Life hacks pre spokojnejší život

Určite nie som jediná, čo si rada zjednoduší život, keď môže. Life hacks sú skrátka neuveriteľným pomocníkom v prípade, že ste buď leniví, alebo si s niečím neviete dať rady. V dnešnom článku vám práve preto ukážem niekoľko vecí, ktoré vám s týmto možno pomôžu. Všetko sú to odskúšané tipy, ktoré veľmi často používam a mám ich často rokmi overené. Určite nečakajte blbosti, aké napríklad natáča každá tretia americká Youtuberka a v konečnom dôsledku to ani nefunguje (takých skúseností s ich ,,super radami" mám hromadu :D). Dokonca už aj Pinterest je zahltený rôznymi pračudesnými tutoriálmi a návodmi, ako zľahčiť to a ono, no akurát sa s tým vynervujete do nepríčetna a efekt napokon žiadny. I keď, česť výnimkám. Bez zbytočných rečí ale poďme na to! :)

1. Na okná so šampónom
  Opäť raz je tu moje neobľúbené obdobie, kedy treba umývať okná. Nikdy sa mi do toho nechce (hlavne, keď ich má náš dom 30 -_-), no ak ešte chcete cez ne niečo vidieť, treba to aspoň raz za rok urobiť. Odjakživa sme na ne klasicky používali okenu, no tak pred 2-3 rokmi mamina prišla s niečím novým. Na Modrom koníku vraj čítala, že ženské tam používajú obyčajnú vodu so šampónom a na skle po tom nezostávajú žiadne šmuhy. Najprv sme sa na tom kvalitne zasmiali, že jasné, určite, no potom sme vyskúšali a ostali sme vyvalené. Ani jedna šmuha, fakt! Navyše sa všetkej špiny zbavíte ešte aj rýchlejšie. Odvtedy to robíme už iba takto a najlepšie na tom je to, že handra a šampón sa nájde všade, takže nie ste limitovaní špeciálnymi čistiacimi prostriedkami. ;)
k
2. Vypísanú fixku vyrieši ocot
  Toto je niečo, čo ocino doma robil, odkedy si pamätám. Keď mi už vo fixkách dochádzala farba, len na chvíľku namočil hrot do octu a boli ako nové. Viem, že niektorí ľudia používajú alkohol, no úprimne som to s ním ešte neskúšala. Máte s tým skúsenosť?
3. Dlhšie čerstvé banány v obale
  Poviem vám, že vrcholne nenávidím, keď sa mi na banáne začnú objavovať hnedé/ čierne škvrnky a ovocko začína zrieť. Možno je to divné, no najradšej mám zelené banány, ktoré ešte nie sú veľmi sladké. Raz som v nejakom videu na Facebooku (myslím, že to bolo niečo z dielne 5-Minute Crafts) videla tip, ako tomu zabrániť. Jednoducho do plastovej fólie zabaľte ten dzindzík, ktorý hore spája celý trs banánov a oni tak vydržia o pár dní dlhšie bez škvrniek. Fakt to funguje, až som bola prekvapená! Vnútri síce banán dozrie, aj tak je porovnateľne sladší, ale aspoň navonok nepôsobí tak odpudivo. ;)
d
4. Sviečky zapaľujte špagetou
  Akokoľvek vtipné sa toto zdá, sviečky najlepšie zapálite špagetou (no ja asi častejšie používam obyčajnú špajdľu). Nehovorím však o tých obyčajných čajových v mini svietnikoch - hoci môžete aj tie :D, ale o veľkých vo veľkých lampášoch. Pri nich je totiž veľké riziko, že si pre zlú dostupnosť opálite nechty a prsty (odskúšané :D). Odvtedy veľmi často siaham po špajdli, ktorú zapálim a zvyčajne mi vystačí na rozsvietenie všetkých sviečok, ktoré zapáliť chcem. 
5. Minimalistická manikúra so zápalkami
  Keď som na blog pridala tento outfit post s minimalistickou bodkovanou manikúrou, veľa z vás mi ju chválilo. A osobne som z nej aj ja stále nadšená, preto sa k tomuto štýlu zakaždým vraciam. Ak vás zaujíma, ako som docielila tak perfektné mini bodky, odpoveď je jednoduchá - zápalkovou hlavičkou. Proste ju namočím do laku a jemne pritláčam do stredu nechtu. Zvyčajne mi jedno namočenie vydrží na 4 prsty, potom treba namočiť znovu. Ale ozaj som zatiaľ na lepší spôsob neprišla (nie, ani špeciálnym manikérskym náradím sa mi to až tak nepáči :D). 
j
6. Porezanie papierom a balzam na pery
  Toto je tiež jedna z vecí, ktoré som si myslela, že nebude veľmi fungovať, ale výsledok prekvapil. Určite mi dáte za pravdu, že porezanie sa na papieri je neuveriteľne nepríjemné. No ranky z porezania papierom skutočne vyrieši balzam na pery. Jednoducho si miesto potrite a koža sa zacelí o dosť skôr, ako by to trvalo prirodzene. Je však dôležité použiť kvalitný, najlepšie prírodný balzam. 
d
7. Jahodových stopiek sa zbavíte slamkou
   Toto je asi jediná rada, ktorou som sa inšpirovala na Pintereste. Neznášam totiž, keď musím stopky z jahôd vyrypnúť nechtom. Preto je omnoho elegantnejšie vziať slamku, napichnúť ju zospodu do jahody a hore už len vytlačiť stopku von. Ízyčko, len si treba dať pozor na to, aby ste tlačili dobrým smerom. ;)

Aké lifehacks používate vy? :)

S.

Komentáre

  1. tak ten trik s umývaním okien som vôbec nepoznala, a stále mám také pochybnosti, lebo to naozaj znie zvláštne :D ale vyskúšam niekedy nech viem :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite to skús! Hovorím, my sme sa na tom kvalitne bavili, že aká somarina, ale naše okná so šampónovou vodou nikdy nevyzerali čistejšie, to ti prisahám. :D

      Odstrániť
  2. Super lifehacks! :) Já ráda na takové tipy koukám a teď ani nevím jestli nějak nějaký použila :D :)

    Shard of Dreams

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To jsou super tipy! Tu manikúru určitě vyzkouším, ten výsledek vypadá skvěle:D.
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty jo, super tipy! :) já moc lifehacků nepoužívám, ale některé z těch tvých znám :) třeba zabalování těch šťopek banánů a nebo ten s brčkem a jahodami jsem už někde viděla :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Šampónom sme zvykli umývať aj auto, okná sme ale ešte tuším neskúšali, ale verím, že to ide dobre. :D Tá manikúra je fakt super, je to veľmi zaujímavé na pohľad :) A banány tiež mám rada takmer zelené, aj keď to asi nebude najzdravšie, ale tie ripe bananas na mňa pôsobia odpudivo.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To s tými banánmi poznám a aj používam! :) Ostatné som nepoznala, ale určite vyskúšam :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  7. S banány jsem to slyšela, ale nezkoušela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj, nevim, jestli to lze definovat jako life hack, ale myslim, ze jo ;) Konecne jsem si veskerou kosmetiku dala na jedno misto a to tim, ze jsem si poridila tuto skvelou toaletku - https://www.nabytek-bmark.cz/podle-dodavatele/b-mark-1/toaletka-grenada-g47-orech.html a vse mam jiz na jednom miste, drive jsem mela vse na ruznych mistech a obcas se zdrzovala hledanim, atd. Ted je to super a usetrim spoustu casu. Petra Kovarova

    OdpovedaťOdstrániť
  9. My dávame banány do novín, neviem ako sme na to prišli, ale rozhodne vyskúšam aj tento hack :D
    THE NOELA

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja asi žiadny :D, ale tu špagetu vyskúšam, lebo sa stále popálim...
    <a href="http://lifeinpicturesbylu.blogspot.com/”>LIFE IN PICTURES BY LU</a>

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tyjo, neznám skoro žádný, pouze ten s těmi jahodami a slámkou :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  12. My doma sme asi ani nikdy okennú nemali a celé roky teda umývame okná aj zrkadlá len s čistou vodou a nejakým saponátom, poprípade mydlom a ozaj sú omnoho krajšie. A tá manikúra je kráásna♥

    Svet Podľa Konvalinky

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Naozaj super triky musím nejaké aj ja poskúšať! :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Mně umývání oken nevadí, používám jen vodu a stačí to :D Líbí se mi lifehack s jahodou a špagetou :D

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky