Môj recept na krásne vlasy

S mojimi vlasmi je to stále ako na horskej dráhe. Raz sú úchvatné - jemné, pevné a vyzerajú ako vlasy akejsi cover girl, inokedy sú však ako slama a najradšej by som si pred odchodom z domu na hlavu natiahla igelitku. Odkedy som sa dostala do puberty, bývalo to nejako takto. Roky rokúce som sa snažila nejako prísť na to, aká kombinácia vitamínov a kadejakých prípravkov na vlasy im sedí, pretože určite aj sami viete, že niektoré produkty (aj keď sú určené na váš typ vlasov) skrátka nie sú to pravé orechové. Ja som takých mala neskutočne veľa a hrozne som sa tešila, keď som sa ich konečne zbavila. :D Ale pevne verím, že už som na správnej ceste a tak ľahko z nej neskĺznem. Totižto som našla 5 kozmetických prípravkov, ktorých výsledok sa u mňa rovná nebu. S ich používaním málokedy riešim rozštiepené končeky, krepovitosť, chuchvalce ani chýbajúci lesk. Samozrejme, netvrdím, že zákonite musia vyhovovať všetkým, no ak v tejto oblasti hľadáte inšpiráciu, skúste sa poobzerať po mojich favoritoch v pokračovaní článku. :)

Na začiatok treba povedať, že žiadna chémia vám s vlasmi zázraky nespraví. Aspoň nie také, ako dosiahne vyvážená strava, prijímanie vitamínov v prirodzenej forme (hlavne A, C, D, B, H, E a zinok, železo či magnézium) a ich pravidelnosť. Čo sa týka umelého dopĺňania vitamínov, u mňa celkom fungoval Revalid, no priznávam, že už som po ňom dlho nesiahla, tak neviem, ako som na tom teraz.
Všetkých 5 produktov, ktoré mi pomáhajú dostať sa k najkrajšiemu vzhľadu vlasov, je ozaj dostupných a kúpite ich za pár eur. Práve takúto kozmetiku vyhľadávam najčastejšie, pretože skutočne nevidím dôvod platiť trojnásobnú cenu za čosi, čo má rovnaký účinok ako lacnejšia verzia. Z tohto súdka je aj šampón s kondicionérom od Elséve - Total Repair. Toto duo už počas umývania s vlasmi robí divy. A fakt nekecám. Už pri oplachovaní je cítiť, že sú jemnejšie. Po vysušení sa krásne rozčesávajú, nerobia sa hrče, sú ľahké a zároveň lesklé, príjemné na dotyk a pekne voňajú, hoci vôňa sa dlhšie než deň neudrží. Ťažko to bližšie opísať, ale podľa mňa táto kombinácia v čomsi skutočne vlasom pomáha, minimálne ich vyhladzuje, a mne vyhovuje najviac zo všetkých, čo som kedy skúšala. :)
V otázke rozštiepených končekov mám, bohužiaľ, zlú správu - akokoľvek sú zničené, najviac vždy pomôže strihanie. Žiadny produkt totiž končeky nedokáže zoceliť, hoci vám to všade sľubujú. Nie, veriť tomu netreba. :D V tejto záležitosti skutočne viem, o čom hovorím, lebo s tým bojujem niekoľko rokov. 
Zlý stav končekov však viete aspoň korigovať. V súčasnosti sa s rôznymi olejčekmi na vlasy roztrhlo vrece a človek pomaly nevie, ako si vybrať. To bol aj môj prípad, lebo mi už rukami prešlo kopec takých produktov a bol to hotový boj, nájsť konečne to, čo by som si chcela kúpiť znovu a znovu. Nakoniec sa to ale podarilo 3 z nich.
Prvým je sérum na vlasy od Avonu so vzácnymi olejmi, ktorý používam po klasickom umytí šampónom a kondicionérom. Nanáša sa na končeky a nechá sa pôsobiť asi minútu, potom sa zmyje. Pre mňa je toto neoceniteľný poklad, za ktorý som bola vďačná hlavne v lete, kedy boli moje vlasy maximálne namáhané slnkom a potrebovali záchranu. Po umývaní si vlasy na chvíľu zabalím do uteráka a cca po pol hodine idem na druhú časť môjho rituálu. Do dĺžok nastriekam pretrepaný sprej so vzácnymi olejmi od Avonu a následne na končeky použijem olej Oil Repair od Baley. Ten je môj najobľúbenejší, ale napríklad mamine nesedí vôbec, lebo jej prekáža, aký je hustý. Musím povedať, že práve mne sa to na ňom páči najviac. Ťažko povedať, každému predsa vyhovuje čosi iné, len treba hľadať a skúšať. :)

Mojou jedinou obavou je, čo budem robiť, keď niektorý z týchto 5 spasiteľov prestanú vyrábať. :D To potom zase nabehnem na ten starý systém pokus/omyl a budem dúfať, že po rokoch zase natrafím na niečo dobré. Momentálne však veci vyzerajú priaznivo, tak budem dúfať, že to tak aj ostane. :)

Aká kombinácia vyhovuje pri starostlivosti o vlasy vám? 

S.

Komentáre

  1. Já momentálně používám trio od Aussie - Miracle, a lepší vlasy mi snad žádné šampony neudělaly :).
    BeautyOfLife blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o Aussie som už počula veľa dobrého, musím skúsiť! :)

      Odstrániť
  2. Skvělé rady :).. S mými vlasy je to také dost často jako na horské dráze.
    lifebymaky.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já teď zkouším Kaloos a ještě mám Glisskur sadu šamponu a kondicionéru.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mám tiež ten olejček na vlasy od Avonu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já preferuju přírodnější kosmetiku, Bione cosmetics, cenově se vyrovná tomu co zde uvádíš a pro mne je to milionkrát lepší než ta drogerková chemie, zkus to, jestli se ti do toho bude chtít :)

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. prírodnú kozmetiku chcem už nejaký čas skúsiť, vďaka za tip ;)

      Odstrániť
  6. Sprej so vzácnymi olejmi od avonu mám aj ja a veľmi pomáha :) všetky tieto veci som si zapísala, pretože aj ja hrozne dlho bojujem s vlasmi a produktami na ne. :) úýasné tipy:)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mě trápí mastné vlasy, ale pomalu začínám přicházet na to, co fakt funguje. Zatím je nejlepší přírodní kosmetika, hlavně Alverde.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Hrozně moc mi na vlasy pomohla maska a olej Orofluido, kvalitou mi hodně pripomíná Kerastase a cenově vychází mnohem lépe:)

    https://beautybookbyhana.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Takisto son mala problem najst vhodnu kozmetiku...mam dlhe vlasy a casto ich zehlim,cize je jasne ze su trochu poskodene... ked je to uz velmi viditelne, tak si ich samozrejme dam podstrihnut...momentalne pouzivam kúru supreme oils od Avonu ale okrem toho uz mam kupenu masku z Kollos Cosmetics multivitamin a takisto aj sampon k maske...cena je uplne super kedze za liter masky som dala 2,80€ a za liter samponu 2,70€...kozmetika velmi prijemne vonia a vyhovuje mojim vlasom

    http://inspirationsbysisters.blogspot.sk/?m=1

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky