Moja starostlivosť o vlasy

Ahojte! Tak sa vám opäť hlásim po týždni nečinnosti s článkom z trošku iného smeru než na aký sa budem zameriavať. :) Nápad niečo takéto zrealizovať som dostala pri obyčajnom umývaní vlasov. Robila som svoju zaužívanú rutinu šampón-kondicionér-olejček a tak mi napadlo, že by som sa s vami mohla podeliť o mojich obľúbencov v starostlivosti o vlasy. :)

Momentálne je mojím najobľúbenejším šampónom Elseve Nutri Gloss, ktorého úlohou je dodať vašim vlasom krásny lesk a musím povedať, že to, čo je sľubované, viac-menej spĺňa. Avšak to najhlavnejšie, prečo ho zbožňujem, je jeho vôňa. Nikdy som nemala žiaden iný šampón, ktorý by voňal tak skvele a dlho ako tento!
  Ďalšou mojou stálicou je Elséve Total Repair, ktorý mi robí verného spojenca v boji proti polámaným vlasom. Jasné, že žiadne zázraky vám na hlave nevykúzli, ale z tých šampónov, čo som vyskúšala, pomáha najviac. (Tiež strašne veľmi odporúčam aj Royal Jelly od Elseve s včelou materskou kašičkou na suché vlasy!)
  Do tretice je to novinka z Avonu, Advance Techniques s keratínom. Celkovo mám šampóny z Avonu rada (a najmä tie na polámané vlasy) a sú aj cenovo dostupné. Z tejto trojice je tento kúsok pre mňa najmenej efektívny, ale je stále lepší ako iné. S výrobkami z Avonu je to také sporné, niekomu sadnú, niekomu nie. Mne zas napríklad vôbec nesedia výrobky z Oriflamu. 
Kondicionér z Avonu s keratínom je skutočne dobrý a z tohto radu máme doma aj masku na vlasy. Je to fakt taká prvá pomoc, keď už vlasy vyzerajú ako slama a na dotyk sú ako drôty. 
  Ďalej kondicionér od Elséve, ktorý tiež napomáha vlasom rozžiariť sa a strašne sa mi páči, že aj tá samotná hmota je ružová. :D Ale nie, tento rad musím ozaj pochváliť a super je aj to, že keď natrafíte na zľavu, viete kúpiť aj to veľké balenie šampónu za cenu malého. ;)
  Kondicionér od Pantene je tiež malým zázrakom, lebo po dlhodobejšom používaní sa moje vlasy tvárili, že im to veľmi prospieva. Taktiež má aj príjemnú vôňu, čo je len plus. 
 Maska na vlasy od Toni & Guy je pre mňa osobne asi najväčší poklad, čo sa mi v kúpeľni skrýva, lebo po jeho použití majú moje vlasy neskutočnú hebkosť, lesk a vyzerajú zdravšie. Prakticky zmenu cítite už vtedy, keď máte vlasy ešte vlhké. Malým mínuskom je vyššia cena, ale skutočne sa to oplatí!
  Avšak najdôležitejšie sú pre mňa v starostlivosti o vlasy oleje. Vyskúšala som ich už ozaj veľa a sem som vám vybrala tie podľa mňa najlepšie. Väčšinou ide o oleje proti rozštepovaniu končekov, pretože to je pre mňa (ako som už spomínala) asi najväčší problém. 
 Oleje vždy aplikujem len na končeky vlasov a konkrétne tento od Lakmé (zakúpený priamo v kaderníctve, spýtajte sa tam naň) je treba nanášať rýchlo, lebo je veľmi riedky, povedala by som, že skoro až tekutý. To mi na ňom celkom vadí, ale inak mu nie je čo vytknúť. Vlasy sú na dotyk zdravšie a aj tak vyzerajú, + príjemne vonia. 
  Najobľúbenejší olej je tento od Garnier, ktorý je určený hlavne na vlasy, ktoré čaká nejaké tepelné upravovanie, avšak toto sa vždy snažím vynechať (vlasy si nikdy nefénujem, pokiaľ to teda nie je nevyhnutné, ale napríklad žehličku sem-tam použijem na pramienky okolo tváre). Práve preto používam tento olejček aj mimo jeho hlavného účelu a okrem jeho dokonalej vône ma na ňom zaujalo najmä to, že po dlhodobejšom používaní vlasy nielenže pôsobia zdravo ako pri iných prípravkoch, oni aj zdravšie.
   Spomínam si, že tento olejček bol môj prvý vyskúšaný a odvtedy sa mi prestriedalo už mnoho fľaštičiek, lebo je dobrý. Čo ma na ňom trošku odrádza je vôňa, ktorá mi nepríde taká vábna ako pri ostatných.
  Tieto dva prípravky sú pre mňa oba úplne rovnaké, ale tiež aj účinné a páči sa mi hlavne ich menšia fľaštička, takže sa zmestí aj do kabelky. ;) Olejček je účinný, príjemne vonia a príliš nezlepí a nemastí vlasy...
  ...ale o niečo lepšou alternatívou je pre mňa tento s marockým olejom a zrejme v ňom bude tá záhada, lebo je podľa mňa o trochu lepší ako ten zelený obyčajný. :D Neviem to ani poriadne opísať, ale v tomto je určite pridané niečo, čo vlasy vyživuje omnoho lepšie. 

  To by bolo k mojej starostlivosti o vlasy asi všetko, pretože nezvyknem používať nič výnimočné, iné ako vidíte tu. :) Je to síce len taký základ, ale mne to stačí a som spokojná. 
Aké prípravky používate vy? Ste verní nejakej značke alebo radi skúšate nové veci? Podeľte sa so mnou o svoj názor. ;)

S.

Komentáre

  1. Ten zluty olejicek od Avonu je tak dobry az to nechapu:) sampon pouzivam jaky doma mame a pak jeste po sprse pouzivam hedvabi do vlasu z douglasu, vlasy jsou pak pekne jemne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. AHOJ :)

    Rada by som Ťa pozvala do mojej NARODENINOVEJ GIVEAWAY !

    Maj sa krásne :)
    Nika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc pěkný článek :-), některé výrobky ráda v obchodech omrknu.
    Glamour and beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tiez mam rada tie olejceky a loreal balzam :)
    Rada by som ta pozvala na svoju giveaway :)

    http://wendy-lookbook.blogspot.sk/2014/09/giveaway.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jeeej páči sa mi tvoj blog :) olejcek použivam aj ja, ale momentálne skúšam také klasické a postupne by som si ich chcela namiešavat podla vlastnej receptury. Budem velmi rada ak navštíviš moj blog, nechcela by si sa vzájomne followat? Ja ta uz sledujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ten Avon olečjek je aj u mňa zatiaľ najlepší, aký som vyskúšala, ani krásna vôňa Balei ho účinkami neprebije, celkom dobrý je ešte olej od Syossu, ale pozor na množstvo, pretože je pomerne dosť hutný a ten dávkovač čo obsahuje toho dáva zbytočne veľa, našťastie mi ostala fľaštička od Avonu tak som ju využila a olej do nej preliala.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. áno, ten olejček poznám, vôňa je krásna.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky