Before I die #8

Nedávno som sa pristihla pri tom, ako brázdim všetky Before I die články, ktoré som doteraz napísala, a na tvári sa mi usádzal úsmev, pretože som si vďaka nim uvedomila, koľko vecí si už zo zoznamu môžem vyškrtnúť. Iste, zatiaľ som sa pri Veľkej koralovej bariére nepotápala a nezažila nulovú gravitáciu, ale také tie ,,realistickejšie" a drobnejšie sny som si splnila. Napadlo mi, že by som na túto tému mohla na konci roka napísať menší sumár, tak ak by vás to zaujímalo, určite mi dajte vedieť v komentároch. :) Dnes som tu s ďalším takýmto článkom, lebo snívať proste treba a čo je dôležitejšie, je potrebné makať, aby sa vám všetky túžby do konca života splnili! ;)

1. Prekonať všetko, čoho sa bojím.
Bojím sa nespočetne veľa vecí. A nie, nie je to nič také ako či zmaturujem a podobne. Bojím sa ľudí, spoločnosti, bojím sa niekomu otvoriť, mať vzťah, viesť konverzáciu s cudzincami. Túžim byť sama a zároveň byť obklopená ľudským teplom. Chcem, aby ma všetci nechali na pokoji a zároveň, aby sa starali. A bojím sa, že tieto veci nikdy nebudem schopná skĺbiť dohromady, že nikdy nebudem vedieť robiť správne rozhodnutia a kompromisy. Oproti tomuto sa zdá maturita ako tá najľahšia vec na svete, nie? :) Je veľmi ťažké dospieť k vnútornému prerodu a prekračovaniu svojich hraníc. Preto je mi jasné, že tento ,,sen" je pre mňa úlohou na celý život. 
2. Ísť sama na dovolenku.
Niektorí si možno poklopete po čele, prečo by niekto vôbec niekam chodil sám. Pre mňa je to veľmi príjemná predstava. :D Kamkoši sú skvelí a s nimi by podobný výlet musel byť rajom na zemi, no niekedy potrebujete byť len so svojimi myšlienkami. Robiť veci podľa seba a nikomu sa neprispôsobovať. Byť pánom vlastného času. A strašne rada by som čosi také zažila, len... sa príliš bojím, či by som to vôbec bez pomocného ramena zvládla, pretože som strašný stresmen. :D 
3. Spraviť si henna tetovanie.
Je snáď medzi nami niekto, komu sa nepáči tetovanie hennou? :D No vážne, ja nikoho takého nepoznám. Sama by som do niečoho takého hrozne rada skočila, pretože milujem všetky možné ornamentové vychytávky kultúr Ázie a príde mi to ako tá najkrajšia ozdoba tela evr.
4. Získať vysnívanú prácu.
Najmä v poslednej dobe, keď na mňa zo všetkých strán začínajú dorážať otázky čo chcem robiť v živote po strednej, premýšľam o tom, akú prácu si raz zohnať. Reálne to síce vidím na nejakú predavačku :D, ale mojím najväčším snom je cestovať a robiť úplne čokoľvek s tým spojené. Brala by som byť sprievodkyňou, delegátkou, letuškou a kadekým iným. Len odtiaľto odísť a spoznávať svet. A potom sa sem možno na sklonku života vrátiť naplnená spokojnosťou, že som ho nepremrhala celý v rodnom štáte bez poňatia o tom, ako to vyzerá vonku. 
5. Navštíviť všetkých 50 amerických štátov.
Všetci vieme, že USA je štát plný nesmiernych absurdít, vzniku zlých vplyvov a onedlho možno aj najhoršej voľby prezidenta v dejinách. :D Ale! Aj napriek tomu, koľko negatívnych stránok Štáty majú, strašne rada by som ich raz celé prešla. Nehovorím iba o milovanej Kalifornii, ale aj o obyčajnejších štátoch ako napríklad Iowa, Texas alebo Utah, pretože ma strašne priťahujú aj tie americké farmárske oblasti, kde vždy znie country, ľudia nosia kovbojské klobúky alebo bývajú na púšti, kde široko ďaleko nie je iná civilizácia. :) Preto si myslím, že každý jeden štát má čo ponúknuť. 
6. Cestovať prvou triedou. 
Musím povedať, že o tomto som nikdy nijako zvlášť nesnívala, no navnadili ma videá Caseyho Neistata, ktorý sa na svojich cestách dostal aj k neskutočnému luxusu pri letoch. A vidieť ho, ako sa z toho teší ako malý vo mne prebudilo chtíč tiež sa z niečoho takého tešiť ako malá. :D Vo všeobecnosti je podľa mňa takéto cestovanie dosť blbosť a hlavne tie obrovské peniaze, čo sa za to platia. Na druhej strane je ale predstava väčšieho súkromia pomerne lákavá, nie? ;) 
7. Zúčastniť sa na párty s témou Veľký Gatsby.
Obdobie prvej polovice 20. storočia mi príde neskutočne príťažlivé nielen hudbou, ale aj módou a maniermi. (Najnovšie ma hrozne láka film Café Society, videli ste ho už? :) Preto by som aspoň raz chcela niečo také zažiť na vlastnej koži, aj keď len v podobe nejakej žúrovice. A najnovší Veľký Gatsby s Leom túto túžbu iba umocňuje. :D
8. Navrhnúť si vlastný hrnček.
Ak môj blog sledujete už dlhšie, mohli ste si všimnúť, že z času na čas sa rada bavím rôznymi DIY srandičkami. Ručne zdobený hrnček je už dlhšie mojím snom, no zatiaľ som nenašla vhodné materiály ani motívy, ktorými by som ho ozvláštnila. Nemáte náhodou nejaké tipy? :)
9. Dostať milostný list.
Som stará škola aj napriek tomu, že toto sa dnes už zjavne nenosí. Mám rada komunikáciu bez moderných technológií a správanie ako pred dvomi storočiami, kedy páni dvorili dámam príšerne dlhú dobu, kým ju vôbec mohli chytiť za ruku, lebo to nebolo spoločensky prípustné. :) Myslím, že by nebolo na škodu kúsok týchto starých zvykov preniesť do súčastnosti. Napríklad také milostné listy sú omnoho romantickejšie ako idiotská správa na Fejsbúku. Aj keď hrôza pomyslieť už len na to, že väčšina dnešnej populácie zrejme ani nedokáže výraz milostný list dešifrovať.
10. Sledovať meteorický roj.
Sledovať padať hviezdy som chcela už niekoľkokrát, toto leto som na to bola dokonca pripravená a nastúpená niekoľko hodín na terase, ale akosi z toho nič nebolo. :D Strašne rada by som to teda konečne zažila niekde mimo mesta, kde vám celé predstavenie nepokazí svetelný smog. Veď to musí byť neskutočný zážitok. :)
S.

Komentáre

  1. Tetování henou jsem už měla a vypadalo to hezky :) Taky mne občas láká jet na dovolenou sama, ale obávám se, že s mou povahou by mne to bavilo den, dva a tím by to skončilo :) doufám, že si brzo vyškrtneš i něco z tohohle seznamu :)

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc ti přeju, aby jsi si všechno splnila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Držím ti palce :) Ja som mala henu a tak sa mi to zapáčilo, že som si nakoniec nechala spraviť ozajstné tetovanie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Držím palce ať si všechno splníš. Já už si svou práci snů našla. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zhodujeme sa snáď vo všetkom! :) Určite by som rada videla tvoje dosiahnuté ciele, pretože ma vedia dosť motivovať! :)
    A Café Society láka aj mňa! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Cafe society odporúčam, je to veľmi príjemný film, koniec koncov ako všetky od Woodyho. Milostné listy sú podľa mňa snom každej ženy, ja som si ešte kedysi na základnej škole takto dopisovala s "frajerom" :D a som rada, že aj keď len ako dieťa, ale že som to vôbec zažila. Technológie to už potom všetko pokazili a chlapci sa zmohli len na správu na pokeci typu - ahoj popísmenkujes? :D :D :D Teraz si pripadám staro, keď si uvedomím, že som zažila svet bez smartfónov a počítača v každej domácnosti :D

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Máme veľa spoločných vecí :) Čo sa týka toho listu úplne súhlasím, potešilo by to a veľmi :D Hennu som už raz mala, ale len taký menší ornament. Určite by som do toho išla znovu! Tiež premýšľam o vysnívanej práci a bojím sa, že skončím ako tá predavačka :D A ten prvý bod... nemám čo dodať, úplne presne si vystihla aj mňa :) ♥
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tetování hennou jsem měla nedávno, je to hezký dočasný doplněk :)

    www.nikola-s.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky