Denník maturantky, časť druhá

9.3.2017
  Viete, čo je vlastne na tom celom najhoršie? Že mne stále nedochádza, že už maturujem. :D Stále mám pocit, akoby som mala pred sebou ešte rok času. O to viac ma potom zasiahne, keď si uvedomím, že to je už iba dva a pol mesiaca. 
10.3.2017
  Neviem, či som už tak presýtená informáciami, ale začínam mať pocit, že neviem už ani to, čo som dovtedy vedela 100%-ne. Tým pádom nemusím dodávať, ako som na tom s vecami, ktoré mi nedávali zmysel ani predtým. :D
11.3.2017
  Štrajkuje mi notebook, čo by mohlo byť dobré znamenie pre víkendové štúdium na poslednú chvíľu. Aspoň ma to nebude lákať dobiehať zameškané epizódy seriálov a ďalšie veci, ktoré by som si kľudne mohla nechať až na leto. Avšak zdá sa, že ho nedokážem nechať na pokoji. Už som zabila aspoň pol dňa zachraňovaním nabíjačky, ktorá stále nie a nie poslúchnuť. Ach, prečo sa takéto problémy objavia vždy v ten najnevhodnejší čas? 
12.3.2017
   Povedala som si, že je nutné zakročiť. Viac, než nutné. Situácia už bola kritická, preto sme s ocinom sadli do auta a šli po nový notebook. Čo, keď tak nad tým uvažujem, nebol dva dni pred maturitou najlepší nápad. :D Určite viete, o čom hovorím. Musíte to tam všetko ponastavovať, aktualizovať a keď je počítač pripravený na používanie, hrozne vás to láka presťahovať doň všetky fotky, filmy a dokumenty zo starého. Ale na to teraz nie je čas! Ibaže... nejakú peknú novú tapetu si predsa môžem vybrať. :D

13.3.2017
  Cestou zo školy som sa zastavila na kus reči do opravovne notebookov, kde do mňa vliali nádej, že ten starší budú vedieť zachrániť. Ufff. Aspoň, že tak. Už som sa bála, že pôjde rovno do šrotu. A zase sme pri tom, že riešim úplne iné veci, ako by som práve mala. :D 
14. 3.2017
  Je to tu. Slovenčina. 
  Skutočne veľmi ma potešilo, že som sa zobudila do slnečného dňa. Možno aj to nejako ovplyvnilo, že som sa cítila skutočne optimisticky, bola som pozitívne naladená a po príchode do školy som len nechápavo krútila hlavou nad tými, čo stresovali. Teda, samozrejme, že som nebola až taký geroj. :D Keď som dostala test pred seba, poriadne sa mi začali potiť ruky, až sa mi z nich sústavne vyšmykovalo pero. Čo veľmi nepomáhalo, lebo som mala príšerný problém vpísať do odpoveďového hárka krížiky, ktoré by sa aspoň trochu na krížiky podobali. :D Na druhej strane ma nehorázne potešilo, keď som medzi ukážkami našla báseň od milovaného Miroslava Válka. Pokojne sa smejte, ale v tom momente som to považovala za znamenie, že energie sú mi v ten deň naklonené. :) 
  Poobede nám zástupkyňa doniesla témy na sloh s tým, že sú mimoriadne krásne a podarené. Ó, fakt? Výborne, sem s nimi! Keď som však dostala papierik so zoznamom, nastalo neopísateľné sklamanie. 2 témy zo 4 boli hneď útvary, ktoré by som si nikdy v živote nevybrala, a to diskusný príspevok a slávnostný prejav. Preto som všetku nádej vliala do zvyšných. Úvaha a rozprávanie. Aj napriek káve a zelenému čaju, čo som v sebe mala, som sa necítila dosť čulá, aby som uvažovala nad citátom, preto som sa pustila do rozprávania na tému ,,Vtedy som si uvedomila, že na to mám" a verte, či nie, vyšlo mi na celé 3 strany. Kvalitne veľa miesta na potenciálne chyby. :D
15.3.2017
  Angličtina.
  Do školy som kráčala s obavou, čo nado mnou visela od momentu zistenia, že mi pridelili lavicu s číslom 11. Lavicu, ktorá sa podľa mojich predbežných výpočtov nachádzala úplne vzadu. Aby som to objasnila bližšie, som hluchá ako peň aj v bežnom živote, nielen vtedy, keď je tretina testu založená na listeningu. :D Takže som mala obavy, že v rozľahlej triede sa bude nahrávka strašne ozývať a zachytím každé desiate slovo. No po príchode na miesto mi spolutrpitelia v mojej skupine povedali, že sa čísluje až od druhej lavice, tým pádom som sa zozadu presunula na prvú pozíciu v nasledujúcom rade. Nehorázna blbosť, ale hneď som sa cítila istejšie. :D 
  Príde mi skutočne zaujímavé, že tie úlohy, ktoré som považovala za svoje slabé stránky, dopadli lepšie než tie, v ktorých som sa cítila sebavedomo. :D A sloh? Magazine article na tému Fashion and Clothing bol obrovským prekvapčom pre všetkých. Tesne pred jeho písaním v triede padali odhady, že nám nachystali discursive eseje na témy ako zdravotná starostlivosť, kyslé dažde a sociálne siete. Nuž... napokon sme dostali omnoho oddychovejšiu srandu. :D
  Celkovo bola tohtoročná externá časť maturít skutočne rôznorodá, či už sa jedná o slovinu alebo anglinu. Povedala by som, že niektoré úlohy by z oboch predmetov zvládol aj môj 10-ročný brat, no s inými mali problém aj učitelia. Čiže celkom nevyvážené a poriadne nerozumiem tomu, čo tým NÚCEM sleduje. Ale budiž, je to za mnou. :)
16.3.2017
  Nematurujúci z matiky mali dnes voľno, takže som sa konečne trochu vyspala. Avšak zobudila som sa dosť skoro na bodavú bolesť v pravom zápästí. Premietla som si, čo som v bezprostrednej minulosti robila. Nič mi nenapadalo. Nespala som náhodou príliš vykrútená? A v tom som si plesla po čele. Dlhé hodiny kŕčovitého zvierania pera v ruke z predošlých dvoch dní si vypýtali svoju daň. Takže si idem ruku vyložiť niekam na strechu (rozumej strčiť do konskej masti a kilometra obväzu) a ďalej si pre zmenu užívať, že nemám nič na robote. :)
TO BE CONTINUED...
S.  

Komentáre

  1. Jééé, na Slovensku jsou už maturity teď? A kdy pokračujete s ústníma? :)
    Moje maturita probíhala tak, že na matiku jsem se docela těšila (Já vím, jsem magor), ta taky dopadla v pohodě, měla jsem za 2 :) u Češtiny jsem se bála testu, ale sloh byl také v pohodě, měli sme na výběr z 10 témat a já si vybrala vyprávění na téma "Jak jsem potkal Vaši matku" :)

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, teraz sme mali písomné a na konci mája pokračujeme ústnymi. :) U nás, našťastie, matika nie je povinná, lebo by som určite neprešla. :D Ale tvoja téma na sloh bola super!

      Odstrániť
  2. Ja si spomínam ako som takto pred rokom maturovala a som rada, že už to mám za sebou :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvělý článek, až na to, že mě to začíná docela děsit :D Čeká mě to příští rok, a už teď jsem z toho nervózní :D Navíc ještě pořád nevím 4. předmět, ze kterého bych chtěla maturovat :D Přeji hodně štěstí i dále :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Načo taký cirkus a stres kvôli formalite?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som strašný stresmen aj v iných situáciách, takže u mňa je to prirodzené. :)

      Odstrániť
  5. Maturita není těžká, pro mě byla lehčí než pololetka ve škole.. on ten stres přinutí člověka většinou mlít cokoliv a pak to jde :) :) neboj nic :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, to dúfam, ja mám práve tendenciu zaťať sa a mlčať celých 20 minút. :D

      Odstrániť
  6. Ach jaj, mňa to ešte len čaká :/ som rada, že sa ti celkom darilo, tá téma na anglinu prekvapila aj mňa hoci ešte nematurujem. Ale keby hej, tak by mi to skvele sadlo, keďže móda ma veľmi zaujíma. Držím ti palce pri ústnych, určite to zvládneš :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jak si to tak pročítám, jsem hrozně ráda, že už to mám za sebou. Držím palce při ústních maturitách a těším se na pokračování. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Skvelá časť, veľmi ma tento denník baví haha :DD A v tom, že si mala strach že budeš sedieť v poslednej lavici a nebudeš nič počuť som sa s tebou stotožnila :DD Mala si šťastie :DD Určite pokračuj ♥
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Taky za chvíli maturuju.. O vánocích jsem si říkal jak mám čas a všechno.. a najednou je březen a já nemám nic hotové. Budu se muset odhodlat :D
    Po dlouhé době začínám zase blogovat.. můžeme se sledovat navzájem :)

    http://neverforgetneverlookback.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Super napísané! Mňa to čaká o rok, zatiaľ nestresujem ani nič. Až tak ma to nedesí. :D Ale v článkoch o maturite určite pokračuj. Takéto first-hand information sú super.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky