Čerešnička na konci prázdnin

Mega superskému výletu k bratom Čechom predchádzalo ešte pár hodín pred odchodom rozhodovanie, či sa vôbec pôjde alebo nie. Boli to nervy zmiešané so strachom ako keď je ohrozené niečo, čo veľmi chcete. Napokon sa však všetko vydarilo a ešte o polnoci som balila. :D Štyri hodiny na spánok som vôbec nevyužila a o piatej som som vyskočila z postele s tým, že dnešný deň prežijem v znamení únavy. :D S pocitom, že som si určite niečo zabudla doma, sme s priateľom vyrazili.
  Pár kilometrov pred Brnom nám začalo kvalitne liať a hrôza v našich očiach bola zrazu mierne nad levelom normálnosti, pretože sme sa báli, či nám to nejako zasiahne do plánov na nasledujúce dni (i keď muž bol omnoho väčší optimista ako ja). Cez krutý lejak sme už na mieste prebehli k nášmu prepožičanému ubytovaniu a tam si na pár hodín zdriemli. Keď sme sa prebudili, ako zázrakom už nepršalo, a tak sme sa vydali do mesta.
  Streda v Brne bola v znamení zimy a vetra. Mala som na sebe kožák (a teraz ľutujem, že som si zobrala ten krátky, kde som mala holé kríže :() a pod ním len tielko, však čo, veď nebude zima. No asi hej. :D Taký severák by zahanbil aj počasie v horách! Nejako sme sa však ním prebili a na programe bolo najprv zoznámenie sa s mestom spoza okna električky a tá nás zaviezla až ku Candy Store (FB tu). Také obchodíky by mali byť na každom rohu, to vám poviem!
   Popoludnie sme strávili v SC Olympia, kde sme sa najprv napráskali vo fástfúde a utekali do kina na 22 Jump Street. Vedľa nás tam sedela celkom početná kórejská rodina a s priateľom sme sa zhodli, že tie rasistické poznámky z filmu na nich asi nepôsobili zrovna 2x príjemne. Pobehali sme ešte pár obchodov, ja som slintala nad oblečením a už za tmy sme sa vrátili na byt. Posledným bodom programu na stredu bola plaváreň kúsok nad nami, kam sme došli hodinu pred zavretím a poviem vám, tak to bolo najlepšie. Prijateľné množstvo ľudí, voľné dráhy v plaveckom bazéne a prázdna sauna. Večer sme už len sladko zaspali a tešili sa na ďalší deň. :)

Ten nás prekvapil lahodným slnečným a konečne teplým počasím. Na raňajky sme s drahým zašli do pekárne na rohu ulice a kúpili si nejaké sladké pečivo. Električkou sme sa odviezli do centra a priateľ dostal nápad, že si dáme kávu. Zašli sme teda ku kávovému vozíčku (stránka Kofi-Kofi tu) a neviem, ako je to možné, ale najlepšie kávy v mojom živote vždy pijem s mojím drahým. ♥ Tu som si dala skvelé stredné kapučíno s kokosovou príchuťou a drahý kávovo-karamelový shake aaa to teda bolo niečo, mňam! S kávami v ruke sme prešli obchodné ulice, nazreli do pár obchodíkov a ďalej pokračovali obzrieť krásnu katedrálu a hrad. 
Park s úžasným výhľadom na mesto.
Spomínaná katedrála.
Cesta na hrad Špilberk.
Áno, všade boli milióny ľudí, čo je nevýhoda väčších miest ako je to vaše hlavné. T.j. na každej fotke máte hneď niekoľko cudzincov. 
Na obed sme si zašli do Ikey a poriadne si tam po obede oddýchli od behania po meste.
Večer sa niesol v znamení túlania sa po meste a vietor nás zavial až na veľmi milé miesto menom Bar, který neexistuje. Na nete sme si prečítali nejaké tie odporúčania a rozhodli sa zavítať sem. Bolo tam dosť plno, ale ušli sa nám aspoň miesta na bare. Objednali sme si nejaké to hamburgerové papanie a milo nás prekvapila domáca žemľa a super mix chutí. Celkovo aj prostredie bolo vážne parádne, doteraz som v ničom podobnom nebola a veľmi sa nám to tam páčilo. Ak náhodou idete okolo, určite tam strčte nos. :) Aj keď čašníci vždy (a niekedy až príliš arogantne) očakávajú štedré sprepitné.
"Brněnské dil..." hodiny nám vyčarili úsmev na tvári vždy, keď sme šli okolo a vo štvrtok v noci sme si dokonca sadli na námestie blízko neho a spoločne sa snažili prísť na jeho význam. Neúspešne, ale aspoň sme sa zasmiali. 
Piatok ráno nám Luki tradične kúpil pečivo v pekárni a šli sme na rannú kávu a milkshake, tentoraz do McDonald´s. Fakt neviem, ako to robia, že to robia vždy všetko dobré. :D Doobeda sme sa vozili po Brne a priateľ mi ukázal niekoľko jeho zákutí, avšak najviac ma potešilo, keď rozhodol, že ma vezme do botanickej záhrady na prírodovednej fakulte. Otravovala som ho s tým aj doma na Slovensku a teraz sa mi sen konečne splnil! :D (Aj za toto mu veľmi, veľmi ďakujem. :*)
  Záhrada by bola síce krajšia možno pred mesiacom-dvomi, keď bolo všetko rozkvitnuté, ale aj takto som bola ozaj uchvátená a je normálne škoda, že takéto čosi nemá každé mesto. Bolo tam mnoho lavičiek, nad ktorými sa skláňali ginká, žblnkotal pri nich malý vodopád či jazierko. Taká pokojná oáza, dokonca bol vstup zdarma (veľké plus v dnešnej dobe :D). 
Strašne veľmi sa mi páčila táto časť s japonskými a čínskymi rastlinami. :)
Cestou domov sme sa šli ešte najesť a pri vstupe do nákupáku drahý od nejakého týpka v Burger King stánku vypýtal zľavy, ale aj papierovú korunku, s ktorou sme, poviem vám, zažili fakt že dosť srandy. :D


Ach, čo vám poviem. Boli to neuveriteľné 3 dni s úžasným človekom a veľmi mi to všetko chýba. Sami dvaja v cudzom meste, romantika a hlavne taká tá sloboda mysle. Problémy sme nechali doma a tu sme boli len dvaja cudzinci, čo si pobyt v cudzom meste užili naplno. Kiežby sme tam strávili dva mesiace a nie pár dní. :( Ale aj za to som veľmi vďačná môjmu zlatku, čo celý tento výlet vlastne zorganizoval a zabezpečil!

Hodnotenie: bodov!

S.

Komentáre

  1. Skvělé fotky, Brno mám ráda :) Tak hlavně, že jste si to užili. A ta korunka je super :D
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherné fotky :) si veeľmi pekná :)
    Keď by si chcela, môžme sa navzájom sledovať cez GFC :), daj mi vedieť :)
    Stronger2gether

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Byl jsem v Brne jednou, ale jenom nekolik hodin a bylo to spatne pocasi, asi potrebuju jeste jeden zajezd do Brna.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky