Random 19

Prázdniny sú, dá sa povedať, v plnom prúde, no ja mám pocit, akoby som stále chodila do školy. Externé maturity sa už totižto veľmi priblížili a povedala som si, že mesiace zanedbávania by bolo konečne napraviť. :D Takže si dorábam testy z predošlých rokov, cez ktoré som sa ešte neprehrýzla, študujem rozbor povinných diel, čo mi nie je jasný, trénujem stratégiu pri čítaní s porozumením a okrem toho premýšľam, kam poputuje moja tretia vysokoškolská prihláška. Navyše som zistila, že nemám veľa ,,slušného" oblečenia, ktoré sa na mature vyžaduje (i keď úprimne netuším, načo celá tá maškaráda...), takže budem nútená v dohľadnej dobe porušiť svoj sľub sama sebe, že si tento rok na seba nič nekúpim a to ma dosť znepokojuje. Rozhodla som sa totiž peniaze vrážať iba do zážitkov a cestovania.
  Z týchto slov by sa asi dalo ľahko vyčítať, že moje prázdniny zatiaľ nevyzerajú bohvieako. Ale nie sú až tak zlé. Konečne som mala aspoň pár voľných chvíľ stretnúť sa s milovanými, prehodiť zo dve slovíčka a uistiť sa, že stále vidíme svet rovnako. Každý večer si pustím film, ktorý som ešte nevidela (ak máte tip, vrele ho uvítam ;)). Po hrozne dlhej dobe doháňam spánkový deficit. Z knižnice som si požičala zbierku básní Miroslava Válka a tak krásne čítanie už som dlho doma nemala. A mnoho iných drobností, ktoré z jarných prázdnin aj napriek kope vecí do školy robia pomerne príjemný týždeň. :)

Odmalička ma fascinovalo, čo dokáže mráz na okenných tabuliach. Inak tomu nie je ani v mojich 19 rokoch, dámy a páni. A nečakám, že sa to vôbec niekedy zmení. :D 
Keď pozorujete východ mesiaca. 
Nuž, to učenie nie je bohviečo. Hlavne keď ten pocit, že to viete odrapotať aj odzadu, okamžite s odovzdaním písomky zmizne.
Pár múdrych slov ako zvyčajne. ;)
Zábava pri písaní oznamiek pokračuje. :D Teda, vlastne finišuje, 2 more to go!
Prosím, nech už tá otravná tma o piatej hodine poobednej odíde. A s ňou všetky snehy, hmla a mraky. Všetkými bunkami v tele vzývam jar! :)
Jedna z mojich najobľúbenejších fotiek z januára. Spravila som ju na Nový rok, kedy bola snáď najväčšia zima, akú si tu u nás pamätám, a na záhrade nám všetko rozkvitlo ľadovými kvetinami. :)
Už na Instagrame som vám so začiatkom roka k tejto fotke pripísala, že ten hrnček sa tu má najlepšie na svete a stále si za tým stojím. :D
 S.

Komentáre

  1. Na aké vysoké školy si dávaš prihlášku? Bude sa ti chcieť sedieť nad knihami ďalších 5 rokov? Ja keby som sa mala rozhodovať teraz, tak po maturite idem na nejaký čas do zahraničia, zdokonalím sa v jazyku a zarobím si peniaze. Lebo niekedy dlhší pobyt v zahraničí človeka pripraví do života lepšie ako nejaká VŠ - najmä čo sa týka humanitných odborov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, presne niečo také by som rada spravila aj ja, akurát rodičia to vidia inak. :D Ja osobne v tom nevidím až taký zmysel ako oni. Ale sama by som sa asi bála odcestovať do cudziny... no, všetko je to hrozne komplikované. :)

      Odstrániť
  2. Nádherné fotky. Hlavně ty zamrzlé. Taky jsem zvědavá, kam se hlásíš na vysokou. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherný fotky, vždy sa mi aj páčia tie citáty ktoré k tomu pridáš. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Najskôr škola, potom cestovanie. Je to drina, ale stojí to za to. Je totiž 75% šanca, že v zahraničí zostaneš a školu si nikdy nespravíš! Keď máš titul, a necháš si ho uznať aj v zahraničí, môžeš pracovať na lepšej pozícii ako bez neho. Hovorím z vlastnej skúsenosti �� Teraz ďakujem svojej mame že ma nepustila do zahraničia bez magisterského titulu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veď hej, zahraničie je zatiaľ iba takým malým snom v ďalekej budúcnosti. :D Ale ďakujem za radu. ;)

      Odstrániť
  5. Ten citát o strachu je tak moc pravdivý....! Co se týče nějakých slušnějších šatů, zkus e ekouknout do nějakých outletů, nebo i lepších sekáčů, díky nim jsem našla jedny z nejrkásnějších šatů, co mám a nedala za ně majlant :). Tím by ti mohly zůstat i nějaké větší peníze na cestování.
    U té první fotky jsem přemýšlela, jestli je to malba, nebo fotka, když vidím, že to způsobil mráz, musím přeci jen tu přírodu strašně obdivovat :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nad tým sekáčom som premýšľala aj ja, ale tu u nás nie sú ktovieaké možnosti. :/ No možno sa nakoniec pôjdem pozrieť, dík za tip. :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky