Super pomocník pri lámavosti nechtov

Problémy s lámavými nechtami som začala mať krátko po nástupe na strednú školu. Stres a nervozita sa u mňa vždy prejavovali skôr na vlasoch, ktoré sa veľmi mastili, mierne redli a vo veľkom vypadávali. Práve preto som nepredpokladala, že si to začnú odnášať nechty. Ale poviem vám, dostali naozaj zabrať. 
  Vždy som chcela mať nechty dlhé, ale nie také tie kilometrové, a pekne upravené, či už nalakované, alebo len čisté. A do nástupu na strednú som ich také aj mala. Bola som na ne viac-menej pyšná, lebo okolo tých 13-14tich rokov si ostatné baby začali lepiť umelé nechty (čo som sa zaprisahala, že ja určite nikdy robiť nebudem). Mali pekný tvar, rýchlo narástli a boli skutočne pevné. Ak sa mi náhodou jeden necht zlomil, bola to pre mňa hotová katastrofa. :D Šťastnejšia som však ani nemohla byť, lebo sa nelámali často.
  Avšak pred časom sa toto úplne obrátilo. Nechty mi viditeľne začali slabnúť a mali veľký sklon k lúpaniu sa. Najprv sa začali štiepiť na okrajoch, postupne už aj v strede a boli tak tenké, že by ich zlomilo aj obyčajné poškrabanie sa. Nebolo možné, aby mi narástli dlhé. Skúšala som všelijaké domáce zábaly, mastičky a upravenú stravu, ale akosi nič nepomáhalo. Problém so zničenými nechtami u mňa začal prerastať do hystérie, lebo už trval hodnú chvíľu. To, čo som kedysi mala tak rada, sa postupne stalo mojou hanbou.

Poslednou voľbou boli pre mňa tabletky. Rozhodla som sa vyskúšať toto balenie Maxi Vita Premium s účinkom na nechty, vlasy a pokožku. Tabletky obsahujú vitamíny B, C, E a zinok a po pravidelnom používaní by sa mali dostaviť výsledky ako posilnenie štruktúry vlasov aj nechtov, pričom majú blahodarne pôsobiť aj na pleť či ďasná. Produkt sľubuje aj upravenie miery vyčerpania a únavy.
Balenie obsahuje 2 blistre po 3x5 tabletiek. 
Takto vyzerali moje nechty, keď boli na vrchole svojej zničenosti, a presne vtedy som si povedala, že s nimi musím začať urýchlene niečo robiť. 
 A takto vyzerali moje nechty už po mesiaci používania (hoci sa odporúčajú aspoň 3).

 Musím povedať, že som s tabletkami spokojná, pretože za pomerne krátky čas dokázali dať dokopy veľkú škodu. Nechty sa mi odvtedy takmer nelámu a dokonca si ich znovu viem vypestovať pekné dlhé. Neštiepia sa a rastú o trošku rýchlejšie, ako pred používaním tabletiek. Dokonca som si všimla, že aj kožička okolo nechtov je oveľa zdravšia. Drobná poznámka na záver: tabletky by mali v najväčšej miere ovplyvniť kvalitu vlasov, ale s tými mojimi nespravili absolútne nič. :D Takže ak by ste chceli tieto tabletky origoš na vlasy, myslím, že sa to veľmi neoplatí.
V súčasnosti používam už len čisto zinkové tabletky, ale všímam si, že zinok na lámavé a zničené nechty pomáha tiež. Je to super prvá pomoc, ak potrebujete mať nechty v poriadku čo najrýchlejšie. A tiež je to lacnejšia alternatíva k tabletkám určeným priamo pre nechty. 

Máte skúsenosti s lámavými nechtami? Ako proti tomu bojujete? Ak ste už skúsili nejaký zábal na nechty, aké s ním máte skúsenosti?

S.

Komentáre

  1. Veľmi zaujímavý článok :D našťastie takéto problémy s nechtami nemám, ale keby sa to náhodou zvrtlo tak určite ich vyskúšam :D
    http://iamgirlwithpinknails.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak tohle mě docela dostalo, vypadá to skvěle!! :-)


    NARA // czech fashion blog
    www.natalieklara.blogspot.cz

    Zvu Tě k nám na blog k naší historicky první giveaway z Turecka plnou překvapení!
    http://natalieklara.blogspot.cz/2015/07/turkiye-2015-giveaway.html#more

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som na tom s nechtami podobne .. Konečne som si minulý týždeň kúpila nejaké tabletky, tak verím, že po mesiaci tiež uvidím nejaký rozdiel :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak to vypadá opravdu skvěle. Budu si je muset taky koupit, protože mé nehty vypadají podobně jako ty tvoje. Proto vždycky ostříhám a ihned lakuji aby byly pevnější a já mohla mít delší nehty.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak toto rozhodne musím vyskúšať! Ďakujem za tip :)

    Hello, my name is Ev

    OdpovedaťOdstrániť
  6. super, že ti to pomohlo. Budem si pamätať názov vitamínov, keby sa mi moje nechty zhoršili, určite si ich kúpim.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já podobné věci zkoušela, ale nikdy mi nepřišlo, že by to mělo nějaký účinek.

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovedaťOdstrániť
  8. nikdy som takýmto produktom veľmi neverila, ale možno do tohto pôjdem, lebo niekedy sa mi vedia nechty úplne dokaziť :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som im tiež neverila, dokonca som zopár vyskúšala a účinok žiadny, ale tieto mi naozaj zabrali. :)

      Odstrániť
  9. Já už delší dobu beru Biosil, ale plánuji nějakou změnu, tak tyhle určitě zkusím, díky za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. mně nehty zrovna netrapi, ale vysledek vypada super!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. SOm rada, že si našla prípravok, ktorý si sadol a pomohol ti :)


    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk a ak máš chuť zapojiť sa do mojich GIVEAWAY budem veľmi veľmi rada.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. wow tak to je zmena! mne sa tiez stiepia nechty, dost mi pomaha, ze si ich stale lakujem, ale nie je to ono, su stale krehke.. ja si na ne davam iba ryby olej, ale po tychto fotkach som ochotna vyskusat aj tento zazrak :) Dakujem za tip :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky