November + december favs

Pozostatky silvestrovskej noci opadávajú a ľudia pomaly odkladajú svoje novoročné predsavzatia do šuflíka s nápisom 'Od budúceho roka už naozaj začínam'. Posledné fejsbúkové statusy s (ne)úprimným želaním všetkého dobrého začínajú zapadať prachom. Pečeň sa pomaly spamätáva z brutálneho útoku počas poslednej noci roku 2016. Od kamarátov, od rodiny, z chaty, z dovolenky sa cestuje späť domov a veci sa vracajú do starých koľají, hoci na Nový rok ľudia z úst vypúšťali srandy ako: ,,Nový rok, nové ja." a podobne. 
  Teda... česť výnimkám. No také ja vo svojom okolí nemám. A práve na základe štúdia týchto exemplárov otváram úvod dnešného článku pesimisticky ladenými slovami, lebo (ak mám byť k vám úprimná) inak sa mi ani nedá. :D Patrím k tým ľuďom, ktorí nemajú potrebu oslavovať starý rok a následne príchod nového. Pre mňa sú to dni ako každé iné, nezastaviteľný chod času, kolobeh života. Predstava môjho ideálneho Silvestra (a, neklamme si, aj ostatných dní :D) je doma pod dekou pri filme s hŕstkou najmilších v úplnom pokoji, nie na divokom žúre v alkoholovom opare a spoločnosti tých, ktorí ani nie sú na rovnakej vlnovej dĺžke ako ja. Na túto tému som pred chvíľou čítala na DailyMail veľmi relatable článok, ktorý ma uistil, že nie je zlé mať opačný názor ako väčšina ľudí. Preto by ma celkom zaujímalo, ako to vidíte vy. Ako ste trávili váš Silvester a či ste s ním spokojní. Každý názor je vrele vítaný. :) 
  Teraz sa však poďme radšej spoločne pozrieť na produkty z novembra a decembra minulého roku, ktoré sa podľa mňa určite vyplatí skúsiť. ;)


 Niekedy začiatkom októbra mi do schránky prišli zľavové kartičky do DM-ky a hoci si už ich obsah nepamätám presne, mám pocit, že šlo o dekoratívku Rimmel. Najviac ma potešila zľava na rúže, pretože som si už dlhšie plánovala zohnať nejaký poriadne tmavý a toto bola skvelá príležitosť. Ulovila som Rimmel Lasting Finish v odtieni 120 - Cutting Edge asi za 2,50€. Jeho farbu skutočne neviem identifikovať, pretože raz je čisto tmavočervený a inokedy tmavofialový. Ale fakt som si ho zamilovala. Rúže naozaj nenosím na dennej báze, ale hlavne počas decembra som tento konkrétny mala na sebe fakt často. Široko-ďaleko je môj najobľúbenejší. No musím uznať, že je to hlavne kvôli odtieňu, pretože inak sa dosť otláča a všimla som si, že bez použitia ceruzky má tendenciu rozpíjať sa. Čiže taký klasický drogérkovský produkt, ale za 5€ v plnej cene zrejme adekvátny. 
Ďalším produktom na pery je tento balzam Balea s vôňou mandarínky. Kupovala som si ho prioritne do môjho emergency kit, čo stále nosím v školskej taške alebo kabelke. Je to moja spása hlavne pri ceste do a zo školy počas zimných mesiacov a zatiaľ ani raz nesklamal, tak ak hľadáte niečo lacné, ale pomerne dobré, skúste. Určite neporobí s perami divy, ale tie najhoršie mrazy s ním jednoznačne prežijete. 
Mám taký pocit, že kdesi na blogu už som vám písala o tom, že čo sa týka krémov na ruky, som maximálne verná Avonu. Ich krémy mi vyhovujú vo všetkých ohľadoch a viac-menej ani nepotrebujem hľadať za ne náhradu, ale niekedy v novembri nám doma došli a keďže si ruky krémujem každý večer pred spaním, potrebovala som niečo, čo zaskočí, kým príde nová zásielka. :D Musím podotknúť, že toto bol pre mňa boj. Jeden krém mi nevoňal, jeden mi prišiel príliš drahý vzhľadom k málo mililitrom a ďalší lepil ruky. Nakoniec som dala šancu Garnieru s vôňou aloe. Sprvu mi trochu vadilo, že má viditeľne ,,tekutejšiu" konzistenciu ako avonovské krémy, ale dalo sa na to zvyknúť. Skutočne pekne sviežo voňal, rýchlo sa vstrebával a pokožka rúk je s ním viditeľne napnutá a hydratovaná. V konečnom dôsledku som rada, že som siahla po tomto. :)
Posledným kozmetickým obľúbencom tohto článku je telové mlieko Balea s vôňou kokosu a bambuckého orechu, ktoré som mala už niekoľkokrát predtým. Podľa mňa je ideálnejšie skôr na zimu, lebo je trochu hustejšie, ako by ste možno zniesli na pokožke cez leto, keď sa viac potíme. Rozotieraniu musíte dať nejaký čas a poriadne mlieko vmasírovať do pokožky. Na druhej strane je pri tomto výhodou, že stačí použiť málo aj na pokrytie celého tela, teda dlho vydrží. A, samozrejme, nebesky sladko vonia. :)
V novembri som objavila túto Milku s mliečnou čokoládou a mentolovou náplňou, ktorá doslova zachránila moje noci strávené nad knihami. :D Práve kvôli tomu som si ju aj kupovala, aby som aspoň trošku zahnala stresy zo školy, a zafungovalo to parádne. :D Ak máte radi mätovú príchuť v sladkostiach, táto čokoláda je pre vás ako stvorená. 
Mám tu ešte jednu sladkosť, ale pozor - je fakt až príliš sladká. :D Mandle v bielej čokoláde a kokosovej posýpke predávajú v Lidli a je to super pochúťka k filmu alebo pre návštevu. Akurát asi nie je najlepším nápadom zjesť celý balík na posedenie, lebo dostanete bruchabôľ alebo rovno cukrovku. :D Dobre, preháňam. No ľudia citlivejší na sladkú chuť mi určite dajú za pravdu, že hoci sú fakt chutné, rozhodne sú presladené. Ale oplatí sa skúsiť a vytvoriť si vlastný názor. :)

Čo vy a vaši obľúbenci za poslednú dobu? :)

S.

Komentáre

  1. Krasna barva rtenky!

    Rada bych te pozvala na svoji giveaway tu: -GIVEAWAY-
    Budu rada kdyz se pripojis:)

    Bridge of Memories

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Letos jsem na Silvestra byla u přítele. Byli jsme v kině, pak si doma zatopili v krbu, hráli hry, povídali si a k pití měli jen přípitek o půlnoc, kdy jsme koukali na ohňostroje v okolí a zapálili si prskavky. Nikdy jsem nebyla příznivcem velkých oslav a tohle bylo ideální :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Musím si kúpiť balzam na pery, pretože používam bambucké maslo, ale to si môžem natierať len doma, keďže vôbec to balenie nie je handy. A asi si kúpim práve Baleu, vždy som s ňom bola spokojná. To telové mlieko musí byť super, všetky Balea produkty prekásne voňajú :)
    Ja som si zasa v poslednej dobe obľúbila Mixu, keďže moja citlivá pleť potrebuje všetko hypoalergénne a podobne. Už mám čistiaci gél, krém na tvár a dva krémy na ruky a neviem si túto značku vynachváliť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Telové mlieka od Baley mám veľmi rada:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. I love the colour of the lipstick! :)

    Enter our giveaway and win Aussie dry shampoo! :)
    GIVEAWAY - Aussie!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. zaujímalo by ma, či by aj pre mňa boli tie mandle sladké, lebo ja teda sladké môžem :D :)
    pekný príspevok :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tyjo, tak ten balzám s mandarinkou jsem ještě neviděla, musí být super :) Já jsem si oblíbila medový balzám od Bione, Oriflame krém na ruce s jablkem a skořicí a do třetice pudr od Gabrielly Salvete :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moji oblíbenci za poslední dobu? Hlavně kokosový olej a další hydratační přípravky :)

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krémiky na ruky, to je moje a hlavne cez zimu. Tiež mám najradšej tie od avonu, ale napríklad nepohrdnem ani tým voňavím od essence. xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ten rúž vyzerá byť super :) Ja mám v podobnom odtieni od NYX a som s ním nadmieru spokojná. Podľa mňa to je úplne ideálny odtieň na jeseň a zimu :)
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tie mandle sú neuveriteľnéééé :) Ani nespočítam koľko som ich zjedla ..chvalabohu ich u nás už v Lidli nemajú :D

    TheDaniellaBlog

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Rtěnku Cutting Edge mám také a je naprosto úžasná! vlastním i kokosové tělové mléko od Balea a to mám taky moc ráda.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky