Aký je život s Váhami

Nedávno som sa pristihla pri tom, ako brázdim Pinterest v snahe vydolovať z neho čo najviac v oblasti charakteristiky znamení. Neviem ako vy, ale mňa tieto veci celkom fascinujú. Už ako malá si pamätám, že som zvedavo sledovala našich, ako si čítali horoskopy z novín a ako neveriacky krútili hlavou, keď sa im všetko do bodky vyplnilo (niekedy až desivo skutočne). Moji najbližší sa s ich znameniami presne zhodujú a sem-tam vedieme debaty o tom, ako je to vôbec možné. A aké je to krásne zvláštne. :) 
  Hrozne rada by som zistila, ako to máte so znameniami vy, moji milí čitatelia. Častokrát som sa už totiž stretla aj s maximálne odsudzujúcimi názormi, že je to hlúposť formulovaná tak, aby sedela na každého a zároveň na nikoho. A podobne. Preto mi do komentárov, prosím, napíšte, či sa s vaším znamením zhodujete a čo si o tom myslíte. ;)
  A ja vám teraz poviem čosi o tom mojom, o Váhach. 

1. Váhy si z času na čas zvolia určité veci ignorovať, aby bol pokoj, ale to neznamená, že si to nevšímajú alebo sa nestarajú. Všímame si vždy všetko, máme totiž výbornú pozorovaciu schopnosť a akoby sme videli ,,aj pod povrch". Akurát nie vždy všetko všetkým vysypeme, radi si veci nechávame pre seba a čakáme na vhodný čas, kedy s danou vecou vyrukovať. Niekedy ten čas nenastane vôbec, a tak sa stáva, že v sebe všetko dusíme. Keď však vybuchneme, napácha to poriadne škody. Ale takéto čosi je dosť výnimočné, stáva sa nám to tak trikrát za život. :D
2. Sú posadnuté láskou, ale to pre ne nie je najľahšia cesta. Každé sklamanie, utrpenie a bolesť si vďaka nadmernému analyzovaniu ešte znásobujeme. Preto máme sem-tam chvíľky, keď sa láske snažíme vyhýbať, lebo vieme, ako veľmi zase bude bolieť, keď príde. Na druhej strane ju milujeme rozdávať a to nielen partnerom. Milujeme ju vidieť okolo seba, milujeme zamilovaných ľudí a milujeme o nej romanticky snívať. 
3. Ak skutočne naštvete Váhy, stávate sa pre ne neviditeľnými. Rovnako, ako vieme hlboko milovať, vieme hlboko nenávidieť a keď sa raz rozhodneme pre druhú možnosť, býva to nezvratné. Nemáme však potrebu robiť kade-tade drámy. Väčšinou nenávidíme potichu vo vlastnej hlave, po prípade pár takých slov prehodíme s najbližšími ľuďmi. Nikdy však nie viac, než je dosť a ďalej sa tvárime, akoby sme tú osobu ani nikdy neboli stretli. 
4. Ich sila spočíva v trpezlivosti. Váhy klopkajú prstami po stole iba vo veľmi výnimočných prípadoch. Oveľa frekventovanejšie je u nás ticho sedieť a čakať. Či už sa bavíme o meškajúcom čašníkovi v reštaurácii alebo metaforicky o boji za svoje sny. Môžeme niečo chcieť celý život a stále veríme, že to raz dosiahneme, lebo sa niet kam ponáhľať. 
5. Keď sú smutné, hovoria, že sú len unavené. Ó, áno, toto u mňa funguje výborne. :D Vždy, keď sa cítim na totálny meltdown pod perinou a niekto z mojich blízkych si to všimne, môj obranný mechanizmus je vyhovoriť sa na vyčerpanosť. Viete, o tom sa s vami nikto nemôže hádať a tým pádom sa ani veľmi nepýta ďalej, čo s vami je. :D V skutočnosti neklamete, akurát sa za vyčerpanosťou skrýva čosi viac, nielen kopec povinností a málo spánku.
6. Sú príšerne nerozhodné. Niektorých ľudí to vytáča do nepríčetnosti, to vám poviem. :D Či sa jedná o výber pečiva v supermarkete, vysokej školy alebo partnera, stále prehodnocujeme dobré a zlé stránky veci. Dookola riešime pre a proti a často sa stáva, že nám šanca medzi časom utečie. Toto je rozhodne jedna z našich najhorších vlastností. 
7. Váhy nedokážu skladať nepravdivé komplimenty. Keď sa nám nepáči váš nový účes, jednoducho ho nekomentujeme. Keď sa rozplývate nad bábom, čo pre nás vyzerá ako práve vykopaný zemiačik, iba sa usmejeme, lebo vás nechceme uraziť. A takto je to so všetkým. Na druhej strane sa však takmer vždy snažíme pochváliť čokoľvek iné. Ibaže to vždy musíme myslieť vážne. 
8. Váhy vychádzajú s každým, ale hlboké debaty vedú iba s hŕstkou. Veľmi precízne si vyberáme, koho k sebe pustíme a koho nie. Súvisí to s naším pozorovacím talentom, lebo dobre vidíme do ľudí a takmer okamžite vieme, s kým sa nám neoplatí zbližovať a kto v sebe, naopak, nesie iskru, čo nás priťahuje. 
9. Keď sa na to necítia, nechajú mobil vyzváňať aj polhodinu a nezdvihnú ho. Stáva sa, že niekedy proste nemáme náladu na druhých a lepšie je nám v spoločnosti vlastných myšlienok. Preto vám dáme pocítiť, že sa s vami práve nechceme rozprávať, ale neberte to osobne. Také skrátka sme a iné už zrejme nebudeme. A hej, sme tiež dosť tvrdohlavé. ;)
10. Každú nepríjemnú situáciu dokážu taktne obísť. Bežne sa len tak pripletieme do hádky, aby sme zmiernili napätie. Keď na nás niekto zaútočí s veľmi osobnou a priamou otázkou, buď sa kompletne stiahneme, alebo odpovieme maximálne diplomaticky. Neznášame hádky, netoleranciu, urážky a podvedome stále bojujeme za ľudské práva. 

Ak ste Váhami aj vy, našli ste sa v týchto 10 bodoch? Poznáte nejakú ďalšiu charakteristiku? Sedí na vás? :)

S.

Komentáre

  1. Řekla bych, že většina charakteristik znamení mají hodně do sebe i podle dnů :) Pár lidí kolem sebe ve znamení mám a musím říct, že 80% na ně sedí :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne napríklad moje znamenie veľmi sedí, takže tomu verím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja tiež verím na znamenia, a tiež ma to fascinuje, ako na mňa samotnú veľmi sedí. Ja som Kozorožec. A tiež som dosť nerozhodná :/

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máš krásný design blogu,také příspěvky se skvěle čtou, jsem ráda, že jsem na tebe narazila.
    http://katehavlova.blogspot.cz/?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já si teď nemůžu vybavit někoho, kdo by byl v mém okolí Váha. :) Ale každé znamení je svým způsobem krásné a zvláštní a hodně lidí se ve svém znamení najde.
    Já se kolikrát přistihnu, že na znamení dávám hodně, jako že jim věřím. Jakožto Rak bych měla být velmi citlivá, rodinně založená, rozhodující se převážně sprdcem. A přesně takhle bych se fakt charakterizovala. :D
    Někdy ale v novinách přečtu i naprostý blábol. :D
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky