Jesenný food diary

Porazene priznávam, že odkedy začala škola, môj jedálniček sa oproti letu o dosť zhoršil. Kvôli rozvrhu som často nútená baliť si rýchle desiate, obedy, olovranty a večere. Najčastejšie v podobe obloženej kaiserky či rožka, niekedy to však býva mini croissantík alebo cukrová wafľa z Alberta. :D Ale nie je to bohviečo. Nemať ani raz za deň teplé jedlo je celkom na houby. Takisto aj obedovanie ,,za pochodu", kedy nesedím v pokoji na zadku, ale sa presúvam medzi učebňami a ponáhľam sa na ďalšiu prednášku. Takýto mega intenzívny deň (od 10 ráno do pol 8 večer nepretržite) mám našťastie len jeden, ale aj tak je to makačka. Keď môžem, snažím sa to vynahradzovať si doma robením šalátov a konzumáciou ovocia. Avšak cítim, že to nestačí. 
  Aj napriek tomu, že teraz nejedávam ukážkovo, sa mi podarilo zozbierať pár tipov na chutnú mňamku. Verím, že inšpiráciu oceníte a možno aj niečo z jedál vyskúšate. ;)

  Mám taký pocit, že o wanna-be cheesecaku som vám tu na blogu už hovorila. Netuším, či niekde vo svete na toto existuje recept. Je to totiž čosi, čo som dala dokopy úplne sama. :D Základ tvoria pomleté keksíky akéhokoľvek druhu (u nás doma sú jednostaj nejaké otvorené a často sú navlhnuté - nuž a toto je skvelý spôsob minúť ich). Nadrvené/ namleté keksíky zmiešajte s pár kvapkami mlieka, aby vznikla vlhká zmes a ucapkajte ju na spodok misky. Do stredu poputuje smotana ochutená cukrom alebo medom. Navrch najradšej dávam nakrájané broskyne. Takto spojené chute mi prídu najlahodnejšie. :)
  Doma na Slovensku teraz nebývam často, ale vždy sa vtedy snažím robiť si smoothies. Babka nám často z Tatier nosí lesné plody ako čučoriedky, maliny, brusnice a lesné jahody, ktoré tam výborne pasujú. Niekedy mám skrátka chuť na niečo kyselkavejšie a toto je tá správna voľba. :)
   Jedného dňa začiatkom septembra som si spomenula, že už som si veľmi dlho nerobila ovsenú kašu. Hneď som to aj bežala napraviť a pripomenula som si, ako veľmi toto raňajkové čaro milujem. Najradšej mám kašu s malinami, hruškami, broskyňami či slivkami. :)
   Tento semester som večne unavená. Vyčerpanosť je momentálne môj najväčší nepriateľ a v boji proti nej mi pomáha hlavne káva. Vždy som ju pila skôr pre chuť ako pre to, že by som potrebovala prebrať, ale teraz je to skôr naopak. Cítim, že svoje dlhokánske stredy bez nej proste nedám. Bez všetkého preháňania už sa mi aspoň zotrikrát stalo, že som bola na milimeter vzdialená tomu, že zaspím uprostred prednášky.
 Toto čudo je tiež niečo, čo som vymyslela kompletne sama na základe toho, čo bolo práve v chladničke. :D Práve preto ani nemám pre toto jedlo názov. Skrátka na panvici poduste cukinu, paradajky, kukuricu a ochuťte to podľa vlastného gusta. Na druhej panvici zatiaľ opečte nakrájaný párok a potom všetko zmiešajte dokopy. To je skutočne všetko. Toto jedlo si kuchtím hrozne často, lebo som od našich dostala strašne veľa cukín a takto ich najlepšie spotrebujem.
   Alternatíva k smoothies je smoothiebowl, pretože niekedy sa mi skrátka lepšie raňajkuje z misky. Táto konkrétna bola z lesných malín a jahôd, čo bola dychberúca mňamka. Síce tam bolo veľa jadierok, ktoré ja nemusím, ale chutilo to geniálne. Máte nejakú konkrétnu obľúbenú kombináciu na smoothie?

S.

Komentáre

  1. I když nemáš moc času na kuchtění, vždy nám ukážeš tolik dokonalých dobrot.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný food diary, hned mám na něco chuť :) já taky většinou nemám čas na vaření :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miluji Smoothie přes léto jsem to pila pořád. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. wanna be cheesecake je stejně nejlepší! :D :) takhle to vypadá, že jíš vlastně pořád zdravě, ale realita studentů je bohužel jiná :( :D Znám to.

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tomu ver, že to nie je vždy len zdravé. :D Akurát tie menej zdravé veci ani radšej nefotím... :D

      Odstrániť
  5. Miluju smoothie! Všechno vypadá hezky a všechno bych si dala! Až teda na párek - nejím maso. :-D Na ostatní mám ale chuť! Ten "Cheesecake" vypadá taky hooodně dobře! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Taky to tak v poslední době mám a zhoršuje se to, takže zrovna přemýšlím, jak to trochu upravit. Jinak tyhle food diary miluji a stašně se mi líbí tvoje fotky. A nejvíc to smoothie :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky