Júloví favourites

Júl preletel neskutočne rýchlo. A samozrejme, že počas neho nebola núdza o bizarné situácie, ktorými je môj život nabitý. :D
  Napríklad keď som cestovala do Brna, do kupé si ku mne prisadol milo vyzerajúci pán, ktorý mal so sebou knižku. Mohla to byť veľmi príjemná cesta strávená v tichu a kľude, keby neodišiel. Chcel ísť len pohľadať sprievodkyňu a niečo sa jej spýtať, ale už sa nikdy nevrátil (čo ma celkom znepokojuje až doteraz :D). Nahradili ho dvaja statní Nemci, ktorí do vlaku nastúpili vybavení niekoľkými fľaškami piva. Sprvu sa cesta nezdala taká zlá až na pár ich otázok, ktoré obsahovali 85% nemeckých slovíčok, 10% anglických a 5% čohosi, čo by mohlo mať písomnú podobu hieroglyfov. Ako človek, ktorý základy nemčiny naposledy využil pred piatimi rokmi, som v podstate netušila, na čo sa ma pýtajú. Tak som vytiahla knihu a snažila sa tváriť zamestnane. Pomohlo to. Počas môjho čitateľského zanietenia sa ma asi len dva razy spýtali na cestu a kde sa práve nachádzame. Priamo úmerne vypitému alkoholu však pribúdalo aj hluku a hoci sa to dovtedy dalo zniesť, teraz už mi začínali pekelne liezť na nervy. Na knihu už som sa sústrediť nemohla, tak som ju zaklapla a zbalila do ruksaku. Ale to som nemala robiť. Nemeckí spolucestovatelia to pochopili ako znak, že majú zelenú a znovu sa pokúšali konverzovať. Nebolo by na tom nič čudné, keby sa ma už riadne pripití 20x dookola nepýtali, kam cestujem, či tam idem robiť a keď som im povedala, že nie, v okamihu to zabudli a spýtali sa zase. V snahe zbaviť sa tejto spoločnosti som asi polhodinu pred Brnom vyskočila z kupéčka, že dovidenia, o chvíľu vystupujem. Ale opäť chyba. Jeden z Nemcov sa postavil so mnou a povedal, že si pôjde zapáliť a že so mnou počká pri dverách. Cringy rozhovor teda pokračoval a keď konečne vlak zastal, nemyslite si, že som bola voľná. Statný pivom páchnuci Nemec mi na rozlúčku venoval medvedie objatie. :D
  Keď tak nad tým premýšľam, mala som sa už na začiatku trasy schovať na záchode alebo aspoň v úplne poslednom vagóne. Na druhej strane, pri ich početných prechádzkach po vlaku a mojom hlúpom šťastí by ma určite znovu našli a rozhovor by pokračoval...
  Aký bol váš júl? :)

Poznáte tú situáciu, keď zo skrine po pol roku vytiahnete nejaký výrobok a keď zistíte, aký je super, nadávate si, prečo ste sa tam nepozreli skôr? Presne to je prípad tohto sprcháča Johnson's, ktorý som od tety dostala na Vianoce a až teraz prišiel jeho čas. Na leto je podľa mňa ako stvorený, pretože prenádherne vonia (má to byť papája, ale ja tam strašne veľmi cítim marhuľu) a vôňa sa na pokožke drží ešte niekoľko hodín po umytí. Je jemný, bohato pení a telo je s ním celé hebké. Milujem aj to, že toto balenie obsahuje 400ml produktu. Palce hore.
Čo sa týka mojich júlových obľúbencov, asi najväčšou láskou sa stal tento antibakteriálny gél na ruky s vôňou maliny a černice. Kúpila som si ho v naliehavej situácii v Teta drogérke asi za 3€ a zlákalo ma práve to, že celý rad bol skoro vypredaný. A to, čo je skoro vypredané, u mňa v hlave evokuje, že je dobré. :D Vôňa je naozaj pekná a výrazná, no trvá len chvíľku. Každopádne ale preferujem antibakteriálne gély, čo voňajú inak ako chémiou. Čo je však dôležitejšie, na rukách neostáva taký ten čudný povlak a skutočne máte pocit čistých dlaní. Mala som ho so sebou aj na Pohode (prirodzene :D) a balím si ho pri každom cestovaní, lebo viem, že toto sa zíde vždy. :)
Dezodorant Balea s vôňou manga používam celý mesiac skôr na domáce použitie, keď nejdem von, pretože nie je tak silný, že by som sa naň vedela 100% spoľahnúť. Za cenu 1,60€ však podľa mňa netreba čakať zázraky. :D Veľmi dobre viem, že tieto výrobky sú z tých nekvalitnejších, ale milujem, že vždy prídu s jedinečnými vôňami, aké iné značky nemajú. :)
Táto pleťová voda z Avonu ma sprvu prekvapila svojím mini balením, ale veľmi rýchlo som usúdila, že bude super na cestovanie. 100ml objem je ideálny do lietadla a presne tento osud ho aj čaká. :D Je naozaj super, pleť poriadne vyčistí a je po ňom svieža. S čiernymi bodkami si zase až tak veľmi nedokáže poradiť, ale na bežné používanie je fajn. Jediné, čo mi na ňom trochu prekáža, je zvláštna chemická vôňa, ale dá sa na to zvyknúť.
 Ďalším miláčikom je táto termálna voda v spreji Avéne. Na leto je to úplný must-have a ja už niekoľko sezón po sebe v najteplejších mesiacoch fungujem iba s ním. Najprv to bolo iba na ovlaženie tela hlavne pri cestovaní, teraz po ňom siaham aj pri obyčajnom opaľovaní. Láska.
Jedným z dôvodov, prečo milujem leto, je nepochybne kopec čerstvého sladkého ovocia, ktoré nám rastie na záhrade alebo ho kupujeme na trhu. Jahôd, čerešní, melónov, marhúľ a prvých letných jabĺk sa neviem dojesť. Moje raňajky vyzerajú skoro každé ráno nejako takto, avšak s rôznymi kombináciami. Po lete mi toto bude veeeľmi chýbať. :)
Posledným obľúbencom je v podstate len taká zaujímavosť, a tou sú mydlá Balea. My kupujeme najčastejšie tieto, lebo sú lacné a opäť raz krásne voňajú. Tieto dve sú moje aktuálne obľúbené. To naľavo je penové a vonia ako tropické ovocie, to napravo je klasicky gélové a vonia ako ananásový koktejl. Vyskúšajte, zamilujete sa rovnako, ako my. :)

Akí sú vaši favs za mesiac júl?
S.

Komentáre

  1. Já se v červenci zamilovala do textilní masky od Garnier:)
    A ten gel na ruce určitě vyzkouším, vypadá skvěle:):)

    http://windypinkstyle.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. taktiež je pre mňa leto skvelé hlavne kvôli ovociu! :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. I love.. dezinfekciu používam aj ja, ale kokosovú :) Nedám na ňu dopustiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kokosovú?! Môj ty bože, o takej som ešte ani nepočula, ale znie to ako sen! Vďaka za tip. ;)

      Odstrániť
  4. Termalní vodu mám nejraději od Biodermy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja by som vôbec podľa obalu nepovedala, že to je antibakteriálny gél :O Ten musím mať!
    www.recenzie-kozmetiky.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Termální vod si každý chválí, uvidím, jestli si nějakou někdy také pořídím. Věci od značky Balea miluji :) Ti Němci ve vlaku mě pobavili :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. aspoň máš hezké vzpomínky na Němce :D. jinak ani jeden produkt jsem zatím nezkoušela, ale mangový deodorant se mi moc líbí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ten antibakteriální gel si seženu, milujku všechno od této značky

    OdpovedaťOdstrániť
  9. pre toto sa bojím (alebo veľmi nechcem) jazdiť vlakom sama :D
    Tú termálnu vodu mám veľmi rada, no tento rok ju nemám. Ale v lete je vážne super. Akurát dnes som videla taxikára na parkovisku, ktorý na seba striekal vodu takým tým typickým rozprašovačom :D aj tak sa dá, v tom teple je to aj tak každému jedno.
    A to máš pravdu, že Balea príde vždy so všelijakými netypickými vôňami. Ich tekuté mydlo sme ešte nikdy nemali, tak to doma navrhnem :D
    A sprchový gél vyzerá byť fajn, už dlho zháňam taký, čo by voňal aspoň hodinku dve po osprchovaní. Zatiaľ mám pocit, že také sprchové gély vyrábajú len pre pánov.
    A keď tak pozerám na tú EMMU, napadá mi, ako veľmi dlho som si už nekúpila nejaký časopis. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky