Februárový food diary + výherca GA

Viete, čo mi fakt chýba? Ten pocit, že si na raňajky môžete vyjsť do záhradky natrhať čerstvé paradajky, mrkvu a cukinu. Každú zimu mám priam bytostný problém so všetkými tými gumenými predmetmi, čo supermarkety drzo nazývajú zeleninou. Keď totižto potom ochutnáte čosi, čo bolo dopestované doma a hlavne s láskou, cítite ten priepastný rozdiel. Práve preto by som hrozne rada preskočila o pár mesiacov vpred. Do teplých slnečných dní, ktoré sú skrátka v každom ohľade lepšie ako táto februárová šeď. Nemá niekto po ruke stroj času? ;)

Milujem rána, kedy mám čas si spraviť nejaké normálne jedlo. A takých skutočne nebýva veľa, možno sem-tam cez víkendy. Napríklad tu to boli ovsené vločky s roztlačeným banánom, kokosom, slnečnicovými semienkami v čokoláde a mandľami
Neviem, čo sa to so mnou deje, ale počas posledných týždňov som do seba nahádzala toľko vajec, až strach. :D Asi najčastejšie to boli volské oká, ktoré som si šupla na celozrnnú buchtu a nakrájala k tomu zeleninu. Maximálne rýchle a maximálne dobré. 
Veľmi rada mám vytlačenú šťavu z mandariniek, pomarančov a grepov. Niekedy aj všetko naraz. Ľudia okolo mňa často vyvaľujú oči, či mi nevadí tá kyslosť. No, nevadí. Možno iba mojim zubom. :D Máte to aj vy tak?
Horúca čokoláda k zime neodmysliteľne patrí. Kým trvala, útulné filmové večery pod dekou som zažívala v jej spoločnosti a bolo nám spolu hej. S príchodom jari mi tento intímny vzťah bude chýbať. :)
 Ďalšie nezdravé nebo. Pamätám si, že som vtedy mala fakt zlý deň a neskutočne ma prekvapilo, keď mamina po príchode z roboty prekvapila touto sladkou karamelovou tortičkou nás. Asi nás fakt ľúbi. :)
Tento počin by som nazvala Čo-Kuchyňa-Dá. Ak sa doma náhodou vyskytne losos, tak jedine so slnečnicovými semienkami. A ak šalát, tak jedine s olivami, kukuricou a paradajkami. Vlastne nie jedine, ale vtedy fakt iného nebolo. :D
Pri Ferrere mám už od detstva rozporuplné pocity, lebo mi celkom prekáža ten oriešok vnútri. Orechy mám rada, ale len v prirodzenej forme. Akonáhle sú zakomponované v koláči alebo sladkosti, už mi vadia. Prosím, povedzte, že máte podobné úchylky aj vy. :D

A teraz k vyhláseniu výherkyne GA. Podľa Random.org sa ňou stáva komentár s číslom 2, pod ktorým sa skrýva Alex B! Srdečne gratulujem a idem písať mail. :)

S. 

Komentáre

  1. Ja som včera jedla Ferrero, milujem ho :) A ešte raz ďakujem, veľmi sa výhre teším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Samý dobroty tu máš. Souhlasím, není nad domácí zeleninu, bylinky a tak. Ráno si taky dělám občas ovesnou, z banánem a kokosem nejraději :) Hrozně se mi líbí ta horká čokoláda, tu skleničku mám asi doma, je krásná.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Normálně jsem z těch fotek dostala hlad :D, jinak super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam, to vypadá všechno tak chutně a gratuluji výherkyni. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  5. gratulujem Alex k výhre :) ja by som šťavu z grepu,pomarančov atď nemohla kvôli žalúdku :) radšej tú čokoládku a tortičku :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Asi jsem z těch fotek dostala chuť na něco sladkého :).
    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  7. great post

    follow?
    thank you for your follow the Chic Poradnik blog: https://chicporadnik.blogspot.com

    Chic Poradnik

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky