Myšlienky dvadsaťročnej existencie

Svoje násťročné letá mám za sebou. Nadobro. Už je zo mňa veľká slečna, ktorá by mala mať veci na poriadku a vedieť, kam v živote smeruje. Ale viete, v čom je ten vtip? Že sa necítim byť veľkou slečnou. Stále som tá malá Sabínka, ktorá pozerá na svet detskými očami a v kútiku duše dúfa, že tu pre ňu neustále budú rodičia ako bezpečné prístavy, kam sa môže jej loďka vždy vrátiť. Nemám svoje veci na poriadku, ani zďaleka. Nachádzam sa práve vo fáze života, kde som maximálne zmätená zo všetkého, čo ma obklopuje. Aj sama zo seba. A absolútne netuším, akým smerom sa bude uberať moja budúcnosť. Kam mám namierené, kde skončím a ako sa tam dostanem. Netuším. Proste neviem. Tak trochu sa spolieham, že daná cesta sa začne kryštalizovať sama od seba, keď príde správny čas, ale na druhej strane sa bojím, že to tak nebude. 
  Byť dospelákom je ťažké. Dvadsiatka je krásne číslo a som naň patrične hrdá, avšak radšej by som mala tak o desať rokov menej. Zrazu úplne rozumiem, prečo Peter Pan tak veľmi nechcel vyrásť...

1. Na pizzu patrí čokoľvek len chcete. Ďalšie dišputy nie sú potrebné.
2. Dobrá kniha nie je nikdy zlá.
3. Červené víno, biele víno a hruškovica nejdú dokopy.
4. Je úplne v poriadku sem-tam sa cítiť smutný, neistý a deprimovaný. Doprajte si čas na trúchlenie. Púšťajte si smutné pesničky, plačte pri filmoch či len tak pri pohľade do steny. Dovoľte si mať zlú náladu a nemať chuť na nič. Ono to raz určite prejde, keď bude správny čas.
5. Času je vždy dosť, len treba prekonať lenivosť a budete ho mať za oceán.
6. Huňaté ponožky sú dobrý nápad v každom ročnom období.
7. Dajte na svoj vnútorný hlas. On má väčšinou pravdu.
8. Ľudia vám povedia, že sa oplatí investovať do kabeliek či nehnuteľností, ale ja vám poviem, že sa oplatí investovať do cestovania.
9. Neberte život príliš vážne. S úsmevom (alebo s konským rehotom) je vždy všetko jednoduchšie.
10. Slnečné dni sú skrátka krajšie ako ostatné.
11. Láska je fakt zvláštna vec.
12. Nemusíte sa opíjať, aby ste sa zabavili. Naozaj.
13. Ak nemáte Spotify vo svojom živote, robíte obrovskú chybu.
14. Neha je viac ako robiť zo seba frajera.
15. Kúpte si fotoalbum a zaplňte ho obľúbenými zábermi vo fyzickej podobe. Prezerať si ho je jeden z najkrajších pocitov na svete.
16. Iba na dve skupiny ľudí sa v živote môžete spoľahnúť: na rodinu a priateľov. Tá prvá vo väčšine musí pomôcť, lebo ste spojení pokrvným zväzkom; tá druhá nemusí, ale chce.
17. Na to, že sa k vám niekto správa ako k handre, vôbec nemusíte odpovedať rovnakým chovaním. Ako potom chceme zmeniť svet k lepšiemu, keď nedokážeme na zlo reagovať dobrom?
18. Nie je väčšej spokojnosti ako kúpiť si po namáhavom pondelku v sychravom počasí gaštanové latté. Ámen.
19. Je obrovská škoda, že ľudia nedokážu dobre pochopiť svet introvertov a stavajú ich tak do ešte ťažšej pozície, než v akej sa obyčajne cítia byť. Buďte trochu empatickí, prosím.
20. Nikde nie je napísané, že už nikdy nedostanete druhú šancu. Vo väčšine prípadov môžete vždy začať odznova. ;)

S.

Komentáre

  1. Úplne ti rozumiem, prešla som si tým aj ja. Prvý raz práve s prechodom na vysokú a druhý raz po vysokej, keď sa mi dlho nedarilo nájsť si robotu. A hoci mám založenú živnosť a niečo už teda robím a mám tiež manžela a čakám dieťa, občas ma ešte stále takýto pocit prepadne. Taká tá otázka "kam smerujem?" U mňa sa to teda ale týka skôr tej profesionálnej dráhy než osobnej. Ale ver mi, keď máš vo svojom živote tých správnych ľudí ktorí ťa podržia, všetko sa dá prekonať. A v 20ke máš ešte čas vydať sa mnohými smermi a nájsť ten pravý. Len treba ten čas využiť ;)

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za krásny komentár a držím palce, nech sa ti budúcnosť vyjasní. :)

      Odstrániť
  2. Ať půjdeš kterýmkoliv směrem, jdi si za svým, držím palce. Jinak bod č. 17 mě dost zaujal a stojí za zamyšlení.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A v izbe 429 na ľavej strane je vždy všetko, čo potrebuješ, či už je to bod 9, 16, 13, alebo opak čísla 3 ;)
    - Veď ty vieš kto ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné body. Shodla jsem se s tebou hned v několika. Zajímavé. Ale Spotify zatím nemám!! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skoro vo všetkom s tebou súhlasím :) byť dospelákom veru asi nie je také ľahké, veď ja sa už k tomu blížim. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi pekný článok a aj fotky, milujem ruže! :) A páči sa mi aj zmena designu tvojho blogu. Sa ti tu zjesenieva ;)A s tými myšlienkami sa celkom stotožňujem, keďže mám 21 :D
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak to přeji všechno nejlepší k narozeninám :) Taky jsem to tak měla, ale letos mi bude 22 a i když se občas chovám ještě jako to dítě, tak už cítím to, jak jsem dospěla, ale to má takhle určitě každý :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Přeju všechno nejlepší. Dostala jsi krásné květinky. Takový veliký Pouget. Mě ještě o něco víc než tobě a stejně si přijdu pořád jako dítě většina kámošek mýho věku už má svý děti ale mě přijde že na děti jsem ještě moc velký dítě smajlík tak nevím no uvidíme co země vyroste

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super článek, také se ve spoustě vidím, ale už je to skoro deset let, co mi bylo jako právě teď tobě :-) ale i tak musím říct, že se mnoho nezměnilo :-) člověk má asi větší nadhled a už si tolik nedělá iluze, jako když nám bylo náct...
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já si zatím ztracená nepřipadám, vždycky jsem tak trochu věděla, kam směřuju a věřím že ty na to určitě časem také přijdeš :) Článek super a přeji ti vše nejlepší.

    http://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Moc hezké postřehy, mě bude příští rok 20, ale taky bych chtěla, abych zase byla ta malá holčička, co si hraje s panenkama.

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Veľmi pekný článok :) vychádza mi z neho, že si veselá a pekná dušička :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Beautiful bouquet! Have a great day doll!

    New follower! Follow back? ;)
    MARY MARÍA STYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ja mam o 9 rokov viac, ale este stale som zo vsetkeho zmatena a vobec netusim, kde sa noj zivot bude uberat 😄 Inak mily clanok🙂

    OdpovedaťOdstrániť
  15. som strasne rada, ze som sa tu zatulala a zacitala. : )

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky