Veľká recenzia riaseniek

Už dlhšie som sa pohrávala s myšlienkou veľkého porovnania rôznych kozmetických prípravkov, ktoré mám doma. Ako prvé za obeť padli riasenky a teraz si ich pekne všetky vezmem na paškál. :D

  Nakoľko sa v poslednom čase u nás doma objavilo mnoho nových riaseniek, bolo určite z čoho vyberať a zostavovať rebríček. Ja osobne u dobrej maskary hľadám veľký objem, pekné predĺženie rias, ale zo všetkého najviac asi to, aby boli riasy od seba oddelené a nie zlepené. Bola to pre mňa celkom výzva, pretože som podľa hodnotení na nete a prvého dojmu napr. z kefky sama v hlave vytvárala pomyselný stupienok 3 najlepších adeptov. Ako to však nakoniec dopadlo, sa dozviete v pokračovaní článku. :)

  Vyberala som z nasledovných riaseniek: 
  • Rimmel Scandal Eyes Retro Glam Mascara
  • Astor Big & Beautiful Boom Volume Mascara
  • Max Factor 2000 Calorie Waterproof Mascara
  • Maybelline Colossal Go Extreme Volume Waterproof Mascara
  • Avon Big & Daring Volume Mascara
  • Maybelline Wonder'full Mascara
  • + 1 ďalšia, ktorá sa neobjavila na titulnej fotke: Avon Supershock Mascara
Spočiatku sa mi ako jasná prvá trojka zdali Avon Supershock, MaxFactor 2000 Calorie a Astor Big & Beautiful. Obhájili však svoje postavenie aj v teste?

7. a zároveň posledné miesto patrí riasenke
Maybelline Colossal Go Extreme Volume Mascara (vodeodolná)
 Od tejto riasenky som, priznám sa, čakala omnoho viac. Kefka sa mi veľmi páčila, a tak som sa tešila, keď ju vyskúšam. S kefkou sa mi nepracovalo príliš dobre, bol to skôr taký menší zápas. Už prvá vrstva farby mi našepkávala, že čosi nie je celkom v poriadku. Riasy (ako môžete vidieť aj na fotke) sa mi krútili rôznymi smermi, tvorili sa na nich hrudky a najmä sa zlepili dokopy, a to nielen vedľa seba, ale aj horné riasy s dolnými (viď ľavý kútik oka). Ak som si namaľovala oči ráno, večer sa už zaručene riasenka drobila a opadávala. S predĺžením som bola celkom spokojná, avšak toto plus nestačilo na to, aby sa riasenka v rebríčku dostala vyššie. 
Moje hodnotenie: 4/10

6. miesto patrí riasenke
Avon Big & Daring Mascara
S týmto kúskom som bola omnoho spokojnejšia ako s predchádzajúcim. Veľmi sa mi zapáčila kefka a dosť ma prekvapila, pretože voči kefkám tohto tvaru bývam skeptická a nevyhľadávam ich. Mám už vo zvyku, že sa mi s nimi nepracuje príliš dobre. Ale táto konkrétna bola, čuduj sa svete, celkom schopná. Bola dosť flexibilná a v dôsledku toho sa riasy celkom pekne predĺžili. Čo jej však musím vytknúť je, že sa mi riasy znovu zlepili (neviem si pomôcť, vždy skôr hľadám pri maskare efekt umelých a krásne oddelených rias :D) a na končekoch sa vytvárali hrudky. Tu musím spomenúť aj to, že je s ňou celkom veľký problém pri odličovaní a treba s ňou trochu zápasiť, čo je tiež malé mínus.
Moje hodnotenie: 6/10

5. miesto patrí riasenke
  Astor Big & Beautiful Volume Mascara
 V čom ma Astorka sklamala je to, že som očakávala omnoho väčší objem. Obria kefka to okrem sľubu aj viac menej zaručuje a tak som sa domnievala, že máme favorita prvej trojky. Keď som sa ale pustila do líčenia, kefka mi prišla na moju ruku a riasy fakt veľká. Sprvu som s ňou nevedela dosť dobre manévrovať, ale chce to cvik, potom to až taký problém nebude. Riasy sa krásne predĺžili a hrudky sa neobjavujú. Plusom je pre mňa aj to, že riasy neboli AŽ TAK zlepené ako u predošlých produktov a blížili sa mojej predstave o dokonalých riasach. Celkom ma však prekvapilo, že na dosiahnutie efektu, ako je na fotke, som potrebovala 3-4 vrstvy. Od toho by som u iných riaseniek očakávala naozaj väčší objem, ako som spomenula hore.
Moje hodnotenie: 7/10

4. miesto patrí riasenke
Maybelline Wonder´full Mascara
Pri tomto kúsku som veľmi váhala, či ho predsa len neposunúť na tretie miesto, pretože by si ho zaslúžil. Kefka riasy pekne vytočí, hoci mi pri aplikácii trochu prekáža zakončenie bez štetín. Predĺženie je fajn, hrudky sa vyskytnú minimálne a oku dodajú trošku väčší objem ako ostatné riasenky. Na štvrtom mieste však ostáva preto, lebo ma viac-menej ničím neohúrila. Splnila to, čo by som očakávala asi od každej maskary - bolo to niečo na bežné denné nosenie, žiaden zázrak sa nekonal. :D
Moje hodnotenie: krajších 7 bodov ako pri Astorke, dajme tomu 7,5/10


Bronzová priečka patrí riasenke
 Max Factor 2000 Calorie (vodeodolná)
Keď som začala nanášať túto riasenku, v duchu som sa ihneď začala rozplývať a jasať, že som našla absolútneho víťaza. Už po prvej vrstve som mala asi najdlhšie riasy vôbec, boli úžasne oddelené a objem - doposiaľ niečo nevídané! Neskutočne som sa tešila, že som našla poklad, ktorému budem nadosmrti verná... ale potom prišlo na rad odličovanie. A to vám poviem, bola to katastrofa. :( Ešte sa mi nikdy nestalo, že som si jedno oko odličovala tak polhodinu a stále na ňom boli známky maskary. Na túto tému by sa dalo polemizovať, pretože táto riasenka je vodeodolná, tým pádom je asi dobre, že na oku drží. Ale skutočne s ňou bojovať tak dlho, ako som bojovala ja, nie je nič príjemné a práve preto udeľujem tomuto produktu 3. miesto. 
(Btw, asi sa poobzerám po obyčajnej ne-vodeodolnej verzii, pretože som presvedčená, že pri klasike pôjde to odličovanie omnoho ľahšie. ;) Určite vám potom dám vedieť, ako obstojí, lebo je dosť škoda kvôli jednému faktoru (hoci dosť podstatnému) odsunúť o dve priečky nižšie maskaru, ktorá je asi najlepšia, akú som kedy mala.)
Moje hodnotenie: 8/10
 
 Strieborná priečka patrí riasenke
 Rimmel Scandal Eyes Retro Glam
Všetky riasenky z edície Scandal Eyes od Rimmelu mám veľmi rada. Majú úžasné kefky, aká je aj táto. Mne osobne veľmi sedí svojím tvarom a ľahko sa s ňou pracuje. Predĺženie rias nie je najväčšie, ale je to fajn a taktiež aj oddelenie rias (len to nesmiete prehnať s vrstvením ako ja na tejto konrétnej fotke :D). Retro Glam je fakt spoľahlivý kúsok, s ktorým sa super robí a výsledný efekt sa mi naozaj páči. Skrátka je to typ maskary, ktorá mi sedí a dokážem po nej siahnuť aj viac ráz. :)
Moje hodnotenie: 9/10

Zlatá priečka patrí riasenke
Avon Supershock
Tramtadadá, máme tu víťaza! :) Stala sa ním riasenka Supershock hlavne kvôli tomu, že po jej použití sú moje riasy oddelené tak, že vytvárajú efekt umelých rias! Vďačím za to úplne perfektnej kefke, akú som ešte predtým inde nenašla. Pre mňa je toto jeden z mála produktov, ktorý naozaj aj spĺňa to, čo výrobcovia sľubujú. Podľa fotky by ste určite predpovedali aj veľa hrudiek, ale môžem vás ubezpečiť, že táto riasenka ich nevytvára (tá, ktorá bola použitá pri tejto fotke, bola už dosť stará a preto sa tam niekoľko hrudiek spravilo). Pre mňa skrátka pri tejto maskare všetko funguje, všetko sedí tam, kde má. Objednávam si ju už niekoľko rokov, snáď odkedy sa v Avone objavila ako novinka, a určite jej budem verná aj do budúcna. :)
Moje hodnotenie: 10/10 

Dúfam, že sa vám recenzia páčila. ;) Ak by ste mali záujem o články podobného typu, dajte vedieť v komentoch a tiež mi pokojne napíšte, či sa s mojím názorom stotožňujete / máte iných obľúbencov. :)

S.

Komentáre

  1. Wau tolko špirál ja má len Darling od Avonu ale to odličovanie je veraže hrúza...no to mohli trošku inak vymyslieť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Práve zháňam novú riasenku, ale vôbec neviem akú. Pred Vianocami som si kúpila jednu od Maybelline, pretože ich riasenky mám rada, ale je dosť mokrá a obtláča sa. Pred ňou som mala práve Avon big & daring, ktorá sa mi celkom pozdávala, ale išla zle odmalovať a tiež bola celkom mokrá.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi pekná recenzia. Vybrať správnu riasenku dá niekedy naozaj zabrať. Tiež som ich už niekoľko vyskúšala. Som prekvapená z Maybelline Wonder'full Mascara. Nedávno som mala od Maybelline Colossal express a bola som s ňou spokojná. S ostatnými, ktoré spomínaš skúsenosť nemám.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. poslední se mi líbí nejvíc:) ale poslední dobou se nějak nemaluju.. ale asi udělám malou investici i tak:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tvoje poslední místo je u mě místo první:) Ty žluté maybelline řasenky mi vyhovují ze všech řasenek nejvíc a to i tím, že jsou voděodolné:)
    ...//Instantní krása//...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mam moc rada Astor, ale tak každemu vyhovuje něco jineho :). S poslednim mistem souhlasím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. urcite vyskusaj maskaru od ZAO makeup.Jedina ktora mi nezatazuje oci, a pri odlicovani mi nic neslzi.
    cekni tu http://www.vegshop.sk/maskara-na-riasy-volume-9ml

    www.donnaiveh.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Rimmel Retro Glam je super, celkovo sa mi veľmi páčia všetky Scandaleyes riasenky, mala som už 4 rôzne a každá dodala riasam krásny objem, som veľmi spokojná.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. 3,6,7 mám vyskúšané a sú fajn ale momentálne som objavila na notine čaro Dior Diorshow Iconic čo je riasenka na predĺženie a natočenie rias zvlášť pre oslabené riasy a je doslova úžasná.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky