Random 22

Je zvláštne, ako sa život vie postarať, aby sme sa nenudili. Po ktoromkoľvek dobrom období vždy takmer zákonite príde to zlé a hneď nám zamestná myseľ. Je mi jasné, že žitie rovná sa sínusoida, ale niekedy by som predsa len brala, keby tá kladná strana osi prevažovala. Pre rovnováhu vesmíru to ale nie je možné, čo je podľa mňa škoda. Zároveň však viem, že človek si musí prejsť aj tým nepríjemným, aby dokázal oceniť to pekné. Aby sa dokázal tešiť z každého nového dňa. Ale poviem vám, niekedy mi to pripadá ako nadľudský výkon...
*
  Jún je už za nami a poviem vám, že ani netuším, čo som počas neho robila. :D Spomínam si na dvoje prijímačky a pár stretnutí s priateľmi, ale inak nič. :D Viac-menej som bola stále doma, konečne začala doháňať spánkový deficit zo stresujúceho maturitného obdobia a snažila sa upratovať dom, lebo som tieto povinnosti celkom zanedbávala. Niekomu inému by z tohto možno hrablo, no ja som ten typ človeka, čo je rád doma. Čo sa nikam nenáhli, chvíľku pracuje a chvíľku oddychuje. A po hektickom období som toto potrebovala ako soľ. Vyzerá to tak, že plány sa v júli dajú do pohybu (počínajúc Pohodou - s kým sa vidím? ;)), ale nejdem predbiehať. Rada sa nechám prekvapiť. :)

Začiatkom júna sme sa s našimi vybrali do Tekovskej Breznice na samozber jahôd. Toto bol náš tretí rok a parádne si to zakaždým užívame, lebo jahody zjedené na mieste vám nikto zaplatiť nedá. :D S maminou sme potom celý deň robili lekvár, zavárali a robili jahodové torty. Začiatok leta ako vyšitý. :)
Toto bola prvá vec, ktorú som doma spravila po poslednom maturitnom dni. Konečne žiaden stres, žiadne povinnosti a po dlhom čase som si mohla dopriať aj nejaké slávnostnejšie pitie. Skutočne vám nedokážem opísať všetku tú úľavu. :)
Znova som začala cvičiť. Cez maturity som fakt nedokázala obetovať ani tú polhodinku na pár drepov, lebo čas bol drahocenný a hlavne ho bolo málo. Teraz ho mám, koľko chcem, takže je najvyšší čas začať sa znovu hýbať. 
Pred dvomi týždňami som dočítala Lolitu, na ktorú som sa veľmi tešila. No musím povedať, že moje očakávania boli vyššie než to, čo som v knihe našla. Bolo to dobré, zaujímavé a jedinečné, to áno, ale celkom sa nedokážem pohrúžiť do toho entuziazmu, ktorý pociťujú všetci ostatní pri čítaní tohto diela. Neviem. Nemám rada, keď nemám rada hlavné postavy knihy, a tieto mi vyslovene liezli na nervy, preto bolo pre mňa ťažké vydržať to s nimi až do konca. :/ Čo vy? Páčila sa vám Lolita?
Jedna z mojich najobľúbenejších nechtových kombinácií na leto. :)
Takéto prekrásne tulipány nám kvitli na záhrade a mne je hrozne ľúto, že tieto nádhery trvajú tak krátky čas. Pokojne by som prijala, aby všetko kvitlo od marca do septembra. :D
Prichytená pri čine. Takéto neposlušné kapríky máme v jazere, dámy a páni. :D Sprvu im v ceste bránili iba kamene, neskôr tam ocino natiahol sieťku, aby nám nechodili do tej druhej časti. A pomohlo? Odpoveď vidíte na fotke. :D Ale treba povedať, že je celkom zaujímavé sledovať ich, ako sofistikovane nachádzajú nové a nové cesty, ako nám prejsť cez rozum. 
Kytička voňavých kvetov zo záhrady, ktoré pestovala ešte ocinova stará mama. :)
Konečne je čas už aj na filmové večery.
Kdesi som počula, že počas horúcich dní sa odporúča piť teplé nápoje, aby sa telo prirodzene samo snažilo schladiť. A celkom to pomáha. Verte či nie, oplatí sa to skúsiť. Akurát, samozrejme, nečakajte zázraky. :D
S.

Komentáre

  1. Na samosběru jahod jsem byla zatím jen jednou (minulý rok) a bylo to fajn, letos už to asi nestíhám, tak třeba příště :)

    Jinak moc krásné fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som si tiež povedala, že keď mi už skončila škola, začnem tiež cvičiť, veď budem mať už hádam viac času. Tak snáď to vydrží!
    Od Lolity som tiež najprv očakávala viac, mala som po prečítaní podobné pocity ako ty, ale raz som dostala chuť čítať knihu znova a vtedy som si ju úplne "zamilovala" (aj keď nechcem používať slovo zamilovala pri takej tematike :D ).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaujímavé... možno si ju teda aj ja prečítam o nejaký čas a uvidím. ;)

      Odstrániť
  3. Na samosběru jahod jsem nikdy nebyla, ale teta tam chodí a vozí mi jahody :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já se teď na Lolitu chystám, hlavně skrz maturitu.. Teď nevím, jestli do toho jít nebo ne :D
    http://svetobezci.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale určite áno. ;) Predsa len je to svetová klasika, ktorú sa oplatí mať prečítanú. Aspoň si utvoríš názor. :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky