Každé leto má príbeh

Aj to moje malo. Nehľadajte však za tým žiadnu letnú romancu, pretože takým veciam som sa snažila zďaleka vyhýbať. Nie. Uplynulé dva mesiace boli pre mňa niečím, čo by som ľahko vedela prirovnať k duševnej očiste.
  Prvý ročník na strednej som zvládala fakt ťažko, predsa len to bola obrovská zmena oproti základke. Nešlo ani tak o učivo a veci týkajúce sa školy, ale skôr o ľudí, ktorí sa v nej vyskytli. A ľudia mi robili veľký problém aj počas druháku, takže som sa na jeho konci veľmi tešila na prázdniny. Potrebovala som totiž radikálne zmeniť prostredie a tváre okolo seba. A to sa mi celkom podarilo.
  Na začiatku prázdnin som vám spomínala, že som úplne odsekla Facebook a počas júla som tam bola dokopy tak 3x. A bolo to neskutočne osviežujúce. Odstrihnúť sa od toho, čo vám uberá energiu... :D Prežívala som rôzne dobrodružstvá s mojimi najmilšími, či už novými, alebo tými dlhoročnými (s niektorými sa zoznámite na fotkách, ale s niektorými sme sa kvôli všetkej tej srande ani nedostali k foteniu :D). Veľa som oddychovala, či už v posteli, na čerešni, pri vode, na pláži, v mori alebo len tak na záhrade. Prečítala som 11 kníh, hoci neviem, či to nie je na prázdniny málo. :D Videla som veľa super filmov, ale neskutočne sa mi zapáčilo Blended - taká milá komédia (a po dlhom čase naozaj dobrá), pri ktorej som sa veľa ráz schuti zasmiala a skrátka ma to potešilo. Zažila som najlepšiu dovolenku svojho života a a zas a znovu som sa utvrdila v tom, že som skrz-naskrz festivalový človek. Dala som aj menšiu túru a spoznala čosi nové z tých horských krás Slovenska. A mnoho iného!
  V skratke... cez prázdniny som si tak odvykla od školy, že nabehnúť na ten systém bude nočnou morou. :D Každopádne ma však prázdniny nabili kopou energie, ktorú som tak veľmi potrebovala. :)

Stretávala som sa s mojimi zlatuchami ešte zo základky a je mi veľmi ľúto, že na strednej sa naše cesty rozišli. Snažíme sa to však naprávať, ako to ide. Po novom sa ku kofolkovaniu pridal aj bowling či biliard! :D
Ďalším skvelým highlightom tohto leta bola spomínaná dovolenka, o ktorej sú tu na blogu 3 články, takže tu len spomeniem, že to bol oddych, aký som si predtým ani nedokázala predstaviť. :)

S rodičmi a bratom sme šli na Donovaly, kde sme aj tento rok zamierili na bobovú dráhu (odporúčam! :D). V ten deň sme stihli aj Harmaneckú jaskyňu, kam sme sa šplhali 45 minút, ale tá túra stála naozaj za to. Keď sme vyšli hore, nemohla som sa nabažiť výhľadu. :)

Osobitú časť celého leta tvorila návšteva Grejpu. To bolo... skrátka úžasné. Ani štyridsiatky v tieni či nekonečné rady na pitie (pričom ste sa niekedy ani nedočkali) to nemohli skaziť. O teplo sa totiž postarali rozkokošení hasiči a o pitie cisterna s čistou vodou (a pili sme z najlepších psychopatických pohárov, ktoré nám nespočetné množstvo ľudí závidelo a chcelo vymieňať :D). Inak sme tam s kamkou nikoho nepoznali (ale taký Walter Schnitzelson, ten bol povinnou zastávkou!). Celkom som sa ešte tešila na Netskyho, avšak prišla do toho jedna obrovitánska búrka a vďaka nej sa fesťák zrušil. Ale musím vám povedať, že ja som si rovnako ako celý fesťák užila aj tú búrku. :) A niekoľko kilometrov cez upršané nočné Piešťany k teplému nocľahu. :D

Celé to úžasné leto ešte korunovali návštevy poloprázdneho kúpaliska Santovka, ktoré sa mi - inak veľkému hejterovi verejných kúpalísk - naozaj zapáčilo. :)

To bolo moje leto v skratke, čo vy a to vaše? :)
S.

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky