Ako byť pozitívne naladený, 2. časť

Všimla som si, že čo ako sa snažím počas víkendu dobiť energiu čo najviac, vždy s príchodom nástupu do školy táto energia zmizne ako šibnutím čarovného prútika. Teda, nesiaha to až do záporných hodnôt (zatiaľ), ale vždy cítim, že sa domov vraciam ako rozvarený slíž, pričom cez víkend zo mňa bolo čerstvé balenie. :D Zas a znovu teda nastal čas, aby som v tejto veci trošku zabojovala, lebo predsa len... Hore ruky všetci, čo majú chuť na depku! Správne, nikto. Ja tiež nie. Takže sa snažím robiť všetko pre to, aby ma obišla oblúkom. A pri tej príležitosti som tu aj s pokračovaním tohto článku, pretože možno bude užitočný aj pre vás. ;)

1. Vybehnite von
Viem, že som vám o tomto bode čosi bližšie hovorila v minulom článku o optimistickom pohľade na život, ale teraz by som to rada bližšie definovala. Ide o to, že ak ste zavretí v izbe, prichádzajúcu depresiu iba umocňujete, vďaka čomu sa vo vás usídľuje čoraz pevnejšie. Sama dobre poznám tie chvíle, keď skrátka vôbec nemáte chuť vidieť ľudské tváre - a na tom nie je nič zlé. Istým spôsobom ale človek ľudský kontakt potrebuje, pretože to má v povahe. Ak to ale nechcete preháňať, vybehnite iba do obchodu (a možno si kúpte tabuľku obľúbenej čokolády ;) či na polhodinovú prechádzku do parku. Alebo kamkoľvek inam, kam by ste za iných okolností šli autom či iným prostriedkom, sa vyberte pešo. Trochu viac si prečistíte hlavu. :) 
~
2. Uspokojte sa s tým, čo máte
Ľudia majú vo všeobecnosti tendenciu neustále sa s niekým porovnávať, niekomu závidieť a chcieť viac a viac. Z bežného života sa potom vytráca spokojnosť s maličkosťami, ktoré ho robia krajším. Častokrát je s tým spojená aj depka. Umárame sa tým, že nie sme dostatočne pekní, dostatočne múdri, úspešní, bohatí a kadejakí iní. To treba stopnúť. Niektoré veci zmeniť vieme, tak sa o to namiesto zbytočných prázdnych slov pokúšajme. A s tými, ktoré zmeniť nevieme, sa proste musíme nejako vyrovnať. :)
~
3. Take it easy
Všetko, čo počujete, vidíte a cítite, musíte filtrovať, pretože ak budete všetko analyzovať a brať osobne, praskne vám hlava. Bez srandy. Postupne tak dospejete do štádia, že hudbu budete počúvať na hlasitosti ďaleko za zdravou hranicou, aby ste prehlušili myšlienky v hlave. :D (#PersonalExperience) Nepodstatné veci treba hádzať za hlavu, najmä ak k vám prídu od nepodstatných ľudí. 

 4. Kamaráti
K tomuto bodu zrejme netreba povedať veľa, pretože všetko podstatné je obsiahnuté v koláži vyššie. Rozveselia, rozosmejú, pochopia, poradia, vypočujú, pomôžu. A keď vám je najhoršie, otvorte si album s fotkami a spomeňte si na tie šťastné chvíle s nimi. Tam sa rozhorí plamienok, ktorý vás bude lákať zažiť niečo podobné znovu a depka sa pomaly poberie na odchod. ;)
~
5. Spravte radosť druhým
Ak sa sami necítite až tak spokojne a neviete, čo s tým, orientujte sa chvíľu na druhých ľudí. Buďte tými, ktorí vždy pochvália, povzbudia a podajú pomocnú ruku. V prípade, že sa na to necítite (alebo nemáte až taký veľký dôvod), vždy dobre padne aj milé slovo, pozdrav alebo želanie pekného dňa v kombinácii s úsmevom. Som presvedčená, že skôr či neskôr sa vám vaša dobrosrdečnosť vráti aj s úrokmi. ;)
~
  6. Nájdite svoj cieľ a pracujte na jeho dosiahnutí
 Každý máme pred sebou iné veci, ktoré by sme radi dosiahli, preto je toto veľmi individuálne. Avšak v princípe ide o to isté. Vybudujte si vnútornú motiváciu, ktorá vás bude hnať až za hranice  možností. Nezáleží na tom, či chcete získať vysnívanú prácu alebo podniknúť cestu okolo sveta. Akákoľvek aktivita, zápal pre vec vám zamestná myseľ a nebudete mať čas myslieť na hlúposti.

 7. Vytvorte si ,,šťastný album"
Pre mňa je to rozhodne album Pure happiness, ktorý som si nedávno vyskladala na Spotify. Mám v ňom uložené piesne, ktoré mi dokážu vyčariť úsmev na tvári. Nedokážem pri nich byť smutná, pretože mnoho z nich mi pripomína šťastné spomienky. Mali by ste to jednoznačne vyskúšať, pretože pri obľúbenej hudbe veľmi rýchlo upokojíte rozbúrenú myseľ. ;)
 ~
8. Zmeňte vnútorný postoj
Som presvedčená, že mnoho problémov v hlave sa dá ľahko vyriešiť správnym vnútorným postojom. Ja viem, možno si vravíte, že sa mi to veľmi ľahko povie. Verte mi, že ani pre mňa nebolo ľahké sa týmto riadiť. Ale našla som cestu, ako sa k čomusi takému dopracovať. Ľudská psychika je jedna zvláštna a komplikovaná vec, ktorú ja nikdy nepochopím. :D Ale zároveň je to základná konštrukcia nášho bytia, pretože je úzko spätá aj s fyzickým zdravím. Preto vravím, že cítiť sa na chvíľu smutný je úplne v poriadku, ale nesmiete si dovoliť utápať sa v zármutku dlhú dobu. Zdravá psychika sa totiž vo väčšine rovná zdravej telesnej schránke. ;)
~
9. Negatívnemu sa vyhýbajte širokým oblúkom 
V dnešnom svete na každom rohu striehne toľko negativity, až tomu sama nerozumiem. Zapnete telku, otvoríte noviny, počujete od susedy. Je toho dosť, tak načo si pridávať ešte viac? ;) Obklopte sa tým pozitívnym, či už ide o ľudí, záľuby, veci, ktoré vám robia radosť. Aj keď sú to drobnosti alebo čosi, čomu iní nerozumejú (prečo aj? nie je to ich vec ;). Hlavné je, že sa vy vďaka tomu cítite dobre a spokojne. 
~
10. Verte si
Verte si, že zvládnete všetko, čo ste si predsavzali. Že dokážete splniť všetky vaše sny a jedného dňa dostanete, po čom túžite. Všimla som si totiž, že hrozne veľa ľudí zhadzuje samých seba, nedôverujú svojim schopnostiam a už dopredu všetku svoju snahu odsúdia na neúspech. Do všetkého sa púšťajú s tým, že im to nevyjde. Popracujte na ocenení svojich dobrých stránok a s tými, s ktorými nie ste spokojní, sa nejako snažte vyrovnať/ zmeniť ich. Hlavne sa nestavajte až na koniec zoznamu. Je to váš život, vy by ste mali byť jednotka. :)

 S.

Komentáre

  1. super článok :) verím, že mnohým pomôže :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veľmi pekný článok :) ja mám dosť problémy nevšímať si, čo hovoria a myslia si iní. Hlavne tieto týždne sa nejako snažím zaujať taký ten i don't care postoj. Takže veta "Nepodstatné veci treba hádzať za hlavu, najmä ak k vám prídu od nepodstatných ľudí." ma veľmi potešila. Asi by mi malo a mohlo byť jedno, čo si myslia ľudia, ktorí ma ani poriadne nepoznajú.
    A súhlasím, treba sa tešiť z maličkostí a radšej tie negatívne správy v televízii ani nezapínať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Inspirativní článek! :)

    Www.italianfashionpasta.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Přesně tento článek jsem si dnes potřebovala přečíst, děkuji :)
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi pekne nápady, ktoré človeku dokážu pomôcť ak naozaj chce :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  6. skvělé rady, takto to mám dost často já, ale pro mě je ze všeho nejlepší pro super naladění dobré počasí, bez toho mi kolikrát ani přátelé nepomůžou :(


    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tým úplne súhlasím, slnko je aj u mňa základ pozitívneho myslenia. ;)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky