú som natrafila len nedávno vďaka Zoellinmu playlistu, sa stala Christmas Lights od Coldplay.

  Čo sa týka našich slovenských, k Vianociam neodmysliteľne patrí Vianočný Karol (Hex), Vianočná Pošta (Robo Opatovský), Svet Lásku Má (Habera, Dvorský, Gott), Vianoce, Vianoce (Nagy, Smatanová), Najkrajšie Vianoce (IMT Smile), Poďme Bratia Do Betlema (Tublatanka) alebo Každý Deň Budú Vraj Vianoce (Žbirka, Lojzo).

Ktoré sú vaše najobľúbenejšie vianočné pesničky? :)

S. 

Komentáre

  1. Super wishlist:)...ja som tiež schopná počúvať vianočné pesničky stále dookola a mojou srdcovkou je All I want for Christmas if you od Maria Carey!
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som práveže jedna z tých, ktoré nemôžu ani cítiť vianočné pesničky. Už toho má naozaj dosť, je to všade a bolí ma z nich už hlava..

    Bari Bircak

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hah toto sú všetko také moje klasiky, ktoré počas Vianoc nesmú chýbať! :)) a nikdy neomrzia :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky