DIY: Ako priniesť jeseň do izby

Vždy s príchodom nového ročného obdobia obmieňam v izbe dekorácie, pretože som na to viac-menej (kecám, iba viac) úchyl. Tento rok však pociťujem mierny pokles kreativity, pretože sa mi veľmi ťažko vymýšľa vhodný motív, ktorý by bol niečím jedinečný oproti minulému roku. Nejako nepomáha ani brázdenie Pinu, lebo aj tam sa mi DIY návody vo väčšine zdajú rovnaké a neoriginálne. Aj napriek tomuto som však chcela niečím izbu pripraviť na jeseň a nápady, na ktoré som nakoniec prišla, sú síce jednoduché a skôr vytvárajú detaily, ale aj tak zaujímavé. Dať dohromady 5 z nich mi pri rozbiehajúcej sa škole prišlo ako nadľudský výkon, ale s pár dňovým oneskorením ho sem hrdo môžem vycapiť. :)

Niektorí z vás si možno pamätáte, že som vám už viackrát písala o mojej zručnej mamine, ktorá každú sezónu vyrába takéto krásne vence. (Ak máte záujem o niečo podobné, kontaktujte ju na Sashe, kde predáva pod profilom Samireli. :) Ako vždy, aj na jeseň sa do nich pustila a ja som si jeden z nich vystavila na komode, aby dotváral jesennú atmosféru. Ak by vás chytila chuť zmajstrovať si niečo podobné doma, budete na to potrebovať iba slamený veniec, za vagón listov, kvetov, plodov a iných dekorácií a tavnú pištoľ - všetko sa dá zohnať v hobby obchodoch. Potom už len popustíte uzdu svojej fantázii. ;)
Ďalšie DIY v poradí ani nie je DIY v pravom slova zmysle. Keď som sa zamýšľala nad tým, čím ,,okoreniť" izbu, napadlo mi, že keď už k jeseni neodmysliteľne patria farebné listy, prečo ich nevyužiť. Z mamininých zásob materiálu som si požičala za hrsť umelých listov (môžete využiť aj prírodné, ak chcete) a poukladala ich všade, kam sa mi hodili - na parapetné dosky, komodu, poličku. Obyčajné a zároveň tak efektné!
Všetky lifestyle blogerky a jútuberky čitateľom a divákom chtivým po jesenných DIY projektoch v prvom rade radia, aby ste si vytlačili nádherný jesenný obrázok, najlepšie s hlbokým citátom, a vložili ho do rámčeka. Potom vám môže zdobiť nočný stolček, komodu, poličku, stenu... a vaša izba dostane ten správny jesenný feeling. Ale. Mne to prišlo už naozaj otrepané (hoci priznávam, že stále pekné), preto som sa pustila do výroby niečoho autentického. Na čistý biely papier som si nakreslila listy a počas chvíľ nudy ich vyfarbovala fixkami. Namiesto fotorámčeka som potom použila obyčajnú hnedú kartónovú podložku a papier s listami som o ňu prilepila žltou lepivou čipkou. :)
Som tak trochu maniak na podložky pod poháre. Áno, viem, veľmi divné. :D No odkedy som zistila, ako univerzálne sa dajú personalizovať (teda hlavne tie čisto korkové), zabávam sa tým už istý čas. Výroba tejto konkrétnej bola celkom zábavná a hlavne ľahká. Potrebujete iba list, ktorý položíte do stredu a hubkou okolo neho nanášate akrylové farby. S použitím štetca by ste totiž nevytvorili taký pekný a plynulý prechod z červenej farby do žltej. Necháte poriadne pár hodín uschnúť a ak váš list nadobudol neurčité tvary, môžete ich zvýrazniť perom alebo fixkou. :)
V prípade, že sa vám nechce utratiť veľa peňazí za nejakú dekoráciu z obchodu alebo vás nebaví DIY činnosť, jeseň si do izby privoláte najmä LED svetielkami na šnúrke, ktorými si môžete omotať prakticky čokoľvek. Ja ich mám na komode, poličke, parapete aj zrkadle a stále ma chytá chuť nakúpiť nové a nové. :D 

Aké dekorácie používate vy? :)

S.

Komentáre

  1. Ja som popravde na takéto DIY lenivá, pretože málokedy to dopadne podľa mojich predstáv. Takže mi stačia svetielka :D. Ty si šikula a najviac sa mi páči podložka :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Práve cez víkend som si robila jesennú výzdobu do izby, aby som mala lepší pocit a dnes sa chystáme spolu s mamčou na výzdobu celého domu, takže určite niečo použijem :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To sú nádherné dekorácie! :D
    Girl with pink nails aj s GIVEAWAY!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já na tohle zdobení moc nejsem, ale vždy se mi tvé články tohoto stylu moc líbí. Dekorace máš nádherné, musí to být u vás krásné a příjemné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pekné nápady aj keď ja jesennú výzdobu väčšinou nerobím, stačí mi pohľad z okna :D Ale obdivujem ľudí, ktorí si to pekne vymyslia, vyrobia a nakoniec aplikujú. Super :)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásné dekorace! Také jsem nám udělala v bytečku výzdobu, zejména na stole a na dveře jsem pověsila podzimní věnec :)
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja sa práve chystám vyrobiť si nejakú jesennú nástenku.. veľmi pekné dekorácie :)
    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To je taková nádhera! ♥ Já na nějaké tématické zdobení pokoje už moc nejsem, se začátkem podzimu jen vyndám svíčky :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Najviac ma zaujala parapeta, dekorácie sú krásne. ;)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ten obraz s listami je naozaj nádherný nemam slov super len tak dalej, velmi sa mi to paci hlavne kvoli tomu ze to nie su len stiahnute obrazky z netu :)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Věneček je nádherná podzimní dekorace :-) musí se krásně vyjímat na dveřích.

    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky