Before I die #7

Nejde mi do hlavy, ako som posledný článok z tejto série mohla napísať 17. apríla. :D To bolo tak neskutočne dávno! Pamätám si, ako som vtedy vzývala všetky energie a jediné, na čo som myslela, boli prázdniny. Keď už sú konečne tu, človek by si myslel, že sa čas na chvíľu spomalí... ale nie. Ide to snáď ešte rýchlejšie. Pred pár dňami som sa len tak letmo pozrela do kalendára a úprimne ma vydesilo, čo som tam zbadala. :D Mám pocit, že čím som staršia, tým tieto voľné dni ubiehajú bleskovejšie. Ako škôlkarka mám totiž na leto také spomienky, akoby trvalo pol roka. No, je na čase pozbierať sa, prestať oddychovať a konečne vybehnúť do sveta za zážitkami.
  Chcela som však dokončiť tú úvodnú myšlienku, ktorú som mala v hlave predtým, ako som sa začala utápať žiaľom z pominuteľnosti okamihov. :D Články zo série Before I die milujem čítať a milujem ich písať, preto ma naozaj zarazilo, že posledný sa tu ukázal tak pradávno. Dnes sa teda vraciam so siedmym pokračovaním, pretože snívať som neprestala, práve naopak. Mám pocit, že každým dňom som v tom lepšia a lepšia. Ale, poviem vám, keby som si každý deň nedopriala minimálne svoju klasickú polhodinku rojčenia pred spaním, môj život by bola jedna veľká pustatina. :D



1. Byť spontánnejšia 
Som presne ten typ človeka, čo má rád svoj pokoj, svoje plány, svoj poriadok a ak mu do toho vletí niekto alebo niečo nečakané, dokáže ho to totálne rozhodiť. :D Myslím, že to mám proste v povahe a iná už veľmi nebudem, ale predsa len by som brala byť o trošku spontánnejšia. Lebo všetky spontánne veci (dobre, kecám, ale minimálne väčšina), ktoré som kedy zažila, boli fajn. Preto by som chcela byť viac otvorená voči všetkému, čo ma v živote čaká. No, úprimne, nie som si istá, ako to spraviť, pretože ja som snáď to najuzavretejšie v okruhu aspoň 20 kilometrov. :D
2. Zasadiť strom
Skutočne by som rada zasadila strom (a nie len jeden :). Najlepšie niekde vo vlastnej záhrade alebo súkromnom spešl mieste. Ako plynú vaše roky, tak aj vek stromu a sledovať ho rásť musí byť celkom dobrý pocit. Však viete. Niekto to rád sleduje pri deťoch, niekto pri rastlinách. :D
3. Navštíviť Maldivy
 Z mojich cestovateľských snov sú najvýraznejšie tie exotické a Maldivy sú na top priečkach. Za takú dovolenku v raji by som dala naozaj čokoľvek. S maminou o takom niečom snívame už odjakživa a pevne verím, že raz sa kozmos zľutuje a pošle nám letenky. :D
4. Mať zoznam obľúbených citátov
 Čosi podobné som sa pokúšala naštartovať už niekoľkokrát. Výsledkom je zapísaných pár stránok v asi 5 zošitoch, pretože z nejakého dôvodu ich nedokážem udržiavať pokope. A práve to by som raz chcela spraviť. Citáty si totižto zbieram z kníh, filmov a od osobností oveľa múdrejších odo mňa, aby ma malo čo motivovať v časoch, keď sa necítim viac ako najčernejšie bahno v rybníku. :D Ale verte či nie, ono to v podstate aj funguje. 
5. Byť súčasťou flash mobu
Čaro flash mobu som prvý raz objavila pri Eurovízii 2010 (dovtedy neviem, v akých sférach som sa túlala :D), kedy tancovalo pol Európy na pieseň Glow od Madcon a bola to tak pekná chvíľka (jedna z mála v histórii Eurovízie), že sa mi to dostalo pod kožu. Tí, čo ste videli Friends with benefits, si možno pamätáte aj na túto flash mob scénu a aj tú na konci. Neviem. Skrátka mi združovanie ľudí za týmto účelom príde naozaj pekné a rada by som sa toho zúčastnila. :)
6. Navštíviť Neuschwanstein
Už od detstva, kedy som so starkovcami chodievala na výlety po slovenských zámkoch a hradoch, som istou časťou duše zaťažená na tieto majestátne stavby. Mojím snom je raz vidieť Nojšvanstajn v Nemecku naživo. Pre mňa je to jeden z najveľkolepejších zámkov v prekrásnom prostredí a ak by mal niekto cestu okolo, prosím, berte ma! 
7. Získať podpódiové lístky na koncert
Tento bod by som si svojím spôsobom mohla aj odškrtnúť, pretože na septembrových RHCP v Prahe som si kúpila lístky čo najbližšie svojim životným láskam. Vždy som chcela čosi také zažiť, byť čo najbližšie pódiu, a tentokrát sa mi to konečne podarí. Už sa neviem dočkať. :)
8. Cikať v každom oceáne
Cestovať, cestovať a cestovať. To je moja životná mantra, hoci časy na túto činnosť sa mierne zhoršujú. Sny sa mi každopádne nemenia a zomrela by som šťastím, keby sa mi raz podarilo vidieť každý oceán na vlastné oči. :)
9. Prestať sa ustavične báť a namiesto toho začať žiť
Týchto pár slov je jedna z najobávanejších vecí pre mňa ako introverta. Na srandičky by ma bolo s kadekým, ale riešiť vážne veci, to vôbec. Mám obrovský problém k sebe púšťať ľudí, nadväzovať nové vzťahy a po pár obrovských popáleniach je to so mnou ešte horšie. V poslednom čase som si uvedomila, že práve preto, že mám strach sa niekomu otvárať, na neznámych možno pôsobím dosť arogantne a chladne. Je to taká moja mechanická obrana voči bolesti, lebo radšej žiadnu k sebe nepustím, akoby som to spravila a vyrovnávala sa s tým ktovie ako dlho. Nuž a nie som si istá, či je toto zrovna tá najlepšia cesta. Rada by som to zmenila, ak nie celkom, tak aspoň trošičku. 
10. Zorganizovať niekomu nečakanú párty
V celom mojom živote som o každej párty všetkým zúčastneným dala vedieť už niekoľko týždňov dopredu, nech si nikto nič neplánuje. Rada by som to však raz spravila maximálne nečakane, tak, ako to vidíte v tých idiotských amerických filmoch. :D Ale... viď bod číslo 1. :D
Aké sú vaše sny? :)
 
S. 

Komentáre

  1. Čůrat v každém oceánu, to mne pobavilo :D a ten hrad je krásný, už jsem o něm také slyšela, ale vypadá fakt krásně :) třeba se tam taky někdy vypravím :)
    PS: Krásný design :)

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maledivy, to je také mé životní přání :)

    http://aboutnikk.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj by som veľmi chcela ísť na tie exotické miesta, napr. aj Bora bora.. a cestovať..len častokrát sa to samozrejme nedá.. no a byť viac spontánna, to je aj môj sen :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. S kámoškou jsme skládaly puzzle zámku, kde by ses chtěla podívat a musím uznat, že je opravdu nádherný a taky bych se tam někdy ráda podívala. Máš krásné sny a držím palce ať si je všechny splníš. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Haha :D cikať v každom oceáne :D Ale súhlasím s tebou. Moc krásne priania, tak nech sa ti už len všetky vydaria :) ♥
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi pekný článok :) Veru na Neuschwanstein by som tiež veľmi rada chcela ísť pozrieť :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nejbleskovější prázdniny ever!!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Neuschwanstein je nádherný! dúfam, že sa tam raz pozrieš, lebo naozaj to stojí za to :) a ja tiež nie som absolútne spontánna, aj keď celkom mám pocit, že sa v poslednom čase zlepšujem. troška. a mne sa tiež dovolenky na ostrovoch začali páčiť a na Maldives by som určite išla, keby sa niekto zľutoval nado mnou :D napríklad na svadobnú cestu ako v tých sladkých amerických filmoch. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tak to je hodně pekný seznam, hlavně ty cestovatelský cíle jsou super! ty máme dost společný:D!

    CHECKNI MŮJ BLOG! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky