Plážový prehoz a pár dojmov z návratu na rodnú hrudu

Už je tomu pár dní, čo som sa vrátila zo slnkom zaliateho a pozitívnou energiou presiaknutého Grécka. Hoci je už, bohužiaľ, dovolenka minulosťou, nedá mi to aspoň sa neobšuchnúť pár slovami o to, aké pocity som mala z návratu domov. Teda... jasné, že od mora sa mi odchádzalo veľmi ťažko a najradšej by som na pláži ostala žiť do konca života bez toho, aby som sa vôbec niekedy vrátila. :D Ale... s čím som sa s vami chcela podeliť je trošku hlbšie.
  Totižto. V náš posledný dovolenkový deň, keď už autobus po ostrove zbieral ľudí odlietajúcich s nami, Slováci mi poriadne zhnusili ten dobrý pocit, čo som si z výletu odnášala a úzkostlivo strážila. Viete čím? Tým neustálym frflaním, porovnávaním sa s druhými a závistlivosťou. Celú cestu nebolo počuť nič iné ako večné sťažovanie, čo všetko bolo zlé na hoteli, na personáli, na jedle, na bazéne, na pláži, na mori, na Grécku. Snáď od nikoho z nich som nepočula nič pekné. Nikto nevyzdvihol tie pekné momenty dovolenky, ako napríklad, že rodina spolu strávila príjemný čas, že videli zase nový kus Zeme a spoznali inú kultúru. Každý riešil len to, že na raňajkách nestíhali dokladať čisté vidličky, že zo sľubovaných 5 tobogánov fungovali len 2, že upratovačka neprišla ráno, ale poobede a podobne. Ja naozaj chápem, že na dovolenke si ľudia chcú oddýchnuť a za tie prachy, čo za taký špás vyhodili, chcú mať o seba riadne postarané, ale... ľudia! Veď riešiť takéto somariny je úplne choré. Všetko to, o čom sa tá konkrétna várka ľudí, o ktorých hovorím, bavila, bolo maximálne nepodstatné a skutočne nerozumiem, prečo by si niekto chcel takýmito sračkami kaziť rekreačný čas. Všetci nadávajú, ako je to vo všednom živote strašné, tak prečo si veci robiť strašnými aj na dovolenke?! Slováci zas a znovu potvrdili svoju náturu a nebudem klamať - naozaj ma to sklamalo. Netuším, prečo sa náš národ musí ,,pýšiť" zrovna tými nelichotivými povahovými vlastnosťami, ale pevne verím, že v ďalekej budúcnosti sa to zmení. Musíme prestať vo všetkom hľadať to zlé a urobiť pravý opak. A hlavne niektoré veci neriešiť, akoby to bol koniec sveta.



Takmer každú dovolenku som si so sebou v kufri celkom zbytočne trepala rôzne pareá a neviem aké hlúposti, ktoré by som si na seba mohla hodiť počas cesty k moru. Vždy sa však napokon ukázalo, že som aj tak radšej šla len ,,naholo" v plavkách, aby som mala toho na sebe cez horúčavy čo najmenej, a tak som toto z dovolenkovej garderóby vypustila. Tento rok som si ale povedala, že by som si mala nájsť niečo poriadne, čo by som skutočne vynosila. Už dlho som mala v hlave istú predstavu, no hrozne dlho som nemohla nájsť to, čo som chcela. Až posledný deň pred odletom som v NYeri našla tieto plážové šaty (šaty? Skutočne neviem, ako to nazvať, lebo to nie sú šaty v klasickom slova zmysle. :D Nazvime to prehoz.). Zapáčili sa mi nielen farby, ale aj vzory, ľahkosť materiálu a strih vršku do véčka. Na môj vkus sú síce trochu prikrátke, ale čo, veď čo majú zakryť zakrývajú. :D A poviem vám, že túto dovolenku som ich na sebe mala stále a nevedela som si ich vynachváliť. Tento kus oblečenia bol konečne niečím maximálne praktickým a som s tým spokojná, lebo to splnilo účel. Nosíte aj vy takéto prehozy alebo chodíte radšej iba v plavkách? :) 


Môj ,,modrý morský outfit-neoutfit" sa skladal z:
Prehoz, okuliare: New Yorker
Žabky, taška: Gate
S.

Komentáre

  1. Je naozaj pravda, že Slováci nevedia nič iné, len frflať, sťažovať sa a ohovárať, čo je naozaj veľmi smutné. Ja som bola na dovolenke v Taliansku a našťastie, s ničím takým som sa nestretla a bolo nám skvele, tiež ako ty by som sa tam hneď vrátila:) Ja som mala tiež v kufri pripravené rôzn šaty a sukne do mesta, oblečenie na plavky ale aj tak som nakoniec polovicu vecí nevyužila a ťahala som ich so sebou zbytočne:D

    Letná giveaway na blogu!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to máš bohužiaľ pravdu, ja som už veľa krát bola pri mori a toľko zlých ľudí, čo len vedia ohovoráť cestovky a sťažovať sa môže byť len zo SR...to je také slovenské ...Inak ti to moc pristane na fotkách :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No je fakt, že veľa ľudí si proste nedokáže užiť dovolenku a stále musia hľadať niečo, čo nie je podľa ich predstáv. Ale aké sú tie predstavy? Len z princípu iné ako skutočnosť. Ale s tým nič nenarobíš. My sme boli pred dvoma týždňami na dovolenke v ČR so svokrovcami a tí boli takí istí. Stále im niečo vadilo a vôbec si nevedeli vychutnať ten prostý fakt, že sú na dovolenke.
    Tie plážové šaty sú pekné, ja väčšinou nosím iba šatky ale aj toto sa mi páči :)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Klasika.
    Romuško, načo si berieš do Paríža ten molitanový kváder (rozumej tričko z neoprénu), pršiplášť bez kapucne (no s vlečkou!) a hokejové (faux leather) trištvrťáky??
    Mami, to všetko budem nosiť, veď... Paríž!
    A pritom jedinú vec, ktorú som naozaj potreboval, som nechal doma - leukoplast na otlaky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja chodimnajradsej v plavkach, a na to frflanie...no ak to uz so slovakmi chodi :(

    OdpovedaťOdstrániť
  6. presne tak...proste mentalita slovakov...

    http://lenkaandmia.blogspot.fr/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To je podobne jako v Cechach :) Uz se nemuzu dockat, az se vydam konecne k mori, strasne mi chybi. Snad se mi to podari na podzim. :)

    xxx

    CITC FASHION BLOG

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky