DIY: Písmenkové nechty

Po nesmierne dlhom čase som tu dnes s novým DIY, ktoré sa prekvapivo netýka bytových doplnkov. ;) Z nejakého dôvodu som si spomenula na jednoduchý postup, ako na písmenkové nechty, a prišlo mi to ako celkom zaujímavý námet na článok. Možno inšpiruje aj niekoho z vás, milí čitatelia, k tomu, aby ste bežnú manikúru čímsi okorenili. A môžem vám povedať, že vám to zaberie skutočne iba pár minút. Navyše, potrebujete k tomu iba pár drobností, ktoré sa určite nájdu v každej domácnosti.

POTREBUJEME:
- ústrižky z novín
- biely lak na nechty
- priesvitný top coat
- alkohol (ja som použila klasickú Alpu; zatiaľ som to s niečím iným ani neskúšala)
- nádobku na alkohol
- *odlakovač + vatové tyčinky
Nechty si najprv nalakujeme obyčajným bielym lakom toľkými vrstvami, koľko potrebujeme. Poriadne ich necháme uschnúť. Zatiaľ do prichystanej nádobky nalejeme dostatočné množstvo alkoholu. V nej potom po zaschnutí bieleho laku namáčame každý jeden prst aspoň 10 sekúnd.
Hneď po vytiahnutí z alkoholu na prst prikladáme novinové ústrižky tak, aby pokryli celú plochu. Nechajte ich tam cca 5 sekúnd, určite však nie viac ako 10. Ústrižok jednoducho pomaly stiahnite dole a pokračujte s týmto postupom pri každom prste. 

Na čo dať pozor?
- Keď máte písmenká otlačené na každom nechte, poriadne ich nechajte uschnúť. Nie však príliš dlho, lebo je nutné dizajn zafixovať priesvitným lakom na nechty. (Verte mi, spravte to. Ja som to totiž úplne prvýkrát, čo som tento postup skúšala, vynechala, a písmenká sa v priebehu pár hodín jednoducho zošúchali dolu. :D) 
- Je možné, že sa pri otláčaní textu čosi dostane aj na kožu okolo. Farbu skrátka dáte dolu odlakovačom alebo alkoholom
- Papieriky na nechty veľmi netlačte, lebo sa tam môžu nalepiť a pokazí to celý výsledok. 
- Ak sa vám aj podarí prilepiť ústrižok na necht, radšej sa to nesnažte zoškrabať dolu. Môžete totižto rozmazať tlačiarenskú farbu, z čoho vzniknú nepekné machule a papier dole aj tak nedáte. (True story. :D)
- Pri lakovaní priesvitným top coatom dbajte na to, aby ste to neprehnali s vrstvením, kým je farba z novín ešte relatívne čerstvá. Mohla by sa rozmazať. Ak sa vám zdá, že je ho málo, skúste to opäť po chvíľke, keď manikúra poriadne zaschne. 

Takto to možno znie, že je postup plný záludností, ale ubezpečujem vás, že to tak nie je. :) Sem-tam sa stane, že ruka uletí, ale nie je to nič, čo by sa nedialo aj pri klasickom lakovaní. Tým pádom toto DIY vrele odporúčam a skutočne stojí za to, lebo je nevšedné a zaujme skutočne každého.

S.

Komentáre

  1. Taky jsem tyto písmenkové nehty zkoušela a líbí se mi. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jé, pamatuju si, jak jsem toto zkoušela kdysi na střední. Je to moc pěkné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. myslím, že som raz takéto nechtíky skúšala :) ešte dávnejšie :) veľmi pekne ti to vyšlo :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vzhledem k tomu, že mám gelové nehty, je asi v blízké době nevyzkouším. Ale vypadají krásně. ♥
    vanilková Cath

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadá to moc hezky :)

    http://neverforgetneverlookback.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sabi, to je skvělý nápad :-) Moc se mi to líbí, jen co přestanu s "zachraňovací kůrou" na nehty od Saloosu začnu lakovat a tohle musím použít!

    Janina_co_tvoří_skvosty

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky