3 letné drinky z 3 ingrediencií

Nie som žiadny fancy foodbloger, takže nevymýšľam recepty, ktorých premena na finálnu podobu trvá celý deň. Nemám nijaký výnimočný kulinársky talent - moje pôsobenie v kuchyni by som lepšie opísala slovami: ,,Nezdržiavaj sa tam, ak to nie je otázka života a smrti z vyhladovania." Práve preto, že ak sa aj v kuchyni o niečo pokúšam a vždy sa to skončí zle (hovorila som vám už o tom, ako mi horel hrniec?), sa už radšej hrajkám iba s úplne jednoduchými vecami, ktoré by ste v kuchárskej knihe našli označené jednou hviezdičkou obtiažnosti. Súdiac podľa nadpisu dnešného článku, platí to u mňa nielen pri jedle, ale aj v pití. Mám rada jednoduché, ale dobré recepty, ktoré nezaberú veľa času a nepotrebujete na ne exkluzívne ingrediencie za desiatky eur. V dnešnom článku vám ukážem ultra ľahkú výrobu 3 letných drinkov, ktoré tvoria len 3 ingrediencie, takže ak chcete pohostiť kamarátov počas príjemnej letnej noci, nebude vás to stáť veľa času ani peňazí. ;)


Táto sranda vznikla vlastne úplnou náhodou, kedy ma nuda a chuť stráviť príjemný večer (s príjemným alko drinkom) donútila pohrabať sa v kuchyni a zistiť, čo fajné by sa dalo vyčarovať. Ani netuším, ako by som výsledok pomenovala, ale môžem zaručiť, že to bolo fakt chutné. :D Uznala to dokonca aj moja pani matka, ktorá sa alkoholickým veciam zväčša vyhýba. 

Ingrediencie:
  1. Biely rum
  2. Pomarančový džús
  3. Ríbezľový sorbet (alebo iný)
Postup bol úplne jednoduchý; najprv som sorbet rozmixovala s pomarančovým džúsom tak, aby bola konzistencia dostatočne tekutá, a potom už len podľa chuti dolievala rum. 

 Letná klasika nad letné klasiky, akurát po mojom. :)

Ingrediencie:
  1. Biely rum
  2. Ľadový čaj (ja som použila zelený)
  3. Mäta
 Tieto 3 ingrediencie sú základ, bez ktorého mojito nie je mojitom. Rada však doň pridávam aj trochu trstinového cukru (i keď viac mi vlastne mojito chutí bez neho :D), citrón (lebo limetku nemám veľmi v láske), čučoriedky a/alebo jahody (na spestrenie) a sem-tam to doriedim čistou vodou, aby sa chuť čaju a rumu mierne stlmili. Inak, namiesto ľadového čaju môžete použiť aj sódovku alebo Sprite. ;)
 Tretí drink, jahodové daiquiri, je také klasické babské pitie, pretože čosi takéto môžete popíjať aj celú noc a neopijete sa (samozrejme, v závislosti od pomeru, v akom budete koktejl riediť :D). 

Ingrediencie: 
  1. Biely rum
  2. Mrazené/ čerstvé jahody (ja som použila mrazené, pretože je to svojím spôsobom 2 v 1 - nemusíte potom do drinku pridávať extra ľad)
  3. Šťava z limetky/ citróna
Postup je pomerne podobný tomu z prvého receptu. Jahody som nechala trochu rozmraziť a potom som ich s troškou citrónovej šťavy rozmixovala. Rum znovu dolievate tak, ako sa vám páči. ;)
Máte nejaké vaše overené tipy na jednoduché letné drinky? :)
S.

Komentáre

  1. Drinky vyzerajú veľmi chutne, hneď by som si nejaký dala :) Ja sa priznám, že som na takéto koktejly veľmi lenivá a väčšinou mi nejaké spraví priateľ :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto trojica je práveže ozaj jednoduchá a ver mi, že aj lenivec ako ja si ich dokáže spraviť za chvíľku. :) Vyskúšaj. ;)

      Odstrániť
  2. Drinky vypadají velmi lákavě. Já žádný takový recept nemám, ale chci si pořídit mixér, tak potom budu zkoušet různé ovocné koktejly, ale bez alkoholu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňam to vyzerá skvele :) Na leto ako stvorené! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam, tak tie vyzerajú naozaj skvelo a musia byť aj skvelým osviežením v teplých dňoch :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mnam, hned by som si dala aj keď nemám veľmi rada alkohol v lete.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No tak ty vypadají úžasně! hned bych si je všechny dala. :)

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovedaťOdstrániť
  7. V kuchyni jsem na tom stejně jako ty :D Všechny drinky vypadají skvěle a jednodušše! :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  8. These drinks look so delicious, I really need to try them out! You have a gorgeous blog, I love it! Would you like to follow each other?

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mňam, drinky vyzerajú super, určite vyskúšam!:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky