Príbeh 5-eurových Dior okuliarov

Veľmi, veľmi, veľmi som dúfala v teplé septembrové dni, no moje prosby zatiaľ vyslyšané neboli. Namiesto toho už na noc musím zatvárať okno, inak sa zobúdzam s boľavým hrdlom a von nevyjdem bez bundy. Nohavice sú každým dňom dlhšie a svetre hrubšie. Neklamný znak, že jeseň je už za dverami. Je to naozaj pekné ročné obdobie, ale musím povedať, že stále viem o troch ďalších, ktoré sú podľa mňa krajšie. Rebríčku kraľujú najmä tie teplé a som maximálne zarmútená, že sa s nimi uvidím zase až o rok.
  Každopádne tu dnes mám outfitový článok, kde mám na sebe samé krátke veci a bolo mi hej. Fotky boli totiž robené ešte na dovolenke v Grécku, kde vládla augustová horúčava a kým sme ich nafotili, po chrbtoch nám cícerkom stekal pot. Také čosi by som okamžite vymenila za tieto posledné letné dni, ktoré sa už na leto vôbec nepodobajú. Už som to tu na blogu písala snáď stokrát, ale napíšem to aj stoprvý. :D Som ten typ človeka, čo síce pri 37°C ťažko dýcha, ale takým tým čudným masochistickým spôsobom miluje, keď sa mu slnečné lúče zavŕtavajú až do špiku kostí. Keď mu teplo prehreje celé telo a nemusí riešiť nič také, ako studené hnáty.
  
  Už v tomto článku som vám sľubovala jednu menšiu príhodu, ktorá vyvrcholila v kúpe nových okuliarov. Stalo sa to niekedy na začiatku dovolenky, keď sme len tak polihovali na pláži. Slnko pripekalo, more krásne šumelo a pod nosom nám rozvoniavala čerstvá káva. Práve som sa lenivo načahovala za knižkou, keď sa z ničoho nič ozval nepríjemný zvuk praskania. Ustrnula som a snažila sa naštartovať mozgové bunky, lebo mi v prvom momente vôbec nenapadlo, čo by mohlo vydávať taký zvuk.
  O stotinu sekundy som si bleskurýchlo strhla svoje slnečné okuliare z nosa, pretože to oni boli príčinou lomozu. Nešlo však vôbec o ten zvuk - príšerne som sa zľakla, že sa mi nejaká ostrá miničiastočka dostane do oka. Našťastie to nebol tento prípad, ale srdce mi bilo ako splašené. Keď som sa potom pozrela do dlaní a videla v nich to, čo kedysi bolo mojím obľúbeným spoločníkom počas slnečných dní, bolo mi ťažko. S tými okuliarmi som mala pevné puto, dámy a páni! :D A jeden teplý deň ich totálne dokaličil. Každopádne som okrem nich so sebou mala už len jedny okuliare - tie však boli skôr takou imidžovkou a na pláži by boli úplne nepraktické. Preto bola misia vtedajšieho dňa nájsť nové, ktoré by som mohla vytiahnuť aj pri vode.
  Za obeť padli tieto 5-eurové wannabe lux okuliare s nálepkou Dior, ktoré vyrobili niekde v Turecku a ich reálna cena je tak 50 centov. Našla som ich priamo v hotelovom obchodíku, tak čert to ber, já je vemu. Tak som ich vzala a poviem vám, nemohla som spraviť lepšie. Naozaj sa mi veľmi páčia, aj keď z nejakého dôvodu mi v skutočnosti svedčia viac, než na týchto fotkách. :D Keď som si ich každý deň po zvyšok týždňa brávala na pláž, nestalo sa s nimi vskutku nič zlé. Čakala som, že prasknú tiež, že sa matný rám začne šúpať alebo že kovové časti vplyvom morskej vody rýchlo zhrdzavejú. Ale žiadny z týchto scenárov nenastal. Takže si tlieskam. Len by som poprosila, aby mi raz nevyrazili oko, keď sa rozhodnú, že už nastal ich čas...
Balerínky: New Yorker
Kraťasy: Bershka
Tričko: Calliope
Náramok: Gate
Choker: Kik
Okuliare: z Grécka

S.

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky