Disneyland v Paríži

Disneyland ma nikdy nijako extra nelákal. Z toho, čo som videla na internetoch, čítala v časopisoch a brožúrkach alebo počula od známych, som si vždy vydedukovala veľké množstvo gýču. Prečačkaný zámok, princezné v honosných róbach a hlavne obrovské množstvo peňazí, čo sa v celom Disney kolotoči mieša. Miesto, kde sa všetci usmievajú, sú šťastní, tancujú a užívajú si, mi pripadalo ako z nepodareného hororového filmu. Veď to je psycho, aby niečo takéto vôbec existovalo. Groteska.
  Avšak všetci ľudia z môjho okolia, ktorým sa do Disneylandu podarilo dostať, z neho boli nadšení, hoci mali spočiatku skepticky naladenú myseľ ako ja. Každý z nich vravel, ako je to síce drahé, ale oplatí sa to aspoň raz v živote vidieť. Že si tam každý nájde to svoje a nemusíte byť od hlavy po päty prehajpovane oblečení ako Disney postavičky, aby ste si to maximálne užili. 
  A tak som bola zvedavá. Vôbec som netušila, čo si o celom parku myslieť, preto som sa rozhodla súdiť ho až cestou metrom naspäť do Paríža. A viete čo? Aj mne sa nakoniec páčil. ;) 

Akonáhle prejdete hlavnou bránou do areálu, opradie vás akýsi pračudesný trblietavý povlak, ktorý vám nedovolí myslieť inak ako pozitívne. Neviem, či to bolo tou masou ľudí, ktorí proste boli šťastím celí bez seba, alebo slnečným počasím, alebo letom a prázdninami ako takými, alebo slobodou, čo sme v Paríži našli, ale deň v Disneylande bol skrátka dňom radosti. Hlavný zámok síce vyzeral naozaj gýčovo, ale to si uvedomíte, až keď si budete doma prezerať fotky. Keď stojíte pár metrov od neho, zízate na tú veľkoleposť a zaručene je to najväčší architektonický skvost, čo ste kedy videli. ;)
Ako prvú atrakciu sme videli 4D StarWars film v Discoverylande, ale nakoľko nie sme veľkí fanúšikovia takýchto žánrov, veľmi sa nás to nedotklo. :D Potom sme pokračovali na It's a small world vo Fantasylande, čo bola lodičková jazda tým najgýčovitejším predstavením národov na svete, aký si len viete predstaviť. :D To som musela uznať už aj na mieste. :D Všetky bábky sa hýbali, žmurkali, tancovali, spievali, hrala tam hrozne mindfucková hudba (opäť ako z hororu) a všetko sa ligotalo. Neviem, či by sa mi to ako malej páčilo. No... určite najhorší zážitok v Disneylande. :D
Ďalej sme pokračovali k Pirátom z Karibiku v Adventurelande, čo bola asi 10-minútová zážitková jazda. Pre mňa osobne to bolo to najlepšie, čo som v Disneylande zažila. Veziete sa, ako inak, na loďkách, ktoré plávajú popri oživených postavách a scénach z filmu. Niektoré z nich vyzerajú skutočne až príliš realisticky, napríklad Jack Sparrow je spravený úplne parádne. Na Pirátoch sme boli dvakrát. Prvý raz sme na nich čakali asi polhodinu, druhý raz sme mali šťastie a čakali 5 minút, pretože to bolo večer a ľudia už sa začali zhromažďovať pod zámkom čakajúc na ohňostroj. :)
Z Pirátov sme chceli ísť na Petra Pana a vzali sme si fast passy, ktoré však boli platné až o pol šiestej večer, tak sme zatiaľ preskúmali strom Robinsona Crusoea a odtiaľ pochádza aj táto vyškerená fotka (ktorú by som nazvala Ahoj, mamíííí, pozri, kde všade som bola! :D)
Odtiaľ sme sa presunuli do westernového mestečka vo Frontierlande, ktoré sa nám vizuálne páčilo z celého parku úplne, že najviac. Okolo skalnatého ostrovčeka premávala každých 20 minút výletná loď, tak sme na ňu, samozrejme, naskočili. :)
Po obvode ostrovčeka a dokonca aj v útrobách hory premával takýto vláčik. Ale nenechajte sa zmiasť nevinným vzhľadom. Big Thunder Mountain bol pre človeka, čo neznáša kolotoče ani rýchle jazdy, tým najväčším utrpením vôbec! Letel ako šialený, často v úplnej tme, len ste cítili, ako padáte dolu, nevedno kam. Vrieskali sme ako šialení (teda, Romčo vrieskal, ja som sa na ňom smiala tak veľmi, že som z vagóna vystúpila s totálne rozmazanou špirálou, lebo som od smiechu plakala :D). Čakali sme naň skoro 2 hodiny a jazda trvala 3 minúty. To naštve. Ale v konečnom dôsledku sme boli radi, že sme z tej jazdy smrti vonku. :D
Strašidelný dom bol jednou z tých atrakcií, z ktorej si nakakáte do gatí, keď máte 10 rokov, ale ako dospelých vás veľmi nenadchne. Začiatok bol veľmi pôsobivý, ale akonáhle vás naložia do sedačiek a veziete sa popri kostrách polepených pavučinou, už to stráca na napätosti.
To je proste sen, chodiť takto inkognito. :D
Okrem týchto atrakcií sme šli aj na Snehulienku a Pinocchia, čo bolo ďalšie vozenie sa vo vláčiku skrz miestnosti s výjavmi z rozprávok. Hoci sme si z celodenného chodenia trochu oddýchli, to čakanie v radoch vôbec nestálo za to a vyčerpalo nás ešte viac. :D
Tu na tomto zábere ma delí 10 minút od najlepšej nutelovej crêpe, teda palacinky, akú som kedy jedla!
V Disneylande sme boli vo štvrtok. Ešte k tomu bola ráno príšerná zima, zamračené a vyzeralo to na búrku, tak sme si mysleli, že to ľudí odradí a nebude ich v parku tak veľa. Ale kdeže. Ľudí aj tam bolo ako nasratých (pravdepodobne si obraz dokážete vytvoriť aj z tejto fotky). Čo sa týka celého areálu, tak to všeobecne nebolo také strašné, lebo ľudia sa po ňom rozliezli kade-tade. Horšie to však bolo s čakaním na atrakcie, keďže pri niektorých z nich už sa nedali vybaviť fast passy a museli sme si skrátka vyčkať ten dlhočizný rad. Ďalšia tragikomédia to bola aj v Disney obchodoch, kde tie objemné húfy ľudí zrejme hľadali zmysel života. My sme tam len nakukli, ale ten čas, čo sme tam strávili, sme sa klepali, aby sme pri tom kvante ľudí v snahe vyhnúť sa im nezhodili pyramídu hrnčekov.
 Bože, pozrite, akí sme tu šťastní. :)
Vychýrené premietanie a ohňostroj nad Disney zámkom sa začal až o 11 večer. Vo Francúzsku totiž slnko zapadá veľmi neskoro. Ešte o pol desiatej je normálne svetlo a skutočná tma nastane tak o pol jedenástej. Ako deti v škôlke sa všetci začali ukladať na chodníky pod zámkom a my spolu s nimi, hoci do začiatku ostávala ešte hodina a pol. Bolo to nutné, inak by sme si chytili flek tak pri vstupnej bráne. :D Ohňostroj bol pôsobivý a premietanie kúskov najstarších rozprávok takmer dojemné. Mne sa najviac páčil Leví kráľ a Ariela. :) Inak čo sa týka sprievodných efektov ako striekajúce fontány a laserové lúče, to mi už prišlo celkom preplácané a podľa mňa to nerobilo veľmi estetický dojem. Ale show to bola bohatá, to áno. :)

Čo teda vo všeobecnosti hovorím na Disneyland? Ak máte príležitosť, určite choďte! Nestojí to málo peňazí, ale ak si kúpite lístok cez internet dopredu, vyjde vás to lacnejšie ako na mieste. Miestami je park naozaj taký, že máte chuť plesnúť sa po čele, lebo je to príliš. Ale prevážia to všetky tie krásne miesta, nevídané atrakcie, rozmanitosť, jedlo a impozantnosť, lebo tá je v Disneylande najkľúčovejšia. Neviem ani len slovami opísať, koľkokrát som sa pristihla pri tom, že nechápem, ako toto mohol vôbec človek vymyslieť. Alebo je v tom aj kúzlo? Ktovie. :)

S.

Komentáre

  1. Alespoň jednou v životě chci Disneyland navštívit, vypadá to podle fotek krásně :)
    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Disneyland je jedním z míst, které chci ještě ve Francii nebo někde jinde navštívit. Určitě bych chtěla vidět ten ohňostroj! Musel být boží. Jo a ta vaše fotka je taky boží! :D

    http://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Do Disney Landu som vždy chcela ísť, no zatiaľ sa mi to nepodarilo. Určite však zavítam :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som tu bola v marci 2013, no bola som tam vtedy keď tam bolo neskutočne veľa ľudí, všade dlhé rady, čakanie,.. čiže mňa Disneyland nenadchol :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj, tomu neskutočne rozumiem, tie zástupy ľudí dokážu dosť pokaziť atmosféru. :/

      Odstrániť
  5. Ja som tam bola prvý raz ako asi deväť alebo osemročná a to bolo pre mňa obrovské lákadlo. Ocino z toho nebol najprv až tak nadšený, ale čo by nespravil pre svoje dieťa. No mám pocit, že v konečnom dôsledku sa mu tam páčilo minimálne tak veľmi ako mne. Odvtedy sme tam zavítali pri každej návšteve, najviac ma nadchli tie filmové štúdia. Tam boli najsamlepšie atrakcie! Napríklad Nemo bol úplne čarovný.
    Na tej mountain sme raz boli takmer pred odchodom pred Vianocami, bola už tma a výhľad odtiaľ na ten vysvietený Disneyland bol nezabudnuteľný!!
    A palacinky v Paríži ♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mňa teda Disneyland nikdy nelákal, ani ako decko čo sa čudujem. A už asi ani lákať nezačne, už som na to asi stará :D Ale fotky si spravila pekné a verím, že to tam je určite veľkolepé.

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani mňa, vôbec, ale napokon som bola dosť prekvapená. :) Treba skúšať. :D

      Odstrániť
  7. Vypadá to tam nádherně :) věřím tomu, že by se mi tam taky líbilo, kdyby mne tam někdo vytáhl, sama od sebe bych tam ale asi nejela :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Fotky sú nádherné a dúfam, že sa mi tam niekedy podarí ísť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ach bože, to je nádhera! Tam bych se také jednou chtěla podívat :) Nicméně nevím, jestli mě nebudou odrazovat ty mraky lidí. Disneyland v Hong Kongu nás odradil nejen návalem lidí, ale i cenou :D
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Vypadá to krásně! V Disneylandu jsem nikdy nebyla, ale zábavní parky miluji. My jezdíme jenom vedle do Německa do Legolandu, který je taky super. :)
    Katarina - BEAUTY TALK blog

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky