Veľká recenzia riaseniek #3

Nikdy som nebola žiadnym beauty guru, ktorý vymýšľa tutoriály ako pre hollywoodske hviezdy a všetky šmahy má v ruke. Skôr mám bližšie k jednoduchosti v podobe make-upu, maskary a sem-tam nejakého rúžu alebo očného tieňa. A keďže riasenky sú to, čo používam najčastejšie (ak sa teda dokopem k líčeniu :D), niet sa čo čudovať, že dnes prichádzam s tretím pokračovaním recenzií. Zase raz sú to také klasické drogérkovské úlovky, no myslím si, že za tú cenu celkom solídne. Mojich najväčších favoritov asi nepreskočia, ale aj tak sú skutočne dobré a nešliapnete s nimi vedľa. ;)

  Recenzujem:
  • Dermacol
  • Miss Sporty
  • Essence
  • Maybelline
  • Oriflame

Táto riasenka ma skutočne prekvapila, pretože som od nej podvedome čakala sklamanie. Výborne mi sadol tvar kefky, ktorý obyčajne najčastejšie vyhľadávam. Riasy od seba pekne oddelila, čo je presne to, čo u správnej riasenky hľadám. S objemom a predĺžením to bolo horšie, ale na bežné nosenie je fajn. Menším mínusom bolo, že sa mi pomerne dlho zdala mokrá a nedokážem si pomôcť, no hrozne mi to pri nových maskarách prekáža. 
Hodnotenie: 8/10
 Druhou recenzovanou riasenkou je táto od Miss Sporty s obrovskou kefkou, na ktorú si, podľa mňa, musíte najprv zvyknúť, než si ju obľúbite. Je jemne zakrivená, vďaka čomu možno lepšie dosiahnuť do vnútorného aj vonkajšieho kútika oka. Drobnou nevýhodou je však to, že práve veľkosť kefky súvisí s tým, že sa na nej zachytáva až priveľa maskary, čo pri nanášaní môže pôsobiť nekomfortne. Inak je však fajn, riasy od seba oddelí, i keď má tendenciu lepiť ich. Až tak veľmi ich nepredĺži a povedala by som, že ako pri predošlej je fajn na každodenné nosenie, lebo neurazí, ale zas ani nenadchne. 
Hodnotenie: 8/10
Táto vodeodolná špirála od Essence ma očarila obyčajnou, zato super kefkou, ktorá sa vám postará o pekné vytočné a zároveň poriadne oddelené riasy. Veľmi dobre sa s ňou pracuje a oceňujem aj to, že ani pri tretej vrstve sa nevytvárali hrudky. Riasy naozaj o dosť predĺžila a zahustila. Na druhej strane pri všetkých superlatívoch, ktorými by som ju mohla obsypať, si myslím, že ak plánujete intenzívny kontakt s vodou (dážď, kúpanie...), nie je to ten najlepší nápad. Riasenka má tendenciu zubami-nechtami sa snažiť držať, no vôbec sa jej to nedarí. Maže sa takmer okamžite.
Moje hodnotenie: 9/10 (ak beriem do úvahy iba riasenku na bežné nosenie, nie pri kontakte s vodou - tam by bolo číslo o dosť nižšie)
Možno si niektorí z vás spomínajú, že v tomto článku som vám ukazovala vodeodolnú verziu tejto riasenky, s ktorou som ja osobne nebola až taká spokojná. Preto som sa celkom obávala, akým dojmom na mňa bude pôsobiť klasická verzia. No bola som milo prekvapená. Riasenka ma oslovila najmä kefkou, s ktorou sa výborne manipulovalo. Riasy už pri prvom strete vytáčala až do nebies a prekrásne oddeľovala. Nie, že by ich nejako brutálne predĺžila, ale nebolo to ani zanedbateľné. Na druhej strane má sklony k tvoreniu hrudiek, keď na riasy nanesiete viac maskary.
Moje hodnotenie: 8/10
 Posledná špirála tohto článku je 2 v 1, pretože si môžete vybrať z 2 typov kefky: tá, čo riasy predĺži, alebo tá, čo ich zahustí. Osobne rada používam pri líčení obe. Ale musím priznať, že lepšie sa mi pracuje s tou predlžovacou, ktorá je ideálna hlavne pre tie dni, kedy sa nechcete maľovať ako na červený koberec, ale nechcete vyzerať ani ako zombie. :D Čo sa týka plusov, tak nerobí hrudky. S kefkou sa robí jednoducho a je flexibilná. Čo mi celkom vadilo je, že riasy pomerne dosť lepí dohromady. S tou dĺžkou a objemom to nie je svetoborné, ale je to fajn riasenka za fajn cenu.
Moje hodnotenie: 7/10

Ktoré špirály sú vaše obľúbené? :)


S.

Komentáre

  1. Z týchto tvojich nemám vyskúšanú ani jednu. Medzi moje najobľúbenejšie patrí Volume Glamour od Bourjois, Lancôme Hypnôse a High Impact od Clinique. Z drogérie som už dlho nič neskúšala, no chystám sa otestovať maskaru od Maybelline alebo Dermacolu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som si v poslednej dobe obľúbila riasenku od Yves Rocher :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Konkrétně žádnou z nich ozkoušenou nemám, ale celkově se mi zdají fajn řasenky od Maybelline :)Moje oblíbené jsou od Yves Rocher a kupodivu je dost dobrá i řasenka od Miss Sporty Studio Lash Dark Lasher :) Za tu cenu je parádní.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten velký kartáček od Miss Sporty jsem si neoblíbila, ta řasenka mne štvala pokaždé, co jsem se s ní šla líčit :D Tu voděodolnou od essence jsem měla taky, voděodolná sice byla, ale řasy mi nezvýraznila, pro mne byly tyto dvě řasenky velkým zklamáním a nedala bych jim ani pět bodů z deseti.. Každopádně řasenky od Maybelline, to už je něco jiného, takže osobně moc nechápu, proč má stejně bodů jako ten propadák od Miss Sporty, ale to je každýho názor :)

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sranda, že každému fakt vyhovuje niečo iné. :D Ja mám napríklad Miss Sporty ešte radšej ako Maybelline. Každopádne vďaka za názor, nikdy ma neprestane fascinovať, aké odlišné pohľady môžu na danú vec byť. ;)

      Odstrániť
  5. So žiadnou z týchto rieseniek nemám skúsenosť, ale podobnú z Oriflame som mala dávnejšie. Tiež bola 2 v 1, ale absolútne mi nesedela.
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja riasenky používať nemôžem, strašne mi z nich slzia a štípu oči. A keď mi občas spadne mihalnica do oka, tak som len rada, že som na nej nemala riasenku :).

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tieto som ešte neskúšala, vlastne áno Collosalku, ale tá mi vôbec nevyhovuje :) už dlhšie je mojou obľúbenou Miss Manga alebo Miss Hippie od Loréal :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ani jednu z týchto som ešte nevyskúšala a žiadna ma po pravde ani veľmi nezaujala. Najviac sa mi zatiaľ osvedčila Lash Sensational od Maybelline a SuperShock od Avonu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky