Čo som si našla pod stromčekom

Viete, čomu by som sa pod vianočným stromčekom potešila najviac? Ako som už načrtla v minulom článku - rada by som tam našla svätý pokoj, nanajvýš tak previazaný mašľou s priloženým venovaním. :D Skutočne. Už som asi v tom veku, kedy Ježiško a všetky tieto záležitosti ostali v detstve a Vianoce ako také prinášajú len zbytočne veľa starostí. Prečo? Lebo sa to očakáva. Očakáva sa 13 druhov koláčov, lebo to má symboliku, 168 darčekov, lebo sme si určite po celý rok nič nedopriali a 220 návštev, lebo sa to patrí. To posledné ešte dobre, ale prvé dve sú úplné hlúposti. Keď ste malí a vianočné pečenie sa vás ešte netýka, lebo by ste niečo zhodili, zle vykrojili, skrátka pokazili vašimi nešikovnými detskými rúčkami, príde vám to ako nič. No keď ste zrazu rozumnejší a zapriahnutí do celého tohto kolotoča, líhajúc si po dokončení pečenia do postele o pol tretej ráno s tým, že ráno skoro vstávate a celé sa to rozbehne podľa rovnakého scenára, na vlastnej koži cítite, koľko námahy je za tou parádou. A podobný princíp funguje aj čo sa týka darčekov. Ako deti ich milujeme dostávať. Čím viac, tým lepšie. No keď ste starší, na jednej strane konečne vidíte, koľko peňazí ste vašich rodičov a blízkych stáli, keď vám pokúpili tie vysnívané diskmeny a Chou-Chou bábiky. A na strane druhej vám je hrozne ľúto vôbec čosi odpovedať na otázku: ,,Čo by si chcela na Vianoce?". Za všetky tie utratené peniaze z minulých Vianoc máte chuť už nikdy nič nežiadať, pretože ste si vyčerpali limit. Čím sa dostávam na začiatok tohto článku, kde som túžila iba po svätom pokoji. Stále túžim. A moja vízia do budúcna je približne taká, že by sme sa mohli naučiť byť skromnejší. Nie želať si, ale chcieť menej (hlavne toho materiálneho). Už samotný Budha, môj osobný favorit, o tom pred 2500 rokmi hovoril. Jeho myšlienky sa udržali až dodnes, tak na nich asi niečo bude. :) 
  Aby som vám priblížila kontrast úvodu článku a jeho obsah, v mojej širšej rodine sú ľudia fakt, že zbláznení do dávania darčekov a aj keď im vyslovene zakážete nakupovať ako pre pol mesta, dostanete toho ako pre pol mesta. :D Samozrejme, preháňam, no v každom prípade ma u nich každoročne toho čaká viac než dosť. Tento článok som sa ale rozhodla napísať, lebo sama také rada čítam a tento rok som navyše dostala pár vecí, ktoré sú... proste ja. A to k môjmu blogu patrí. :)

 Odkedy Gaga vypustila do sveta najnovší album Joanne, totálne som na ňom závisláčila na Spotify, pretože s jej momentálnym rozpoložením som sa skrz jej piesne dokonale stotožnila. Preto bolo toto CD-čko prvým želaním na Vianoce. Už sa nesmierne teším, ako mi bude celý dom dunieť v rytme Million Reasons, Angel Down alebo Sinner's Prayer. :)
Ďalšou vecou, ktorú som si úplne zamilovala, je tento termo hrnček s kaktusmi zo stránky TvojŠtýl.sk. Najmä počas zimy a ešte viac, ak som vtedy práve chorá, pijem čaje na hektolitre. Sem-tam, keď si nejaký varím, spravím si rovno 2: 1 do normálneho hrnčeka a druhý do termo, aby som po dopití toho prvého mala znovu po ruke ďalší teplý. A tento kamoš je na to ako stvorený!
Treťou vecou, čo môžete vidieť na tejto fotke, je biela huňatá deka z Pepca, ktorá je... ó môj... na to ani nie sú slová. :D Je brutálne jemná a príjemná na dotyk a nakoľko milujem zababušenie sa v niečom takomto, deka je jedným z mojich najobľúbenejších darčekov vôbec.
 Čierne členkové čižmy na opätku z New Yorkra som obzerala v obchode odo dňa, kedy ich prvý raz vyložili. Stále som chodila okolo, no nejako sa mi ich nikdy nepodarilo prepašovať až domov. Potom sa vo mne niečo zlomilo a keď som konečne prišla k rozhodnutiu, že áno, celkom by sa mi už hodili, dlho nemali moje číslo. Až nakoniec jedna návšteva NYera krátko pred Vianocami priniesla šťastnú náhodu a táto šťastná náhoda zase plnú tašku a plná taška zase prázdne bankové konto. :D ALE. S touto kúpou som ozaj spokojná, pretože v rámci racionálnejšieho nakupovania, ktoré som sa rozhodla praktizovať (koľká to irónia :D), sú u mňa univerzálne kúsky ako tieto vrele vítané. Zladíte ich totiž s akýmkoľvek štýlom, príležitosťou aj počasím.

Táto kabelka so strapcami z H&M bola veľmi rýchlou a neplánovanou kúpou. Mamina si zrovna vyberala šál k novému kabátu a ja som jej asistovala, keď mi pohľad zablúdil o pol metra ďalej a našiel veľké čierne kabelky v zľave za 12€. Porazene priznávam, že mám veľkú slabosť pre veci, na ktorých visí akciová cena. Ježiško na mne jasne videl, že stojím pred životným rozhodnutím, tak mi ju proste zobral. :D
 Od tety som dostala plno krásnych vecí, medzi iným ultra mäkký ružovobiely svetrík z Camaieu, šedé tričko z Croppu, bielu pletenú čiapku z Lindexu a kožušinovo-vlnený šál z NYeru.
Mamina ma tiež prekvapila geniálnym mäkkým sivým šálom z H&M, ktorý je tu vždy po ruke, aby mi zachránil život (alebo minimálne krk :D). Vždy sa hrozne rýchlo zbláznim do vecí, čo sú príjemné na dotyk a vzbudzujú vo mne taký ten cosy pocit. A táto sranda je zaručene jednou z nich.

Na fotke môžete vidieť aj čiernu mikinu s bielym logom RHCP - tiež objednanú z TvojŠtýl.sk. Priznám sa, že som čakala omnoho horšiu kvalitu. Mikina je zvnútra zateplená, príjemná a hoci je trošku voľnejšia, maximálne ju milujem. Áno, hlavne kvôli potlači, čo figuruje na hrudi. :D Ale aj tak. Už sa teším, kedy konečne príde jej čas.
Nakoľko takmer nikdy neviem, čo mám povedať ľuďom pýtajúcim sa na moje vianočné priania, sviečky sú vždy ideálnym riešením. Tieto Vianoce sme ich dostali hojne, no moje najobľúbenejšie sú už tradične z Ikey. Hlavne tieto dve veľké s vôňou vanilky a lesných jahôd, čo vydržia horieť až 40 hodín.
Snáď tou najpraktickejšou záležitosťou tohto článku bola táto ufónska baby pink lampa z Ikey. Na stole som predtým mala jednu klasickejšie vyzerajúcu striebornú, ktorá však sem-tam padla na zem a bol zázrak, že ešte prednedávnom fungovala. :D A nakoľko sa učím zásadne pri takomto blízkom svetle, bolo mi úplne jasné, že musím čo najskôr nájsť niečo nové. A ľaľa. S touto mickou si na seba ešte len zvykáme, ale je to na dobrej ceste. :)
Od druhej tety som dostala tieto vytúžené vtáčie nožnice, ktoré pochádzajú odkiaľsi z Aliexpresu. Zatiaľ som ich nemala veľmi kde využiť, ale už sa na to teším a verím, že budú minimálne tak ostré a spoľahlivé, ako super vyzerajú. :)
Od starkej som si vyslúžila túto dokonalú šatku s kohútím vzorom z Lidla, ktorá mi parádne zapasovala do tohtoročnej vianočnej čiernobielej témy (no inak... fakt tu nie sú skoro žiadne iné farby - čo to o mne vypovedá? :D). Na zimu je asi príliš tenká, no počas prvých jarných dní, ktoré sa vyznačujú chladným vetrom a zubatým slnkom, bude perfektná.

Náramok, náušnice a chlpatú kľúčenku z NYera mám tiež od tety a v tejto záležitosti nastala veľmi zaujímavá situácia - v poslednom čase nijako extra bižutériu nenosím, lebo mi svojím spôsobom zavadzia a je mi bez nej... ľahšie. No napríklad včera som mala tento náramok celý deň na ruke a po náušniciach určite siahnem tiež, lebo sú jemné a nie veľmi výrazné, čo mi dokonale vyhovuje. A aby som nezabudla, kľúčenka už mi visí na peňaženke. :) Je naozaj zaujímavé, ako sa mi ľudia vedia trafiť do vkusu. Ale zase, buďme úprimní, pri mne to nie je vôbec ťažké, veď ja viem skákať radosťou aj kvôli sprchovému gélu. :D

Toto boli moje najmilovanejšie vianočné darčeky a každému ich darcovi zo srdca ďakujem, lebo ma všetko skutočne úprimne potešilo. :) Na druhej strane - nerobte si už starosti. Veď mne fakt len stačí vidieť vás usmievať sa, byť spokojní a nehádať sa (na to posledné kladiem najväčší dôraz). A hneď máme tie najkrajšie Vianoce. 
  ❄
Čo pekného ste si pod stromčekom našli vy? Dostali ste, čo ste si priali? Čím ste vy obdarovali najbližších? 

S.

Komentáre

  1. Veľmi pekné darčeky! Tie nožnice sú zaujímavé ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    * Blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Joanne ♥♥♥
    S tým dávaním si darčekov sa úplne stotožňujem. Nerada dostávam veci, ktoré mám chuť hneď vyhodiť. Myslela som si, že tentok rok sa bez takých už zaobídem, ale nepodarilo sa. No čo už. Keď niektorí ľudia si myslia, že čím viac, tým lepšie. Ale menej je niekedy (skoro vždy) viac. A úprimne to poteší.
    A tiež sa chystám urobiť podobný článok, najradšej už zajtra, ale s mojou lenivosťou, neviem neviem :D No určite to spácham, lebo rada také články píšem, aj čítam. :)
    Ten ružový sveter je úplne úžasný! A s tým varením si čajov som na tom rovnako :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné dárečky! Musím říct, že album Joanne je podle mého názoru jedním z nejlepších vůbec ♥ Termohrnek sháním dlouho a nikdy jsem nesehnala tak roztomilý. Svetřík z Camaieu je úžasný! Co jsem pod stromečkem našla já se chystám zítra sdělit v článku, tak budu ráda, když si ho potom přečteš :) Ale spokojení jsme u nás doma byli všichni a to je nejdůležitější. Co se týká množství práce při přípravách, je toho opravdu dost a dodnes nechápu, jak to dřív mohla mamka zvládat sama :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Božee, tak tá RHCP mikina je naozaj skvelá! :D A veľmi sa mi páči aj šedý šál, musí v ňom byť naozaj teplo :) Dostala si samé super veci!
    Hello, my name is Ev

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherné dárky jsi dostala. Hodně se mi líbí věci ze třetí fotky, ale úplně všechny. Hlavně ta čepice. Chlupatou klíčenku jsem dala jako dárek kamarádce. Hrozně se ji to líbí. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Super darčeky, veľmi sa mi páči aj ružový svetrík a čiapka, všetko také pekné, roztomilé a hlavne teplé. Ja si neviem už dlho nájsť nejaké pekné svetríky alebo niečo také..vždy sa mi niečo nepaáči a keď už nájdem niečo pekné, tak nemajú moju veľkosť :D
    Sledujeeeem ťa :) Lubim objavovať nové blogy, dakujem za komentár na tom mojom :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Bombastické veci :) ja som nejak tento rok nič špeciálneho nepriala. Hlavnou vecou čo som som dostala bolo kreslo, no a potom som mala narodeniny, tak to tiež nejaké drobnosti. :) Veľmi sa mi páči tá lampa, je taká neobyčajná.

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásné dárečky, Termo hrneček jsem dostala také se sovičkami a už se nemůžu dočkat, až si ho vezmu v pondělí do práce a bude mi zpříjemňovat dny. Alespoň něco pozitivního na novoročním pracovním týdnu :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  9. pekné darčeky a sviečky z Ikey mám tiež veľmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. naozaj super veci ! :)) a tá lampa je naozaj zaujímavé :D :P :)

    Tammybeaty

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tie nožnice sú fakt krásne. :) A lampa je dosť praktická. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Dostala si prekrásne darčeky♥ Mne sa však srdce zastavilo pri kaktusoch a ružovej lampe, sú fakt úžasné!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Krásné dárky! Hlavně svíčky z Ikea, moje nejoblíbenější je asi vanilková a jablko se skořicí. Boty jsou taky super:).
    littlecapsule

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Krásne darčeky, lampa ma dostala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Už druhý rok si užívam takúto mega teplú deku a je to najlepšia vec na svete ♥ dostala si super darčeky, tak si ich uži :)

    CALLAESTHETICS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. och, ani nevrav! ♥ ja odkedy mám tú svoju, stále hovorím, že je to druhá najlepšia vec, čo sa mi minulý rok prihodila. :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky