Moja starostlivosť o pleť

Môj vzťah k svojej pleti bol vždy beh na dlhú trať. Najmä počas 8 rokov puberty to bola pre mňa nočná mora. Často sa mi väčšinou v oblasti líc objavovali veľké boľavé vyrážky (ale aj kopec malých) a nakoľko som vždy bola v tejto záležitosti veľmi netrpezlivá, snažila som sa ich vytláčať (áno, áno, ja viem, že sa to nemá, ale nemohla som si pomôcť). Výsledkom toho bolo, že sa mi ešte viac zapálili a následne vznikali chrasty, po ktorých ostávali nepekné jazvy. Alebo ako ich ja volám - krátery. Takto som to skutočne mala počas celej puberty, akurát s tým rozdielom, že sa mi v priebehu rokov menilo najväčšmi postihnuté miesto - najprv čelo, potom dlho líca, v posledných rokoch spánky a brada. Až v posledných mesiacoch som zaregistrovala zmeny k lepšiemu, ktoré, dúfam, pretrvajú. Neviem, či to bude hormónmi alebo skrátka tým, že som sa o pleť začala naozaj príkladne starať. Po skúškovom, teda ukončení stresovej sezóny, som naplno začala venovať pozornosť dôkladnej rannej aj nočnej rutine. Práve v tomto období som začala zaznamenávať prvé zmeny. Veľké, bolestivé vyrážky zmizli a nedostavili sa ani počas mojich dní. Malé vyrážky tu stále boli, ale už nie v tak hojnom počte. Toto leto som teda mala najčistejšiu pleť zatiaľ, až som bola sama prekvapená. V dnešnom článku vám rozpoviem, čo mi k tomu dopomohlo.

pleťové vody a toniká notino sk nivea garnier avon
  Na úvod, poviem, že základ je podľa mňa jesť normálne, piť veľa vody, nefajčiť ako továrenský komín, nedrogovať a nepiť ako dúha. :D Keď toto zvládnete, kozmetika bude už len čerešnička na torte. U mňa sú základom základov pleťové vody a toniká. Niekedy, keď sa ráno ponáhľam alebo som večer už príliš vyčerpaná na zdĺhavú rutinu, siahnem iba po nich a to je všetko, čo s pleťou robím. Ale snažím sa, aby to zakaždým bolo aspoň to málo. V ideálnom prípade však pleť vyčistím gélom, penou alebo peelingom a voda či tonikum nasleduje až potom. Moje osvedčené produkty, čo si kupujem stále dookola, sú tie na fotke - Garnier, Nivea a Avon

pleťové gély notino sk avon ziaja garnier
  Ako som spomínala vyššie, pleť sa snažím čo najčastejšie a najpravidelnejšie (najlepšie každé ráno) čistiť pleťovou čistiacou kozmetikou. Vždy ma to skvele prebudí a aj tvár je pripravená na nový deň. Najradšej mám osobne pleťové gély, obzvlášť tie penivé, ale nepohrdnem ani pleťovou penou či peelingom. Priznám sa, že odkedy začala škola a vstávam na niektoré hodiny o 6, nemám ráno chuť na dlhé očistné rituály. Viac času v kúpeľni trávim cez víkendy a skrátka vtedy, keď sa nemusím naháňať. A vtedy tiež vidím, že pleť pôsobí omnoho lepšie. 

pleťové masky avon planet spa notino sk
  Ďalšou dôležitou zastávkou na okružnej jazde mojej starostlivosti o pleť sú jednoznačne pleťové masky. Tie, samozrejme, nepoužívam na dennej báze, ale snažím sa ich vytiahnuť tak 2-3x do týždňa. Väčšinu mám z Avonu a som s nimi spokojná, ale rada by som vyskúšala aj nejaké nové. Ak máte svoju osvedčenú značku, povedzte mi o nej dolu v komentároch. ;) Masky na tvár inak používam hlavne počas me-timu. Nikam sa nenáhlim, spravím si čaj alebo kávu, nacapím si na pleť masku a čítam si, píšem, komentujem blogy, visím na Instagrame alebo niečo pozerám. Maska zatiaľ robí svoju prácu a pleť je potom pripravená na ďalšie fungovanie. :)

pleťové séra proti akné notino sk garnier bioderma avon australian bodycare
  Táto časť je pre mňa kľúčová. Jedná sa totiž o séra proti akné a ako som spomínala v úvode, dlhé roky som s ním mala značné ťažkosti. Počas toho obdobia som toho proti vyrážkam poskúšala premnoho. No keď som napokon našla to, čo mi proti akné skutočne pomáha, zostala som pri osvedčenej klasike a niečo nové vyskúšam ozaj len vtedy, ak je na produkt more pozitívnych recenzií. Tak to bolo v prípade tyčinky Pure Active od Garnier, ktorú som si kúpila len nedávno na Notino. Vyrážky krásne vysuší, akurát jej musíte dopriať čas, aby sérum dobre zaschlo. Ja ho používam hlavne na noc, aby pekne nerušene pôsobilo. 
  Ďalším miláčikom je sérum Bioderma Sébium AKN, ktoré vyrážky vysuší za pomerne krátky čas a veľké plus je, že dlho vydrží. Používam ho už niekoľko rokov a som naozaj spokojná.
  Každý odborník aj laik vám ale povie, že najviac zaberá čajovníkový olej a ja s tým maximálne súhlasím. Ak chcem, aby mi obrovský pupeň zmizol do ďalšieho dňa, počas dňa si niekoľkokrát dané miesto potriem týmto zázrakom. Fakt to funguje! Drobným nedostatkom je však vôňa, ktorá zas mne osobne až tak neprekáža, ale je intenzívna a možno niekomu nemusí sadnúť vôbec. 
  Ako posledný tu mám tip na pomôcku proti čiernym bodkám - Avon Liquid Extraction Strip. Stále si myslím, že čierne bodky sú zlo a veľmi ťažko sa ich zbaviť, teda neexistuje asi žiadna kozmetika, čo tento problém raz a navždy vyrieši. Ale. Táto modrá maska, ktorá rýchlo zasychá, so sebou po strhnutí skutočne berie preč aj nejaké tie macky napríklad z oblasti nosa. Nie vždy a nie všetky, ale postrehla som, že výsledok sa dostavil.
pleťový krém bione notino sk
   Na záver tohto článku tu mám pleťové krémy. Začala som ich používať až pred letom, lebo som sa dovtedy hrozne bála, že moju normálnu až mastnú pleť ešte viac premastia. Nebuďte tak hlúpi ako ja a choďte do toho, akurát si dobre vyberte pre váš typ pleti! Ja som si objednala medzi iným tento krém na tvár Bione a bola to veľmi príjemná skúsenosť. Rýchlo sa vstrebe, nie je mastný, priam ho potom na pleti ani necítiť a predáva sa za skvelú cenu. Používala som ho celé leto (ráno aj večer po dôkladnom vyčistení) a mám ho aj teraz. Pleť je krásne hydratovaná a prebudená. Aj v tomto prípade by som však rada vyskúšala niečo nové, čo sedí mastnejšej pleti a nemastí. Nejaké tipy?

Aké produkty používate vy? Akú máte rutinu? Čo najviac pomáha vám proti akné?

S.

Komentáre

  1. Krásná rutina, já se teď taky víc starám o svou pleť a je to fakt znám :) ty produkty od Avonu mám taky a jsou super, mám moc ráda tu pleťovou vodu, hezky čistí :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľa produktov vrámci svojej starostlivosti o pleť používam aj ja :) Na akné mi veľakrát pomohol práve TeaTree olej, no čím ďalej tým viac mám pocit, že už mi naň nepomáha nič

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľa ľudí hovorí, že treba vyškrtnúť z jedálnička mliečne výrobky, no napríklad ja sa na takúto zmenu zatiaľ necítim. :D

      Odstrániť
  3. Já kromě vody od Garnier nemám nic z toho, co popisuješ. Ráda střídám různé masky a peelingy co mi padnou do oka. Jinak co se týká akné trpím teď díky bohu "jen" takovým tím těhotenským a na to lokálně zabírá sudocream z lékárny :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moje pleť nemá zas takové problémy s akne, ruznyma pupinkama nebo vyrážkama, ale mam ji hodně suchou..veškerá moje péče o pleť se soustřeďuje na hydrataci. Takže si ji vždycky hezky vyčistim buď micelárkou od Garnier nebo od Astrid a pak použiju nějaký hydratační krém. A samozřejmě se snažím dávat masky jako ty aspoň třeba 2x do týdnee :) a teď vím, že si můžu nějakou z toho Avonu objednat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to máš za opačný problém. Ale je super, že vieš, čo ti vyhovuje a ako sa o svoj typ pleti starať. :)

      Odstrániť
  5. Jak píše slečna nademnou, také se soustředím především na hydrataci! Já mám pleť takovou smíšenou až sušší a k tomu hormonální akné po vysazení HA! :D :/ Takže parádička... Kromě nějakých doplňků stravy se snažím o pleť pečovat také a střídám více produktů (btw. o tom teat tree oil, je to on, že, jsem na akné neslyšela, ale mám ho doma, tak na takový ty obzvlášť hnusný vyzkouším! :). Já jsem vše sepsala do dvou článků:
    LifestyleBirdie - Péče o pleť - odličování a čištění
    LifestyleBirdie - Péče o pleť - hydratace a vychytávky

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky