Jarné DIY projekty do izby

Asi sa už na mne začína prejavovať starnutie, lebo ma čoraz viac teší kupovať si dekorácie a kadejaké doplnky do izby. Kedysi by som bola úplne šialená po novej kolekcii oblečenia a topánok, ale to je mi v poslednej dobe akosi jedno. Omnoho radšej by som sa poprechádzala po Ikei alebo podobných obchodoch, pričom by som tam bola schopná oplieskať rovnako veľa peňazí, ako v minulosti na oblečenie. :D Istým spôsobom za to môže moja robota, kde sa venujem domácnosti a jej zútulňovaniu, ale samotnú ma prekvapilo, aký veľký vplyv to na mňa má. Je to zvláštne, ale momentálne som do týchto záležitostí úplne zbláznená a mojím obrovským snom je v budúcnosti mať parádny bytík zariadený podľa mojich vysnívaných interiérových predstáv. Každopádne, môžete to vidieť aj vy na blogu, pretože zas a znovu prichádzam s článkom o sezónnych DIY doplnkoch do domácnosti. Tento je už niekoľký v poradí, tak sa nechajte inšpirovať. ;)

Toto DIY je snáď najjednoduchšie, aké môže byť. Pod poličku som natiahla špagát a ten vyzdobila nápismi LOVE. Prostredný so chevronovým vzorom je vyrobený z obyčajného výkresu, na ktorý som vytlačila zig-zag stiahnutý netu. Zvyšné dva po stranách sú tiež z výkresu, na ne som však nalepila dekoratívne vzorované látky, ktoré som kedysi dávno ulovila v Kiku a nejako pre ne doposiaľ nenašla využitie. 
Zdobenie parapetnej dosky mi napadlo len tak ,,za pochodu", keď som vymýšľala ostatné DIY. Použila som na to obyčajnú washi pásku so vzorom farebných hviezdičiek a musím povedať, že je to jeden z mojich najobľúbenejších jarných dekorovacích nápadov. Celému priestoru pod oknom to dodá úplne iný rozmer a príjemné oživenie.
Kvetinové monogramové písmeno ste už mohli pred časom vidieť na Instagrame, pričom je však pôvodne plánované na úplne iné využitie. Myslím, že keď to budem mať hotové, spravím o tom aj menší článok, ale nechcem predbiehať. :) Zatiaľ som si ho vystavila na policu a jeho výroba bola úplne jednoduchá, hoci trochu zdĺhavá. Základ tvorí kartónové esko, ktoré som začala obliepať rôznymi umelými kvetinami. Dala som si však záležať, aby vyzerali čo najrealistickejšie a písmeno tak nadobudlo živý vzhľad. 
Tieto svietniky s kvetinami ste tiež mali možnosť vidieť na Insta, avšak s inou ružou. Tie pôvodné boli o niečo menšie a to mi bolo tŕňom v oku, tak som ich vymenila za tieto objemnejšie. Vnútro je vyplnené klasickým dovolenkovým pieskom, ale môžete použiť napríklad aj dekoratívne kamienky. 
O ďalšiu dekoráciu do mojej izby sa postarala mamina, ktorá vo veľkom vyrába vence (a aj iné srandy, kto by mal náhodou chuť sa pozrieť, nájdete ju aj na Sashe ;). Tento nááádherný kvetinový vytvorila z obyčajného slameného základu, ktorý začala obliepať umelými kvetmi tavnou pištoľou. Doladila ho stuhami a romantickou čipkou a práve tieto farby mi ladia s izbou, tak som si ho aj rýchlo uchmatla. :)
A taká drobnosť na záver. :) Už hrozne dlho som rozmýšľala nad tým, že by som si mohla washi páskami oblepiť rukoväte na komodách a skriniach, ale nebola som o tom celkom presvedčená. Vlastne stále nie som, lebo rovnako veľmi ako ozdobené sa mi páčia ,,nahé". Povedala som si však, že aspoň na jar ich nechám vyzdobené a neskôr sa uvidí, čo s nimi. Čo myslíte vy?

Zdobíte si izbu aj vy? Máte radi doplnky do domácnosti, alebo ste skôr na tú módu? :)
 
S.

Komentáre

  1. Hezké nápady, ty růže se mi moc líbí :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úžasné DiY ♥ moc sa mi páči ten kvetinová veniec a aj písmeno :D
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hodně se mi líbí ozdobený parapet a ty úchytky na komodě bych ozdobila stejnou washi páskou. Všechno vypadá skvěle. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné DIY ♥ Ty nápisy Love jsou super a ten věnec je boží :) Já jsem člověk který má rád světlo a kontrast černé a bílé barvy,takže ráda se snažím vybírat dekorace těchto barev :D Už se těším na vlastní byteček :D

    ROSEMDIARY

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherné výtvory! :) ja práveže som v poslednej dobe presne ako ty, stále vymýšlam niečo do izby :) to okno, venies a S je naozaj nadherne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. úplne super jarné nápady, pekný príspevok, šikula!!! :)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelý článok :)) Máš krásnu izbu :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. skvely clanok...a mega napady...len tak dalej!

    http://lenkasfashioncocktail.blogspot.fr/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky