Dlhoočakávaná zásielka z Martinusu

Tu som vám spomínala, že chystám už tretí knižný haul v poradí a konečne sa dostávam k tomu, aby som vám ukázala, čo som si ulovila. Objednávku som odosielala ešte na konci júna, no všetky tituly mi dorazili až začiatkom augusta, čo bolo celkom sklamanie. Na druhej strane však chápem, že milí ľudia z Martinusu za to veľmi nemohli (hoci mi od nich prišlo toľko ospravedlňujúcich sa e-mailov, že to sa mi ešte nestalo :D). Mne osobne nikdy nijako extra nevadilo, keď mi meškala objednávka, pokiaľ som si bola istá, že mi raz určite príde. :D Myslím, že to nie je také strašné a určite nie hodné rozčuľovania sa. Aj tak ma ale zaujíma, aké s tým máte vy skúsenosti? Stáva sa vám, že vás meškanie zásielky nahnevá?

Prvé tri výtlačky sú neveľmi zaujímavé, no aj tak som vám ich chcela ukázať a pri príležitosti odhalenia mojich dejepisných učebníc na maturitu som sa chcela spýtať, či je tu medzi vami niekto, kto z dejepisu maturoval alebo bude maturovať? Ak áno, z akých učebníc/ iných zdrojov budete študovať? :) 
Moje ďalšie predmety sú slovenčina, angličtina na B2 a náuka o spoločnosti - ak sú tu nejakí maturanti aj z týchto predmetov, na čo sa budete spoliehať pri ich učení? Pokojne sa v komentároch podeľte o svoje dojmy, pretože ma to skutočne zaujíma. :) Btw, pozdravujem všetkých, ktorých to tento školský rok čaká tiež. :D
Z tých zaujímavejších diel som si objednala Madisonské mosty od R.J.Wallera. Ak niekto nešťastnou náhodou netuší, čo to tie Madisonské mosty vlastne sú; je to príbeh dvoch ľudí v zrelom veku, ktorí spolu vďaka náhode prežijú 4 krásne dni, no tie im zmenia životy navždy. Takým tým nevtieravým, no aj tak krásne bolestivo reálnym spôsobom. Nechcem o knihe písať viac, pretože sa tu možno nájde niekto, kto rád zistí sám, ako to skončí. Knižku som zhltla hneď, ako som rozbalila škatuľu a musím povedať, že je to jeden z mojich najobľúbenejších príbehov všetkých čias. A to ani nehovorím o kultovom filme s Meryl Streep a Clintom Eastwoodom v hlavných úlohách. Proste láska. 

Ďalší titul som objednávala mamine k narodeninám, no nakoľko máme obe rady Sophie Kinsellu, určite si knihu rada prečítam aj ja. Svatební noc som vybrala hlavne preto, že dej sa odohráva v nádhernom Grécku a na leto mi to prišlo super (máte to aj vy tak, že podľa ročného obdobia za oknom si vyberáte príbehy, ktoré sú na tom paralelne? :D). Je to taká klasická kinsellovská romanca a stavím sa, že ani táto nesklame. Bude to určite veselé oddychové rozprávanie. :)
Posledným kúskom, na ktorý som čakala najdlhšie, je táto zbierka básní Edgara Allana Poa v angličtine. O Edgarovi som prvý raz počula asi pred 4 rokmi, no v momente mi bol sympatický záhadný život aj výnimočná tvorba tohto romantického autora. Vždy, keď som narazila na slovenské alebo české znenie jeho básní (ktoré, mimochodom, vôbec nie sú zle preložené), zakaždým som mala chuť prečítať si ich v pôvodnom jazyku. Teraz som si toto malé želanie splnila a už sa ozaj teším, kedy sa do nej pustím. :)

Čo čítate práve teraz vy? :)
S.

Komentáre

  1. Zvyčajne mi dlhšia doba dodania nevadí, pokiaľ je hneď povedané, že to môže trvať niekoľko týždňov. Rozčuľuje ma ale, keď garantujú určitú dobu dodania a potom ju niekoľkokrát menia. Stalo sa mi to napríklad pri Mall.sk ale tiež pri Martinuse - objednávala som si učebnicu s predstihom dva týždne, kde garantovali že do 7dní bude pripravená. Prišla mi asi v polovici trimestra, a to bol akurát predmet, na ktorý som ju naozaj potrebovala.
    E.A.Poe je moja srdcovka a milujem jeho básne a poviedky :)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéé, to je bohatá nadílka! :D :) Dost dobrý výběr, tu sbírku od Poea bych zkusila. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sophie Kinsellu mám veľmi rada, ale knihy od nej čítam len v angličtine. :) Odporúčam Twenties Girl. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Páni, to je knížek! :) Snad se ti budou líbit :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super knižočky. Presne takú učebnicu z ruštiny máme aj my ale som zatiaľ len na A1.

    NINAVE

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mňa to meškanie objednávky nikdy nejako nehnevá, ale som vždy veľmi nedočkavá :D naposledy som si tiež objednala z Martinusu "My ostatní tu len tak žijeme" od Patricka Nessa, lebo som ju videla v Panta Rhei a tá obálka ma nadchla a keď na Martinuse bola v zľave, no neber ju! :D
    Madisonské mosty som tak kusmo videla, keď to mamina pozerala, no vážne som nevedela, o čom ten príbeh je. Ale tá knižka ma aj zaujala :) asi si ju pridám na moju TBR.
    a Poe má super tvorbu!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelé knižky :) ja práve čítam Stalkera:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Záleží o jaké zboží jde, jak dlouhé je zpoždění a nejvíc asi na tom, jak se s tím dodavatel vypořádá. Pokud mi slušně napíšou že se spozdí, tak to beru, ale pokud se ani neozvou, tak mě to samozřejmě naštve. A dlouhou dobu dodání když je předem daná nijak neřeším :)
    A ty Madisonské mosty bych brala :)
    Lucieswlife

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Od Sophie jsem četla knížku Vzpomínáš si? Byla skvělá a Sophie se stala mou oblíbenou spisovatelkou, nicméně zatím jsem od ní nečetla žádnou další, protože na to zkrátka není čas, když teď čtu převážně knihy k maturitě.
    A Edgar?! Ta knížka má úžasnou obálku, kdybych nevěděla o čem ta kniha je, rozhodně bych ji brala, aniž bych se podívala na anotaci :D

    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky