Denník maturantky, časť prvá

September 2016
  A je to tu. S novým školským rokom prichádza aj štvrtý ročník gymnaziálny, čo sa rovná celoživotne obávanej maturite. Bude to boj, ale som optimistická. Predsa mám ešte polroka, aby som sa na všetko čo najlepšie pripravila. Poctivo si budem robiť cvičenia, na hodinách zapnem všetky počúvacie senzory na maximum a budem sa učiť z hodiny na hodinu. Čestné skautské.
November 2016
  Nuž, zatiaľ to na učenie z hodiny na hodinu nevyzerá. Isté pokusy tam v začiatkoch boli, ale... akosi som od nich upustila. ALE. Nazhromaždila som si na polmetrovú kôpku všetky poznámky a materiály, z ktorých sa budem učiť. To je úspech, aspoň myslím.
December 2016
  Pomaly, ale isto sa začínam cítiť ozaj nepríjemne. Za 4 mesiace nového školského roka som si doma zatiaľ neopakovala nič. NIČ. Akurát nové učivo preberané na hodinách. Božinku. Od nového roka skutočne začínam zarezávať. A žiadne výhovorky.
Január 2017
  Sabína, vzchop sa. Už je to celé za humnami. Za takmer 2 mesiace maturuješ. Už to všetko začína nadobúdať reálnejšie (a nepochybne desivejšie) tvary.
 28.2.2017
  Počuj, kočka, nechceš si otvoriť nejakú knihu? Aby si aspoň mala dobrý pocit, že robíš niečo? Also, začala som piť kávu. Ja, čo som proti únave bojovala vždy len zeleným čajom, ktorého účinky sa dostavili vo vlnách po pár desiatkach minút. Teraz ale potrebujem zahnať vyčerpanosť okamžite. 24 hodín v jednom dni je žalostne málo, takže ho nemôžem premrhať popoludňajšou siestou. Roboty je príliš veľa. 
2.3.2017
  Dnes už naozaj zamakám. ...ale čo to vidím, nie je to epizóda Orange Is The New Black, ktorú som ešte nevidela? A ďalšia? A celkom by mi bodol horúci kúpeľ s kopou peny. A mala by som dočítať Twilight. A pohľadať, či nejaký slovenský e-shop neponúka albumy Matta Corbyho. A zaujímalo by ma, či nájdem nejaké dychberúce GoPro videá alpského lyžovania...
3.3.2017
  Všetko som si nachystala, naliala som sa kávou, odložila mobil. Ideme na to. ...polovetná syntax sem, word formation tam... Vtom mi úplne off-topic napadne, či na Pintereste nenájdem nejaké zaujímavé filmové citáty. Beriem do ruky mobil, browsujem a, samozrejme, o dve hodiny sa pristihnem pri tom, ako vyhľadávam na internetoch videá mačiek, ktoré sa ľakajú uhoriek. 
5.3.2017
  Dobre. Situácia je už ozaj vážna. Mám posledný celý týždeň do písomných maturít. Každý deň si pekne prejdem čo najviac vecí z angliny aj sloviny. ...ale počkať, počkať, my zajtra píšeme z filozofických smerov 19. a 20. storočia? A z cestovnej slovnej zásoby z ruštiny? Hm, no. Hádam, že maturity teda počkajú...
6.3.2017
  Celá nažhavená som si v závislosti od absencie písomiek na ďalší deň otvorila cvičebnicu na strane s anglickými členmi. Moje najnenávidenejšie učivo vôbec. Avšak ako som zistila neskôr, začínam neznášať aj predložky. A frázové slovesá. A časy. A kondicionály. Yasss.
7.3.2017
  Vysvetlite mi niekto, ako je možné, že sa k učeniu dostávam až večer. Tým večer myslím tak od deviatej vyššie. Aha, áno. Brigáda sem, cvičenie tam. Navyše, dnes zlyhala aj káva a totálne som vytuhla. Bože, nech už to skončí a môžem robiť nič.
8.3.2017
  V škole sa vynárajú stále nové a nové fakty týkajúce sa maturít. Napríklad na angličtine je vraj možnosť, že nám namiesto eseje dajú napísať zápisnicu. Zá- čo?! Ono viete, síce som si plne vedomá toho, že sa to tam s najvyššou pravdepodobnosťou ani náznakom neobjaví, ale aj tak. Tento rok maturujem ja a moje úchvatné šťastie mi do cesty stopercentne privalí niečo podobné. Niečo, čo som v živote nevidela (a dúfam, že už ani neuvidím).


TO BE CONTINUED...

S.

Komentáre

  1. pekné zápisky, mne sa večer vždy najlepšie učilo, všade ticho, na fb nikoho :) držím palce :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, hej, ten večer má čosi do seba. :) Na druhej strane mňa už vtedy celkom vypína a moja rodinka je aktívna často až do polnoci, takže o tichu môžem len snívať... :D

      Odstrániť
  2. Jej, já se začla učit na maturitu po vánočních prázdninách :D teda spíš jsem četla povinnou četbu. Fakt jsem se učila až o svaťáku, no a taky jsem to zvládla..:D

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekne a vtipne napísané, držím palce na maturitu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Maturita nie je taká strašná. Ja už ju mám za sebou:) držím ti palce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Keď si teraz spomeniem na maturitu, zdá sa mi tá kopa učenia v porovnaní so štátnicami na VŠ úplne zanedbateľná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, to hovoria všetci, tak sa na to už teším. :D

      Odstrániť
  6. Držím palce, mna to čaká od dva roky a budem sa cítiť veeľmi podobne . Ja ešte aj maturujem z bioly :/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelý námet článku, teším sa na pokračovanie a samozrejme držím palce ♥ Mňa maturita čaká o 2 roky.. tak mám ešte časuu haha :D
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já mám už po maturitě, určitě to zvládneš! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nebooj, to bude nakonec v pohode :) Ucitele z toho akorat delaji moc velke halo, ja se tomu ted smeji :D Uz jsem ve fazi kdy se na vš učim obsah co na maturitu dva dny dopredu, protoze to jinak nejde :D Držím palce :)

    JANNIEBEL

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já jsem ráda, že už mám školu za sebou a držím palce. Taky když se mi do něčeho nechce, najdu 1000 způsobů, jak to oddálit. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mňa to čaká až o rok, takže zatiaľ ma to nijako nedesí :D A hlavne, ono vlastne stačí, keď prejdeš. Držím ti palce!! Určite to super zvládneš :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. No, tak to naše parta stresuje už rok dopředu.:D Nechápu, proč někdo maturuje z 4 předmětů a někdo jiný (JÁ) se musí učit na 7 předmětů. :D
    Vy už máte maturitu? Není to nějak brzo?
    S tou kávou jsem to měla stejně. Začínala jsem na zeleném čaji. Teď bez kávy už nejedu. Do škole káva, odpoledne čaj. Spánek? Neznám.:D
    Hodně štěstí s maturitou! :)
    Blog na zabití

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 7 predmetov? :O Fíha, držím palce! Tento týždeň máme testy a slohy zo slovenčiny a angličtiny. Oficiálne ústne maturity máme na konci mája. ;) Ďakujem za komentár!

      Odstrániť
  13. Tak přeji před maturitou a i při matuře pevné nervy :) já si sebou vždycky brala otázky do vany a jednou se mi podařilo celý šanon s geografií utopit. To bylo radosti:D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. <3 To zhrnulo všetko. Most relatable post ever.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky