Baliareň darčekov 2016

S balením darčekov som sa nikdy nijako extra nepinkala. Ak som aj balila, tak len do obyčajného baliaceho papiera a koniec. No Pinterest, Youtube a ďalšie siete ponúkajú človeku toľko krásnej inšpirácie, že sa môže aj zjančiť a u mňa to nejako takto bolo. :D Povedala som si, že hoci som totálny mimoň a ruky nemám až také šikovné, ako sa môže po toľkých DIY článkoch na mojom blogu zdať, aspoň čosi by som snáď zvládla. Preto som sa vybavila srandami ako washi pásky, jutový špagát, štítky na mená, tavná pištoľ, šišky, ozdobné guličky, pečiatky a kadečo iné a pustila sa do práce. Nie je to nič svetoborné, ale na to, aké jednoduché to bolo, myslím, že všetky sa ozaj podarili. Nechcela som ich robiť veľmi prezdobené, o čom sa sami presvedčíte nižšie. ;)

Úprimne si myslím, že balíčky zdobené bohatou čečinou, vianočnými guľkami a mnohým iným sú prenádherné, no neveľmi praktické. Preto som sa rozhodla skúsiť trochu minimalistickejšiu variantu. Hnedý baliaci papier som omotala špagátom a pred uviazaním mašle som naň natiahla sušený pomaranč z mamininej zbierky kreatívneho materiálu. Potom som už len opečiatkovala hornú štvrťku, aby si balíček našiel správneho nového majiteľa. :)
Táto fotka je ešte z minulého roka a mohli ste ju vidieť na mojom Vianocami žijúcom Instagrame. Je to typický príklad toho, že za málo peňazí veľa muziky. S washi páskami sa dajú robiť doslova divy, s tým už na tejto stránke máme skúsenosti. :D Keď sa však k tomu pridá obyčajný hnedý baliaci papier a metalické centrofixky, hotový balíček vám aj bude ľúto rozbaliť! Ja som pri tomto konkrétnom washi ponaliepala do tvaru vianočného stromčeka, hore nakreslila hviezdu a dolu zasa meno adresáta. Ďalšia variácia bola previazať balíček špagátom a navrch nalepiť šišku nastriekanú ligotavým sprejom. A máte to rýchlo hotové. ;)
Doma máme množstvo baliacich papierov spred pár rokov, ktoré nie sú mojou obľúbenou voľbou, no pomaličky ich už chcem minúť, tak som po nich siahla aj teraz. K obom som doladila klasický jutový špagát, na ktorý som pred uviazaním mašličky nastokla menovku (celú sadu mám z Kiku a mohli ste ju vidieť tu). Potom som na meno použila písmenkové pečiatky a modrý doladila mini trblietavými guličkami. 
Ďalší úplne jednoduchý typ balíčka vykúzlite s použitím vyššie spomenutého hnedého papiera a namiesto pečiatkovania mien som využila sadu kriedových nálepiek z Kiku. Na ňu už len stačí kriedou alebo bielou farbičkou napísať, čo len chcete. :)
Kamarátke som vyrobila tento mega neoriginálny prepinterestovaný darček so 100 dôvodmi, prečo ju mám rada. Všetky papieriky som pohádzala do roztomilej sklenenej nádobky s viečkom z Kiku a capla naň ďalšiu kriedovú nálepku s venovaním.

Balíte darčeky? Ak áno, je to obyčajný vzorovaný baliaci papier alebo čosi kreatívnejšie? :)

S. 

Komentáre

  1. Krásne. Ja som využila staré noviny alebo hnedý papier, ktorý som mala už ani neviem odkiaľ a omotala špagátom :) akurát menovky som vyrobila na počítači, vytlačila a priviazala :)


    Zvláštne dievča
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jeee máš to moc hezky zabalené, jak ty minimalističtější verze, tak ty ostatní :) Já jsem na balení vážně hrozná O:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Balíčky jsou originálně zabalené a dala jsi do toho kus sebe. Mě se to moc líbí, nemusí být každý balíček přehnaně ozdobený. V jednoduchosti je síla. Hrozně se mi líbí dárek pro kamarádku, vymyslet 100 důvodů.... Klobouk dolů. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je úplně zlaté :) Miluju nepřeplácanost a originalitu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som využila klasické baliace papiere a použila som aj farebné papiere, na ktoré som niečo nakreslila ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    * Zaful & Rosegal haul *

    OdpovedaťOdstrániť
  6. panebože to je geniálne!!! Mne sa veľmi páčia takéto originálne a recyklované veci, si ma inšpirovala :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Máš to úplně nádherně zabalené, líbí se mi tento trend originálního balení :) Já ale zvolila spíše jednoduší, bohužel tento rok moc nestíhám absolutně nic. Ale aspoň trošku jsem se také snažila:)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Beautiful packaging!
    http://zunera-serena.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krasne, ja balim darceky uplne, ze strasne, ale verim ze sa raz zlepsim, hlavne ked vidim tie tvoje, hned som dostala chut trosku to vylepsit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Jee! Já úplně miluju balení dárků, už se těším, až se na to zítra vrhnu! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. krasne si to zabalila:) Miluji baleni darku na Vanoce:D nejlepsi

    Bridge of Memories

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky