Aplikácie, s ktorými to ťahám už roky

S parížskymi článkami vám nateraz dám pokoj a zameriam sa na tému, o ktorej som už dlhší čas premýšľala. V dobe technických vymožeností sa bežný človek často stretne s tým, že napríklad mobilné telefóny dokážu nesmierne uľahčiť život. A práve o tom bude tento článok. ;)
  Ja sama nie som zase až taký preborník v porozumení moderným technológiám. Som rada, keď ovládam úplné základy práce s počítačom alebo telefónom, lebo keby som mala rúbať vyššie, tie zariadenia by pod mojou rukou prinajmenšom vybuchli. :D Netuším, čo všetko je elektronika schopná ponúknuť, lebo som skrátka v tejto oblasti úplne mimo. V podstate som ako taká babička, ktorej to ani nedokážete vysvetliť. :D
  Na druhej strane však vždy rada prijmem pomoc (ak jej rozumiem), ktorú sú ochotné poskytnúť najmä mobilné aplikácie. V ponuke si listujem len veľmi sporadicky, lebo keď mám niečo overené, necítim potrebu poľovať na novšiu verziu. Ale keď už si to otvorím, väčšinou skutočne potrebujem zmenu alebo mi danú aplikáciu niekto odporučil. V dnešnom článku odporučím 7 appiek vám, z ktorých je prevažná väčšina v mojom mobile už hrozne dlho, takže by sa to dalo rátať na roky. Ďalšie sa ešte neohriali, ale už sa stali mojimi topkami. :)

  Aplikácia Female Hard Workouts je v podstate súhrn cvikov vhodných na posilnenie celého tela. Nájdete tam 3 úrovne obtiažnosti, ktoré si môžete meniť, takisto ako počet sekúnd na prestávky, ktoré chcete mať medzi jednotlivými cvikmi. Ja momentálne používam strednú úroveň a cvičenie aj s pár minútami na oddych vychádza na niečo cez polhodinu. Nájdete tam ízičko cviky ako jumping jacks alebo butt bridges, ale aj ťažšie, napríklad 3 tipy plankov, kliky s otáčaním trupu a plie drepy. Každý deň vystriedate všetky cviky, len v inom poradí. Appka je super, lebo pri každom cviku máte na obrazovke postavičku, ktorá vám ukazuje, ako ho správne robiť. Po uplynutí vami zvolenej prestávky zaznie gong a tak viete, kedy sa vrátiť k makačke. Pre mňa je Female Hard Workouts ešte celkom nová, ale veľmi užitočná, pretože predtým som doma zvykla cvičiť asi takým štýlom, že som si preklikávala vhodné videá na Youtube (odporúčam hlavne Giladove Bodies in Motion a Annu Renderer z Popsugar Fitness). Bolo to únavné, lebo videá majú zväčša okolo 10 minút a po docvičení som musela hľadať ďalšie, čo by ma bavili. Ešte predtým to boli CD-čká Zorice Czoborovej Zora-lates, ktoré už dnes ani neviem, kde sú. :D Každopádne je super mať všetko cvičenie v mobile a posúvať sa v procese iba dotykom prsta na obrazovke. :) A funguje aj bez internetového pripojenia.
  Ďalšou zaujímavou appkou je podľa mňa Hydro Coach, ktorý v podstate sleduje váš denný príjem tekutín. Optimálny objem si môžete nastaviť individuálne podľa vlastnej váhy, čo je super. Tiež si môžete vybrať objemy pohárov, ktoré vypijete (ja najčastejšie používam 300, 400 a 500ml). Mobil vám stále hlási, ak náhodou meškáte s pitím, čo však niekedy môže byť dosť otravné. :D Aplikácia ponúka aj štatistický prehľad, ak by vás náhodou tak veľmi zaujímala vaša hydratácia. :) Hydro Coach mám už skoro 2 roky a používam ju denne s výnimkou tých dní, keď som odcestovaná a upíjam si z fľaše bez toho, aby som mala pojem o objeme vody. Na jej fungovanie wifi nepotrebujete. 
  Túto aplikáciu už pravdepodobne ženské publikum dobre pozná, no predsa len som ju sem chcela zahrnúť, lebo človek nikdy nevie, komu sa môže hodiť. Menštruačný kalendár je digitálnym denníkom, kam si značíte začiatok, priebeh a koniec vášho cyklu. Sleduje šancu otehotnenia a dá vám vedieť, keď sa menštruácia bude blížiť. Môžete ho využiť aj na to, aby ste si značili, kedy ste mali kŕče, nevoľnosť, bolesť hlavy, chrbta, pŕs, akné, nespavosť, návaly úzkosti, hladu, náladovosť, intenzitu krvácania aj výtoku a pod. Počas bežných dní na to asi väčšina z nás kašle, ale v prípade zdravotných problémov toto môže byť výborný pomocník pri odhaľovaní príčin. Za mňa je to must-have do ženského mobilu. Je to omnoho praktickejšie ako značiť si cyklus do kalendárov a diárov, i keď ani to, samozrejme, nie je na zahodenie. ;) Appku mám snáď odvtedy, čo prišli do módy smartfóny, a internet k nej nepotrebujete. :)
  Camera Mute aplikáciu mi pred rokmi odporučil kamarát a ja mu za to budem do smrti vďačná. Neviem, ako vám, ale mne strašne vždy liezol na nervy ten zvuk, čo vydal foťák po zhotovení snímky. Jednak to bolo nepríjemné, jednak každý vždy vedel, ak ste si náhodou spravili selfie. :D Camer Mute jednoducho tento zvuk odstráni. Pri inštalácii len dajte pozor na to, či je vhodná pre váš mobilný telefón. Nič sa za ňu neplatí a funguje bez obmedzení. Vlastne o nej ani neviete. :)
  Nie som veľký fanúšik hier na mobile. Z času na čas, keď sa príšerne nudím a nevzala som si so sebou knihu, krátim si čakanie v škole, na úradoch alebo v nemocnici hraním hier, čo ale nebýva často. No keď už, toto sú dvaja moji obľúbenci: Stick Hero a Ultimate Jewel. Mala som celkom rada aj Crossy Road, ale tá mi v poslednom čase blbla, tak som ju odinštalovala. Stick Hero má dve verzie hry - v jednej musíte vychytať presný moment, kedy vaša tyčka dočiahne na nasledujúci stupienok a vy po nej budete môcť prejsť ďalej, a v druhej musí byť tyč dostatočne dlhá, aby presekla melón, no nedotkla sa stupienka. Osobne mám asi radšej melónovú verziu, ale aj tá klasická je super a je to asi moja najobľúbenejšia hra zo všetkých, čo v mobile mám. Milujem hlavne ten rozkošný, ale jednoduchý vzhľad postáv aj pozadia. :) Dajte ale pozor na to, že je to celkom ťažká hra, ktorá dokáže dobre nasrdiť :D - v klasickej verzii mám najvyššie skóre iba 24 a v melónovej 35. Ultimate Jewel je klasické premiestňovanie objektov tak, aby boli pri sebe aspoň 3 rovnaké. Niektoré sú však zamknuté a musíte ich premiestňovať dovtedy, kým sa neodomknú. Keď je všetko na poriadku, dostanete kľúč do ďalšieho levelu. Hra má nespočetné množstvo levelov, čo oceňujem, lebo vás len tak ľahko neprestane baviť. Tiež sa mi veľmi páči tropická grafika a celý koncept drahokamov v starobylých chrámoch. Obe hry mám už niekoľko rokov a idú bez wifi. :)
  Posledná obľúbená aplikácia nesie názov Snapseed. Odkedy mám smartfón, vyskúšala som už veľmi veľa aplikácií na úpravu fotografií. Niektoré boli dobré, niektoré lepšie, no so žiadnou som nebola na 100% spokojná. Až som natrafila na Snapseed. Veľmi pekne sa v nej môžete hrať s farbami a svetlom, zaostrením, štruktúrou a efektami, ale mojou najpoužívanejšou črtou je pridávanie textu do fotiek. Máte na výber z mnohých typov bubliniek (ako na obrázku hore), geometrických tvarov či rôznych typov písma. Kto ma sleduje na Instagrame vie, že hlavne na InstaStories putujú výsledky mojich hrátok v Snapseede. A strašne ma to stále baví. Pretože tak realistické a pekné úpravy som ešte nedosiahla so žiadnym iným editorom. Je zadarmo a netreba naň internetové pripojenie. ;)

Poznáte nejakú z týchto appiek? Ktoré sú vaše obľúbené? :)

S.

Komentáre

  1. Všechny aplikace, které ve článku ukazuješ, tak jsou pro mě novinkou, ale bude to asi protože je iOS nemá, což je škoda. Ale menstruační kalendář mám také v mobilu a jiný ani nepoužívám :) vždy když jsem používala takový ten malý, co se dostává na gyndě, tak jsem ho někde ztratila :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ani jednu nepoznám, najviac ma zaujala tá na cvičenie :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Menstruační kalendář a hydro coach zní zajímavě! I když já si své dny zančím spíše do běžného diáře. Velmi užitečný článek!

    http://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Z týchto appiek používam jedine ten menšturačný kalendár :) Neviem prečo, ale aj keď mám dosť pamäte, tak telefón mi stále píše, že mám nedostatok, a preto musím tie appky postupne premazávať.
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ty kamínky na poslední fotce jsou moc pěkné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já jsem měla ten menstruační kalendář taky, ale pro mě je mnohem lepší OvuView, určitě mrkni. Mně se líbí ta appka na cvičení, tu si stáhnu :) Ještě mám ráda Spendee, kam si zaznamenávám, kam mi furt ty peníze mizí :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. super článok :) ja bohužiaľ nepoznám žiadnu z týchto aplikácií, no inšpirovala si ma, že aj ja by som mohla urobiť takýto typ článku zase o svojich aplikáciách a možno to tiež niekomu pomôže, no rozhodne sa pozriem aj po niektorej z týchto tvojich - nech som zbehlejšia :)

    Desire fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super téma na článek! Ze všech těch aplikaci používám akorát jednu a to Snapseed. Na úpravu fotek mi moc vyhovuje a ještě s jednou ozkousenou aplikaci upravuji jen s nima. O ostatních jsem slyšela, ale když uz o nich čtu, tak bych je mohla i zkusit ;)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Toto je moc fajn článek. Popravdě neznám žádnou z aplikací, ale zaujaly mě hlavně ty první tři aplikace...vypadají opravdu fajn a šikovně. Určitě se na to musím mrknout a myslím, že minimálně jedna z nich se dostane i do mého mobilu :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Musím říct, že nemám ani jednu aplikaci kromě Snapseed (dokonalá aplikace! ještě doporučuju PiscArt) a ani jinou ze seznamu nepotřebuji. Když už cvičím, tak podle Jillian, mentruaci mi hlídá antikoncepce, her mám miliony a aplikace na hlídání si, kolik toho vypiju jsem zkoušela, ale nebavilo mě to tam zadávat :D
    Ale jinak je to dobrý článek a rozhodně pro někoho užitečný! :)

    Gabux

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Pan Pedro Kontaktní e -mailové údaje, pedroloanss@gmail.com. To mi pomohlo s půjčkou 200 000,00 eur na zahájení mého podnikání a jsem velmi vděčný, bylo pro mě opravdu těžké snažit se udělat cestu jako svobodná matka, ale s pomocí pana Pedro Když sleduji, jak se moje firma roste silnější a také se rozšiřuje.
    Vím, že vás možná překvapí, proč tu takové věci dávám, ale opravdu musím vyjádřit svou vděčnost, takže kdokoli, kdo hledá finanční pomoc nebo prochází útrapami s jejich obchodem nebo chce zahájit obchodní projekt utrpení ..
    Děkuji.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky