Čo milujem na zime

Aby som bola úprimná, zimu fakt neznášam. :D Všetkými bunkami v tele som totiž teplomilný človek a to sa asi nikdy nezmení. Neznášam byť naobliekaná ako cibuľa, padať neustále na zadok na ľadových rambo dráhach po celom meste (fakt neviem, ako to robia tí, ktorým sa darí držať na nohách) a ten pocit, keď vám zamrzne aj soplík v nose. Neláka ma chata vysoko v horách, ale dom na pláži. Nerada sa guľujem, pretože si potom necítim telo a kým odmrzne, je už aj ďalší deň. A takto by som mohla pokračovať ďalej. Avšak nemám rada, keď som voči všetkému naladená negativisticky (a ja k tomu mám poriadne sklony), preto sa snažím aj v tom, čo nie je moje obľúbené, hľadať niečo dobré.
  Skalní čitatelia si možno pamätajú tento článok z júla, kde som písala o tom, prečo milujem leto. Dnešný článok bude ladený presne v takom duchu. Verte, či nie, ale aj taký zástanca teplých mesiacov dokázal nazbierať zopár bodov týkajúcich sa tých najstudenších. A keď som to dokázala ja, dokážu to všetci. :D
  Čo mi je teda na zime sympatické?


  Milujem, ako sa ľudia na zamrznutých chodníkoch menia na smiešnych cupkajúcich tučniakov. Ako všetko stíchne medzi snehovými vločkami. Ako upustia od diét a prísne kontrolovanej zdravej stravy, a doprajú si jeden (či dva... tri, štyri...) vianočné koláčiky. Moja izba najmä počas Vianoc po zapálení všetkých sviečok, fairy lights a zabalení sa do huňatej deky dostane ten najútulnejší feeling na svete. Aj tí najfrflavejší ľudia sa v čase Vianoc upokoja. Široko-ďaleko nenájdete žiadneho komára ani podobnú háveď. :D Po roku znovu oprášim svoj vianočný playlist na Spotify. Dovolené je tiež sledovať vianočné filmy a seriálové epizódy. Pod toľkými vrstvami oblečenia nevidno, že ste sa prejedli zemiakového šalátu. ;) Po polhodinovej ceste do školy v mraze sa na hodine cítite prebratí ako nikdy predtým. Sýkorky a ďalšie našuchorené vtáčence zlietavajú do búdky po semienka. Horúca čokoláda, čaje, varené víno, medovina. Pletené svetre, čiapky, šále, rukavice. Mrazom vyštípané líca. Vonné oleje so zimnými vôňami. Svetielka v každom okne, pred každým domom, v každom srdci.
Čižmy, pančuchy, šál: New Yorker
Šaty: Terranova
Sveter: Pull&Bear
Bunda: Lidl
Kabelka: H&M

Čo na zime milujete vy? :)

S.

Komentáre

  1. Milý článok... presne to všetko milujem na zime tiež.


    Flung out of space

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý článek, mně zima jako taková nevadí, krom šílených mrazů, které trávím převážně doma, v peřině, teplým oblečením, čajem, filmem a s nejbližšími, popřípadě na svahu, ale ne tak často. S těmi komáry si to vystihla :D Outfit super, šaty vypadají božsky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nejvíce pobavili "cupkající tučňáci". :-D Mě se na zimě hodně líbí, jak je všechno zamrzlé a krásně bílé. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Perfektne ukazuješ na outfite ,že aj zima môže byť farebná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Taktiež z duše nanávidím zimu. Už sa len každý deň modlím aby ten sneh zmizol a prišla jar. Veľmi sa mi páči farba šálu.

    NINAVE

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :) na to, že nemáš rada zimu si ju veľmi pekne opísala. Ja si ju tento rok užívam akosi viac ako po minulé roky a teším sa z nej. No tiež sa už teším na jar :D

    NITA-NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Teraz chodíš v koženej bunde?? Ja v týchto dňoch nosím páperovú vetrovku siahajúcu až po kolená, a aj v tej mi je trochu zima. Ale nevadí mi to, vždy si poviem že akákoľvek zima je lepšia ako pekelné horúčavy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V ten deň bolo aj na zimné pomery naozaj príjemne, tak stačila bunda so svetrom. :) Neboj, počas iných dní tiež chodím naobliekaná ako cibuľa, takže tomu výborne rozumiem. :D

      Odstrániť
  8. So všetkým s tebou môžem súhlasiť, tiež mám radšej teplejšie mesiace, ale na každom období sa dá nájsť niečo pekné :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jéé v Levicích bydlela spoustu let rodina mého taťky :). Jinak já zimu taky moc nemusím, mám raději léto. Ale občas jsou dny, kdy ji zbožňuji. Outfit ti moc sluší! líbí se mi ty boty a šaty. Bundu bych vůbec nečekala, že seženeš tak hezkou v Lidlu :o. BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krásný článek! Máš super pozitivní přístup. :) Zahrabat se do deky a zapálit si svíčky je naprosto nejlepší. Já mám sice zimu ráda, ale už se začínám těšit až bude tepleji.
    Young, Wild and Free

    OdpovedaťOdstrániť
  11. páči sa mi ten pozitívny prístup, ja tiež osobne zimu nemusím, tak sa snažím si ju spríjemniť maličkosťami :) inak outift je super! xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Soucitim s tebou, mne je zima neustale. V praci jsem schopna sedet u stolu v rukavicich a psat v nich na PC. :D Ale stejne je zima krasna. :)

    CITC

    OdpovedaťOdstrániť
  13. perfektne zladené farby a suknička je veľmi pekná :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  14. SI moj človek. TIež neznášam zimu, na lyžovanie alebo výlet do hor ma teda nikto nenaláka, no predsa sa nájde zopár veci, čo na nej milujem. Čítam vtedy viac knih, milujem vianoce, vianočné dobroty, to proste inokedy v roku nie je. Páči sa mi aj ked je všetko zasnežené, nie tie člapkanice, ale fakt krásny sneh a všetko okolo biele.
    No najradšej sa na to pozerám z okna v teple domova :-D
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ja mám zimu tiež rada. Každé oblečenie má niečo do seba :-). Aj keď je mi vonku hneď zima, napriek tomu chodím s deťmi a psom každý deň na prechádzku. Vyvetrať sa musíme. Kúpila som si ale teplé vlnené ponožky a rukavice, tak mi už nie je hneď zima.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky