8 tipov na pútavé seriály

Nechcem vám tu predostierať úplnú klasiku ako Sex v meste, Gilmorky alebo Gossip Girl. Myslím, že je len málo ľudí, čo tieto seriály nepoznajú alebo, nebodaj, nemajú radi. Dnes by som sa, naopak, chcela venovať 8 takým, čo možno nie sú až tak známe, no jednoznačne patria k tým, ktoré vás vtiahnu do príbehu a budete mať chuť vzdať sa spánku, aby ste si mohli pozrieť ďalšiu časť. Teda minimálne ja to pri tomto výbere tak mám. :D Viete, priala by som si mať omnoho viac času na relax tohto typu, lebo mám pocit, že nič nestíham. A pri strhujúcich seriáloch proste musíte aj povinnosti odložiť na vedľajšiu koľaj, no nie? ;)

Lost (Nezvestní)
Lost je pravdepodobne môj najobľúbenejší seriál všetkých čias. Pamätám si, že som ho ako malá prvý raz videla kdesi na Jojke, kde odvysielali prvú sériu a koniec. Po rokoch som sa k nemu vrátila a tak ma strhol, že som 6 sérii zhliadla v rekordnom čase. :D Presne tento seriál je jedným z tých, ktoré máte stále v hlave, lebo si premietate všetky udalosti a snažíte sa nájsť to pomyselné cvaknutie, keď všetky kúsky skladačky zapadnú na miesto. Ak sa mu rozhodnete dať šancu, dopredu vás upozorňujem, že sa nevyrieši úplne všetko, čo je snáď jedinou vecou, ktorá mi na ňom vadí. Inak je to parádny mysteriózny seriál, ktorý sa síce začne vláčne, ale postupom sérií sa ho budete báť sledovať aj so zapnutým svetlom. :D 
A o čom vlastne je? Jednoducho povedané o stroskotancoch na zdanlivo pustom ostrove, kde sa však začnú diať zvláštne veci a preživší postupne zistia, že nič nebola len náhoda, že všetci sú nejakým spôsobom prepojení
Heroes (Hrdinovia)
Heroes sa začal vysielať v roku 2006, takže je to jeden z ďalších seriálov, ktoré som si obľúbila už v detstve. Pamätám si, že ho dávali na Markíze veľmi neskoro v noci a naši ma za to karhali, lebo mi nechceli dovoliť pozerať strašidelné sprostosti. :D Teda... nieže by to bolo neviem ako desivé, ale vyskytlo sa tam pár scén, pred ktorými som si musela minimálne zakryť oči. :D V istom ohľade by som ho prirovnala k Lost, pretože vás tiež totálne vcucne do deja a začne vás zaujímať, kde sa všetky vlákna napokon spoja. 
Seriál je o skupine ľudí, ktorí si začnú uvedomovať, že zrejme nie sú celkom obyčajní. Majú totiž zvláštne schopnosti, ktoré ich, samozrejme, privedú do veľmi nebezpečných situácií.
22/11/63
 Jamesa Franca vo filmoch buď milujem, alebo nenávidím - práve to bol dôvod, prečo som si nebola istá, či sa mi seriál 22/11/63 bude páčiť. Ako ste si však už mohli na základe predošlých 2 seriálov všimnúť, mysteriózne akčňáky ma celkom berú. :D A taký je aj seriál o chlapíkovi menom Jake Epping, ktorý sa dostane do minulosti, aby zabránil atentátu na J.F.Kennedyho. Pôvodne táto zápletka vzkrsla v hlave Stephenovi Kingovi, ktorý napísal rovnomennú knihu a tá je teraz pretransformovaná do seriálovej podoby. O dôvod viac, prečo si minimálne zapnúť prvú časť a dať tejto srande šancu. Garantujem vám, že po nej si hneď pustíte ďalšiu a nebudete sa od neho vedieť odtrhnúť, pretože podľa môjho názoru sa scenár a réžia celkom podarili. ;)
Orange is the new black (Oranžová je nová čierna)
Seriál OINB je založený na skutočných udalostiach podľa svedectiev Piper Kerman, ktorá s hlavnou hrdinkou zdieľa krstné meno. Je unikátnym spojením viacerých faktorov, ktoré by mal podľa mňa obsahovať kvalitný seriál, a to pútavé, často na sarkazme založené dialógy, postavy, ktoré sú všetky rozdielne, no každá rovnako fascinujúco zaujímavá a scéna, ktorá je stále príťažlivá pre diváka aj napriek tomu, že sa vôbec nemení.
Tento seriál prináša pohľad za mreže ženskej väznice Litchfield, kde sa dejú zverstvá nielen medzi väzenkyňami, ale aj vo vedení. Budete svedkami nekalých praktík, špinavých kšeftov a surovosti, no na druhej strane aj náklonnosti a nachádzania skutočnej podstaty postáv.
Skins (Puberťáci)
Viete, kedy je pre vás ideálna doba sledovať Skins? Keď sa sami cítite zrelí na psychiatriu, pretože v tomto seriáli zaznie za vedro hlášok, s ktorými sa, a to vám garantujem, budete na 100% vedieť stotožniť. Najmä generácii stredoškolákov je veľmi blízky, pretože sleduje problémy ako nešťastná láska, snaha nájsť vo svete vlastné miesto, priateľov, porozumenie a ukazuje, že netrpíte sami. Tým pádom si myslím, že je nesmierne blízky divákovi.
Zameraný je na skupinu anglických tínedžerov, ktorí majú medzi sebou rôzne pletky a rôzne vzťahy, z ktorých alebo do ktorých často nevidia žiadnu cestu.
Life unexpected (Zmena je život)
Veľmi milý seriál o ceste mladého dievčaťa za svojimi biologickými rodičmi, ktorých vôbec nepozná, vás chytí za srdce. Ukazuje aj tie nie veľmi príjemné stránky života, neschopnosť medziľudskej komunikácie a v prvom rade túžbu po lepšom živote. Nie je to úplne prepracované dielo zrelé na zhrabnutie tisícich ocenení, ale je to príjemná oddychovka a keď neviete, kam z nudy, určite sa oplatí. :)
New girl (Nové dievča)
Zo všetkých spomenutých seriálov bude práve New girl pravdepodobne tým, ktoré je vám najznámejšie, no rozhodla som sa ho sem šupnúť, lebo nikdy neviete, kedy naň narazí niekto, kto o ňom ešte nechyroval. ;) Pre mňa je to seriál, ktorý som si vždy púšťala, keď som sa cítila down a život nejako... nešiel. Pri jeho sledovaní som vždy vypustila z hlavy nepríjemnosti a dokázala znovu nájsť cestu k lepšej nálade. Myslím, že o tom New girl je. Proste je nabitý energiou, úsmevnými situáciami a predovšetkým ukazuje silu priateľstva a to ja už od dávnych dôb Priateľov hrozne milujem. :)
Dej seriálu spočíva v tom, že Jess sa ako víchor nasťahuje do bytu k trom mužom a všetci majú maximálne odlišné povahy, čo vyústi v nespočetnom množstve bizarných rozhovorov a situácií.

Brickleberry
Posledným seriálom je animovaná kravina Brickleberry, ktorá by sa dala prirovnať k hybridu South Parku a Family Guy. :D Áno, tušíte správne, je plná oplzlého, priblblého a ofenzívneho humoru - a to ma fakt dokáže pobaviť. Ak máte radi ľahké americké sprostosti bez hlbšieho významu určené na chvíľkové pobavenie, určite si pustite. ;)
Príbeh sa odohráva v národnom parku a hlavnými hrdinami sú rangeri, kde jeden je hlúpejší než ten druhý. :D

Ktoré sú vaše obľúbené seriály? :)

S.

Komentáre

  1. Pěkný výběr! :) Já bych ještě přidala Gossip Girl a Sběratele kostí :)
    BeautyOfLife blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Brickleberry ma celkom zaujalo, prvý krát o niečom takom počujem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Seriály vyzerajú zaujímavo! :) Určite vyskúšam pozrieť aspoň Orange is the new black :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A co takové Pretty little liars, Misfits, The Walging dead, Game of Thrones? To jsou pecka serialy :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ani jeden zo seriálov som ešte nevidela, no možno pri najbližšej príležitosti nejaký vyberieme. My si momentálne ulietavame na Luciferovi. Je to peckový seriál :)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dobré tipy! Já koukám na plno seriálů - teď jsem dokoukala první sérii Scream, je to docela ok nebo můžu doporučit docela nový seriál Quantico!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Strašne skvelé tipy, tento článok som potrebovala, lebo už dlho neviem, čo pozerať! :D a lost určite začnem!

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Poznám akurát New girl, ten seriál je fakt nabitý pozitívnou náladou a oddýchnem si pri ňom. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jak je možné, že znám jen Skins? Všechny vypadají dobře, já mohu za sebe doporučit například Peaky Blinders! Asi si udělám tak trochu kulturní noc.
    littlecapsule

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Vďaka za tipy! Niektoré poznám, o niektorých som nikdy nepočula, takže pozriem na ne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Zmena je život som videla asi dvakrát či trikrát a doslova som ten seriál hltala! Strašne super je. :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Pěkný výběr, určitě se nechám inspirovat. Seriálu není nikdy dost !

    theheartissue.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Väčšinu z nich zbožňujem, takže skvelý výber ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky