DIY: Personalizovaný diár na rok 2017

Jednoznačne by ste ma mohli zaradiť do skupinky ľudí, ktorí milujú plánovanie. Plánujem projekty, povinnosti, rande aj dovolenky - od najdôležitejších až po najbezvýznamnejšie. Všetko by ste to našli v mojom diári, denníku a rôznych zápisníkoch či to-do listoch, čo sa mi povaľujú kade-tade po šuflíkoch. Pre niekoho divnosť nad divnosti, pre mňa kľúč k nestresovaniu, že som na niečo zabudla. Rada mám vo veciach poriadok, rada organizujem a triedim. Nebojte sa, nie je to až také psycho, ako sa to na prvý pohľad zdá. ;) Istým spôsobom verím tomu, že poriadok na stole, poriadok v živote. 
  Práve z týchto dôvodov zrejme nie je až takým prekvapením obsah dnešného článku. Ukážem vám v ňom, v akej kondícii udržiavam svoj diár a ako som si postupne začala chystať ten na nadchádzajúci rok. ;)



Okrem obyčajného zaznačovania obyčajných udalostí sa vždy pokúšam aj o to, aby jednotlivé stránky na mňa dobre pôsobili, čiže sa venujem vizuálnej strane veci. Milujem kadejaké značky, bublinky, obrázky a, samozrejme, dekorácie v podobe washi pások a pod. Ľahko sa s tým narába a výsledok je bombastický. Môžete napríklad oddeliť príjemnejšie povinnosti od tých menej príjemných, zvýrazniť dátumy narodenia milovaných alebo obľúbené sviatky. Fantázii sa medze nekladú. ;)
Možno sa vám podobná činnosť bude zdať zbytočná, no poviem, vám, že už keď pre nič iné, takáto aktivita je super psychohygienou. Vypnete pri tom, nad ničím nepremýšľate, lebo sa sústredíte iba na vašu kreativitu. Drobné obrázky sú super spôsobom, ako za malý peniaz získate veľa muziky. Potrebujete na to jedine obyčajné alebo farebné pero či farbičky. Potom už len kreslíte kvietky, papierové lietadielka, kaktusíky, jednorožce, galaxie a iné. :)
Ako ste si mohli všimnúť už aj vyššie, rada si do diára lepím tieto mini obrázky s pozitívnymi citátmi. Nejdem sa ich tvorbou vychvaľovať, jednoducho som si ich stiahla z internetu, kde podobné kolekcie nájdete skoro všade - napríklad na Pintereste. Rozhodla som sa nimi ozvláštniť už beztak výnimočné dni (ako budúcoročné narodeniny blogu na prvej fotke), ale aj dni, ktoré zatiaľ netuším, či budú unikátne. V druhom prípade jestvuje pravdepodobnosť, že ten deň nebude patriť medzi tie dobré, a práve to sa už takto dopredu snažím zmeniť maličkosťami, čo mi snáď vykúzlia úsmev na tvári (alebo ma aspoň motivujú pokúšať sa o to). :) 
Pravidelní čitatelia blogu vedia, že sa momentálne nachádzam v maturitnom ročníku a o pár mesiacov ma čaká skúška dospelosti (ha). Aj túto nepríjemnú záležitosť som sa rozhodla zaznačiť si, ako inak, s pomocou motivačných obrázkov. Nie je to však všetko. Týmto dátumom som venovala o niečo viac času a všetko zaobalila do hravých vlajočiek, stužiek, šípok alebo bubliniek, ktoré (aspoň na mňa) majú psychologický účinok v tom, že sa týmto spôsobom pokúšam bojovať proti strachu z maturít. V hlave sa mi totižto usídli červíček, ktorý ma bude upozorňovať, že nič nie je tak hrozné, ako sa môže zdať. ;)
Tieto stránky sú zo súdka tých dôležitejších. Ku všetkým sviatkom a prázdninám si ešte plánujem dokresliť niečo, čo je pre ne charakteristické - napríklad darčeky, vločky, stromčeky k Vianociam alebo vajíčka k Veľkej noci. Takúto prácu si môžete ušetriť nálepkami, no myslím, že obrázky sú trošku autentickejšie. ;) Čo sa týka narodenín priateľov, aj ďalší rok ich budem mať vyzdobených washi páskami. V DIY článku spred pár mesiacov ste mali možnosť vidieť, že v 2016 som ku každej dôležitej osobe dorobila washi vlajočky, teraz som však mala chuť na niečo jednoduchšie a minimalistickejšie. Proti fádnosti som ale bojovala jemným rámovaním. 
Ako ste na tom vy? Zdobíte si diár? Značíte si dôležité dátumy alebo sa spoliehate na vlastnú hlavu? :)
 S.

Komentáre

  1. Já naprosto miluju zdobení diáře. Ten svůj si vlastně i sama vyrábím, takže tohle je už jenom taková třešnička na dortu :) letos se na to plánuju vrhnout až v prosinci, tak doufám, že to nakonec stihnu. Na tvém se mi líbí ty vytisknuté a nalepené citáty. Vypadá to super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja si akurát plánujem kúpiť diár :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To je super:), asi by som sice bola leniva robit si to dopredu, ale vyzera to naozaj perfektne😍

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to je nadhera tento rok teda buduci diar si musim aj ja ozdobit este ho ist kupit
    galantosfun giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To ako keby som o sebe čítala :D Práve včera som si zadovážila nový diár a začala s jeho predprípravou (psycho :D), milujem to je to pre mňa relax. Momentálne sa hrajkám s vyrábaním nálepiek a prepisovaním narodenín.

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi sa mi páči tento nápad! Bohužiaľ, ja vôbec neviem kresliť ani nejako pekne písať, preto keď mám nejaký diár, tak je mi do neho ľúto urobiť čo i len čiarku, pretože sa bojím, že ho skazím.:D A inak ten nadpis "písomné matury" ma dosť vystrašil, už je to tak blíízko:(

    Lily of the valley

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja zatiaľ nemám ešte toľko povinností a nie som tak veľmi zaneprázdnená ,čiže si zvyknem vystačiť s kalendárom,ktorý si sama vyrábam každý mesiac.Tiež ma veľmi baví to skrášľovanie,samolepky,citáty a rôzne miniatúrne kresbičky,ktorými si jednomesačný kalendár ozvláštňujem a zároveň skrášľujem :) .Pekný článoček!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky