Washi pásky: Detaily

Odjakživa som neskutočne milovala, keď boli obyčajné predmety ozvláštnené drobným, zato nápaditým detailom a celá vec dostala šmrnc. Či už to bol rúž zladený s farbou ponožiek alebo bodky na keramickej miske. Detaily skrátka dotvárajú charakter danej veci, a práve toho sa vždy držím pri hocakom DIY projekte. Nakoľko nie som nijako nadpozemsky nadaná na precízne prácičky, čo zaberú pol dňa, vždy sa púšťam do jednoduchých postupov. Takých, na ktoré treba minimum materiálu, času a zručností, no zároveň vyzerajú geniálne. V tomto duchu sa nesie aj 5 DIY s washi páskami, ktoré o chvíľu uvidíte, a možno vás inšpirujú k niečomu podobnému. ;)

Toto DIY je obdobou jedného podobného spred roka, kedy som tiež parapetnú dosku oblepila dekoratívnou páskou. Tá však mala na bielom podklade farebné hviezdičky, čo ma celkom omrzeli. Preto som si povedala, že keď už ide jar, prečo tam nepichnúť kvetinový vzor. Na to som použila sivú širokú pásku s ružovými kvietkami, čo som si asi pred dvomi rokmi objednala z Tchiba. :)
Tieto umelé mini sukulenty z Jysku som si zamilovala pre tisíce dôvodov. Sú maličké (čo sa rovná rozkošné :)), nezaberú veľa miesta a sú skvelým dekoratívnym prvkom. No povedala som si, že by si možno zaslúžili trošku viac farby, čo som ľahko zariadila 3 tenkými washi páskami, ktoré plynule vytvárajú ombré efekt. :)
Musím priznať, že som neuveriteľný záložkový maniak. Vlastne ani netuším, ako som sa k tomu dostala, ale moja zbierka v súčasnosti obsahuje minimálne 50 kúskov. :D Jednu z nich som sa rozhodla trochu upraviť. Jednoducho som ju omotala kombináciou washi pások, navrch som prilepila bledoružovú čipku a na spodku som dierkovačom spravila dierku, cez ktorú som prevliekla jutový špagát. Keď tak nad tým premýšľam, takéto čosi by bol pekný darček pre každého knihomoľa. ;)
Skalní čitatelia si možno pamätajú článok z roku 2015, kde som si dvere ozdobila obrovským cyklámenovým diamantom z washi pásky. Ten ma akosi prestal baviť a prišiel čas prebrázdiť Pinterest, aby som našla niečo nové. Od istého momentu u mňa na plnej čiare vyhrávajú tieto ,,papierové lietadielka", ktoré si dokonca kreslikám aj do diára. :D Moja drahá mamina mi na to ale povedala, že jej to pripomína spermie, tak dúfam, že vy ich tam nevidíte tiež... :D
DIY, ktoré sa tu na blogu už, mám taký pocit, predtým objavilo v inej forme, je moje go-to počas každej jari. Najobyčajnejšie sklenené svietniky z Ikey za 50 centov som obtočila lepivou čipkou a čajovú sviečku v ňom zase vzorovanou washi. Hlúpostička, ale nesmierne originálny detail. ;)

Používate washi? :)
S.

Komentáre

  1. Krásna inšpirácia :) Už sa teším keď si vyjarním svoju izbu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne inšpirácie. Ako menšia som takéto DIY a washi pásky doslova milovala. Teraz už na to akosi nie je čas...

    NINAVE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Paráda, ani jsem netušila, kolik varian je a jak moc se dají využít. Sama jsem je nezkoušela, ale já jsem docela zdobící maniak, takže brzy budou moje :D Nejvíc mě oslovil nápad kombinace washi pásky a květináče :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásna dekorácia, mám rada takéto somarinky, ktoré dokážu spríjemniť prostredie :)
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tyhle typy článků mám u tebe moc ráda. Vše vypadá tak nádherně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja prave cakam na svoju washi pasku :), inak mne tie lietadielka spermie nepripominaju :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  7. kvetináče a svietniky super nápad! :-)
    Taly Rare

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Washi pásky miluju! Hezky jsi si jimi ozdobila byt:-)

    http://www.bygabra.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky