Výletovo #10: Grape festival

Ak ma sledujete na Instagrame, mohli ste si všimnúť, že som aj tento rok veľmi neplánovane zavítala na Grejp. Bola som práve na dovolenke, keď mi najlepšia kamoška písala, že však poďme. Dlho predtým sme sa bavili či áno alebo nie, že je to drahá sranda a mohli sme si radšej odložiť peniaze na vysokú školu (pfff)... a tak sme teda nakoniec šli. :D Tento ročník mal oproti minulému zopár vylepšení, pričom najviac sme ocenili asi to, že na pivo sme nikde nečakali hodinu, ako to bolo pred rokom. Počasie vyšlo skvele a chvalabohu sme nemuseli vyťahovať naše sexy igelitové pršiplášte, ktoré prezieravá Sabína poctivo prenášala v ruksaku, lebo veď čo ak príde monzún. :D Bolo síce teplo, ale tak primerane a netieklo z nás v 40° horúčavách ako minule. Teda tieklo, ale skôr to zapríčinilo tancovanie (čo sme ocenili najmä v noci, lebo keby sme sa nehýbali, pravdepodobne by sme zmrzli). Na druhej strane sa mi však osobne asi viac páčil minulý ročník. Tento rok som bola fakt sklamaná z náramkov, pohárov (ktoré boli tak škaredé, že sme ich na konci prvýkrát za festivalovú kariéru vrátili späť) a mnohých iných faktorov, ktoré sem však písať nebudem. Celkovo som asi bola opradená nejakými podivnými vibráciami, lebo už na Grejp som šla s tým, že neviem, či si to 100% užijem. A ani som si neužila. :D Čiže pamätajte. Myseľ je všetko a musíte myslieť pozitívne, inak si podvedome privoláte chmúrne myšlienky, ktoré zabíjajú zábavu. #truestory 

Pyramídy zo slamy boli naším all time favourite chilling spot. :D
Prvý deň sme začínali koncertom Chiki Liki Tu-A, ktorý sme stihli len tak-tak, no s pivom v ruke kvalitne prespievali. Ďalej sme pokračovali Billy Barmanom, ktorých vo všeobecnosti pokladám za taký priemer, kde nič, tu nič, no patrí to k povinným festivalovým zastávkam, lebo na ich koncertoch je super atmosféra. 
Z Billyho sme zamierili na vecká a keď sme náhodne prechádzali okolo hlavného stageu, celkom sa nám zapáčilo, čo odtiaľ znelo. Jake Bugg bol naozaj veľmi dobrý a hoci sme predtým o ňom ani len nechyrovali, ostali sme až do konca. Nasledovala , ktorá bola fakt zlatá a asi si ten koncert užila najviac zo všetkých 10 000 ľudí ona sama. :D 
Po MØ sme na chvíľu zažili krízu, že čo ďalej so životom, no keď sme sa z ničoho nič ocitli na koncerte !!!, doslova sme odleteli. Ani o nich sme nikdy nepočuli, ale spevák, btw najsassy človek, akého som kedy videla, nás úplne strhol. :D Milovala som tú energiu, atmosféru a hlavne dance moves, čo predvádzal. Pre mňa bol tento koncert jedným z najlepších, na ktorých som kedy bola. 

Sobota sa pre mňa začala fakt že brutálne zle, lebo moje obľúbené tenisky ma zradili (to vlastne už na úplnom začiatku) a odpadávali mi v nich nohy, čiže sme sa po ceste na druhý deň festu museli zastaviť po leukoplasty. Poviem vám, že hoci to bolo pred týždňom, nohy mám dokatované stále a som zvedavá, kedy sa zregenerujú. :D Kúpili sme si tiež pivo vo fľaši ako praví fajnšmekri, veď nebudeme predsa kupovať to predražené na letisku. A poviem vám, to bol jeden z najbrilantnejších nápadov vôbec a odteraz to tak budem robiť stále. :D
Po príchode na letisko sme bežali na Kirschnerku, na ktorú som sa neskutočne tešila, lebo toto leto som tak akosi padla do osídel jej hudby a tie nie a nie ma pustiť. Jej texty pre mňa znamenajú mnoho, lebo som sa v nich našla. Úplne. A práve preto som pred stageom len tak sedela so zavretými očami, vnímala len tie ľúbezné slová a sŕdcko ma pri tom bolelo. Pre mnohých iba koncert, pre mňa neopísateľne hlboký moment.

Po Janke nasledoval náš milovaný Walter Schnitzelsson, na ktorého sme sa tešili najsamviac a pretisli sa až úplne dopredu. Tento koncert bol pre nás úplná topka, aj keď bol Jožko tak trochu invalid. No užili sme si to ako nikdy, vykričali a vyspievali celé hrdlo a odišli maximálne spokojné. Ďalšie vystúpenia už boli iba náhodné, zachytili sme kúsok Pary, Midi Lidi (ktorých však ja akosi... nie :D) a Netsky. Zvyšok noci (/rána?) sme sa už len tak potulovali a nakoniec skončili na retro párty. :D

Boli ste? Kto/ čo sa vám na tomto ročníku najviac páčilo? :)



S.

Komentáre

  1. Ja som tento rok, žiaľ, nebola na žiadnom festivale, snáď budúci rok sa mi podarí, aj tento vyzerá super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. My nie sme moc festivaloví a Grape pre nás nie je ani hudobne, ale keď sledujem všetky tie fotky kade tade na nete, tak trošku ľutujem, že sme nikde neboli. Zatiaľ som bola len raz na Topfeste a tá atmosféra bola super, len počasie nás totálne zradilo, takže odvtedy nás to veľmi neláka. A tie ceny za lístky tiež nie sú príliš lákavé. Ale možno o rok niekam pôjdeme, uvidíme. :)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tým počasím ti úplne verím, ja som práve na Grape minulý rok zažila takú búrku, že koniec. :D Na druhej strane práve ako píšeš, atmosféra je skvelá a určite by som ti odporučila Pohodu, lebo tá je z toho, čo slovenská festivalová scéna ponúka, podľa mňa naozaj to najlepšie. Cena lístkov je fakt vysoká a treba si kúpu dobre premyslieť, ale ručím ti, že si tie peniaze potom užiješ do posledného centu. :) Hlavne, keď sa line-up a počasie podaria. ;)

      Odstrániť
  3. Nohy oblepené náplastmi vozím z festivalu (jezdíme Rock for people) každý rok, ale odmítám se svých festivalových bot vzdát :D Nakonec to nevypadá tak špatně, jak píšeš v úvodu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na Grape som chcela ísť, no nejako mi to nevyšlo :) Vyzerá to tam super! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  5. o tomto festivalu slyším poprvé:)Určitě to muselo být super, já chci jet každý rok už od svých 14 let na nějáký, bohužel zatím žádný nevyšel... :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ááá, tam jsem chtěla taky, jen to bohužel časově nevyšlo :( jinak podle fotek sis ho musela užít naplno! :))

    Style Solution fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky