Decembrový food diary

Články typu food diary na druhých blogoch milujem, no sama som žiadny taký ešte nikdy nepustila do sveta. A presne aj viem prečo. Viete, keď som niekde v kaviarni alebo reštaurácii a vidím všetkých tých insta ľudí, ako objednané dobroty nechajú vychladnúť len kvôli dokonalému uhlu dokonalej fotky, čo hneď vešajú na sociálne siete, je mi z toho smiešne. Skutočne nerozumiem, ako naháňanie lajkov a pochvalných komentárov od blízkych aj celkom neznámych ľudí môže predčiť ten skvelý pocit, keď si dáte do úst najlepší kúsok lahodného koláča. Vrchol tejto obsesie podľa môjho skromného uváženia dosiahli ľudia, ktorí si na túto činnosť zaobstarali špeciálne zásteny okolo tanierov, aby mali v zábere čo najlepšie svetlo, no pochopíte to? :D Ako vravím, smiešne. 
  Práve z tohto dôvodu to nerobím. Iba sporadicky sa tu v niektorom random poste mihne fotka jedla z iného miesta ako tepla môjho domova. Priznávam, že sem-tam je mi ľúto, ak som mala nejakú parádnu kulinársku bombu a nezvečnila ju, no v konečnom dôsledku... načo? Prvoradé je, že som si ju užila ja, nemusia si ju so mnou užívať stovky neznámych (veď je to pomerne creepy :D)
  Rada by som poznala aj váš názor na toto novodobé šialenstvo, lebo nič nie je iba čierno-biele. Zaznamenávate si, čo papáte? Šérujete potom fotky po internetoch? :) 

Neviem, či som to tu už niekedy spomínala, ale moja mamina je úplná bohyňa v kuchyni. Dôkazom toho je aj domáce osie hniezdo, čo vykúzlila a mne sa o podobných kvalitách môže iba zdať. :D
Rýchla večera, ktorá je ideálna, ak chcete niečo neobkukané - mozarella, bazalka, paradajka a opečené párky poprášené sušenými olivami, čiernym korením a soľou na špíze.
Na raňajky, desiatu, olovrant a vlastne hocikedy - biely grécky jogurt s lyžičkou lesného medu, banánom, lupienkami mandlí a malými keksíkmi
Sú dni, kedy skrátka musíte zhrešiť. U mňa sú to tie, kedy ma maximálne nervuje škola (a vlastne celý svet). Vtedy prídu kalorické bomby ako čokoláda alebo napríklad táto kávenda s horou šľahačky navrchu. Zadok veľký, ale... whatever, za toto sa oplatí aj zomrieť.
Kdesi na Pine (alebo to boli tie mega krátke fejsbúkové videá? nuž, fakt už neviem) som koncom novembra zočila rýchly recept na omeletu. Nasekáte si cibuľu a šunku, dáte ich na oheň, kam postupne pridávate aj lístky špenátu a ja som namiesto odporúčaného kozieho syru použila plesnivý hermelín. Keď sa syr začne kvalitne roztekať, všetko zalejete 4 rozšľahanými vajcami. Vyjdú vám z toho 2 porcie a verte mi, zbláznite sa z toho. My s maminou si toto v poslednom čase dávame stále. :)
Teraz taký zdravý tip/ alternatíva čipsov a podobných srandičiek, čo ľudia radi zobkajú pri filme a pod. Tu už som vám spomínala prevedenie s cukinou, no výborne (ak nie ešte lepšie) sa dá aplikovať aj na repu. Jednoducho ju nakrájajte na kolieska, dochuťte soľou, čiernym korením a nastrúhaným parmezánom a dajte zapiecť. Lahôdka. 

Čo dobrého ste si obľúbili v decembri vy? :)

S.

Komentáre

  1. Ja si občas nejaké to jedlo vyfotím a aj ho zavesím na net. Hlavne ak to naozaj dokonale vyzerá. Musím si však na to včas spomenúť a to sa mi teda často nestáva :D Ale keď už tak je to jedna dve rýchle fotky a žiadne veľké presúvanie vecí na stole a aranžovanie najlepšieho záberu.

    NITA
    GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To vypadá všechno tak velmi chutně. Alternativa zdravějších chipsů je skvělý nápad a ta káva se šlehačkou, mňam. Ještě že už jsem po večeři... :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja milujem fotky jedla, či už fotiť alebo pozerať. Je to pre mňa nekonečný zdroj inšpirácie. Myslím si že dobré naaranžované jedlo je istý druh umenia a často sa jeho kvalita hodnotí aj podľa vzhľadu. Fotiť jedlo je pre mňa hobby a najlepší je ten výsledok, keď fotka v tebe zanechá ten pocit že sa chceš do toho zahryznúť :) Myslím že je to porovnateľné s inými druhmi fotografie. Trebárs niekto miluje fotiť ľudí, niekto produkt, niekto jedlo. Ja si jedlo fotím hlavne preto, aby som mala akýsi svoj denníček keďže milujem variť a piecť a aby som na všetky recepty nezabudla, je skvelé ich mať pokope a pripomenúť si ich :) Samozrejme ľudia to na instagrame občas preháňajú, myslím že je to ako so všetkým, že všetkého veľa škodí. Ale ak jedlo vyzerá krásne a vzbudzuje vo mne nejaké emócie nevidím dôvod nezdieľať a podeliť sa s ostatnými, veď práve preto máme sociálne siete aby sme odhalili kúsok svojho života a návštevy kaviarni či reštaurácií k tomu jednoznačne patria :) Trebárs mne insta fotky reštaurácií často pomôžu v rozhodnutí sa či navštívim daný objekt, alebo nie, je to vlastne aj recenzia na dané miesto :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako zdroj inšpirácie to musí byť fajn nápad. :) No jednoznačne si myslím, že všetko s mierou. :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky