Random 25

Pôvodne som dnes chcela písať o niečom úplne inom, ale nedá mi to poriadne nepoďakovať za všetky vaše milé komentáre k minulému článku. :) Zhrnula som v ňom dojmy z prvého týždňa na vysokej škole a spravilo mi náladu, keď som čítala vaše reakcie, že ste zažívali podobné pocity neistoty. A že sa to časom podľa vás zlepší. Tak dúfam, že budete mať pravdu, inak vám je beda! :D Ale každý jeden začiatok je ťažký, to chápem, hlavne, keď sa bavíme o takej zmene ako nový život v cudzom meste. 
  Ako už viete, za miesto svojho vysokoškolského experimentu som si zvolila Brno. Musím povedať, že som sa do tohto mesta zbláznila. Niekedy sa medzi hodinami len tak prechádzam po centre. Obyčajne som skôr fanúšik prázdnych ulíc, ale tie brnenské plnky majú svoje čaro. Najmä, keď váš zrak pútajú historické budovy na každom kroku a vy tak stále chodíte s nosom vystrčeným do nebies, aby ste nasali čo najviac z celkovej atmosféry. :) Zatiaľ som ho poriadne nepreskúmala, ale vo veľmi blízkej budúcnosti sa na to chytám. Je medzi čitateľmi niekto z Brna? Vedeli by ste mi odporučiť nejaké pekné miesta (pokojne aj menej známe), ktoré stoja za návštevu? ;)

Dnešný random je pomyselnou bodkou za uplynulým letom a keď sa pozerám na tieto fotky, veľmi sa mi za ním cnie. Boli to pekné mesiace plné krásnych zážitkov, no čo mi chýba najviac, sú slnečné dni. Už som z toho zúfalá, ale za posledné dva týždne som slnko videla raz. :(
Potulky lúkami u starkých na dedine.
Na začiatku leta som si kupovala túto sadu prsteňov s tým, že som si bola takmer na 100% istá, že ich veľmi nevynosím. Ale opak bol pravdou. Po hrozne dlhej dobe nenosenia bižutérie som skoro celé leto mala na sebe nejaké cingrlátka. Decentne, ale predsa.
Tiež tak milujete to ticho lesov?
Ani neviete, čo všetko by som dala za to, aby som sa teraz mohla vyvaliť na lehátko a len tak si čítať... :D
V tomto dovolenkovom haule som vám spomínala, že som si v Paríži kúpila polaroidové fotky so zábermi z módnej metropoly. Doma som si ich zavesila na špagátik pod poličkou a úplne ich milujem! Akurát ľutujem, že som si mohla vziať aj viac. :D
Keď vás pohľad na obyčajné oblaky dokáže fascinovať.
Ešte cez leto ma potešil časopis Dream & Live, ktorý mi prišiel takto krásne starostlivo zabalený. Je plný prekrásnych (ale fakt že nádherných!) fotiek, citátov a nájdete tam kopec inšpiratívnych rozhovorov so samými usmievavými ľuďmi, čo v hlave nosia veľké myšlienky. Určite odporúčam!
Možno ste už postrehli, že Ikea má novú kolekciu, ale rozhodne nie hocijakú! Ja osobne som bola veľmi milo prekvapená už len tým, že jednotlivé miestnosti sú ukryté za stenami čiernej farby, čo pôsobí elegantne a vkusne. Naaranžované izby sú ladené tak, že by som v nich takto nastajlovaných bývať asi nechcela, predsa len im chýba akýsi punc útulnosti, ale na pohľad sú krásne. Určite sa tam aspoň choďte prejsť a nasať vôňu nového nábytku. ;)
U úchvatnej LauRen som ešte v lete vyhrala sadu týchto dvoch chokrov s príveskami a nemôžem byť spokojnejšia. Do jej početných mini giveaways sa zapájam pomerne často, ale tieto náhrdelníky som zatiaľ chcela asi najviac. A bola som hrozne prekvapená, keď mi od Lau prišla správa, že som ich aj vyhrala. Žeby zaúradovali energie...? :)
Ničnerobenie v hojdacej sieti je proste sen.
Pri pohľade na to, ako krásne mi pred mesiacom bolo pri vode s pivkom a časopisom sa mi chce plakať. Ale vážne. Jeseň ešte nechcem! :D 

S.

Komentáre

  1. Skvělé fotky, moc mi chybí léto. Letos všechno strašně rychle uteklo :(. Jinak taky jsem začala studovat letos v Brně a taky jsem si město zamilovala :). Moc míst zatím prozkoumaných nemám, zatím se jenom procházím těmi uličkami. Miluju ty historický budovy :3
    michelle-and-her-world.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neviem nakoľko si na architektúru, no v Brne sa oplatí ísť pozrieť napríklad secesnú vilu Löw-Beer a hneď nad ňou dobre známu funkcionalistickú vilu Tugendhat (tam si ale treba kúpiť vstup s predstihom). A celkovo viem, že je v Brne viacero funkcionalistických budov, my sa chystáme prejsť postupne celú stezku, no tým, že nie sme v Brne tak to vidím na dlho :D

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, veľká vďaka za tipy, raz sa na ne určite pôjdem pozrieť. ;)

      Odstrániť
  3. Krásné fotky, máš doma podobný styl přívěšků a prstýnků jako já :) tvoje dojmy z vysoké mě celkem uklidnily, nastupuji za 14 dní, tak tuším už, co čekat :D bydlím blízko Prahy, takže Brno bohužel neznám, ale ráda bych ho někdy navštívila :)

    LADY LENNA

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vážně super fotky. Tak přeju hodně štěstí v Brně! Já jsem tam snad byla jen jednou v životě, ale hodně mých kamarádů tam bydlelo a nemohli si to vynachválit.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já nedávno poslouchala letní písně a úplně se mi zastesklo :D Každopádně dnes je v Praze nádherně, takže to vidím na autumn photoshooting :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja chcem ísť na výšku do Brna tiež :) ty si na žurnalistike, že? Inak krásne fotky, leto mi tiež veľmi chýba ♥

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super fotky, uplne mi připomněly volné letní dny , po kterých se mi trosku stýská.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Leto mi chýba, no teším sa na jeseň a to veľmi. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já už jsem si na podzim nějak zvykla, a to ho kvůli počasí moc nemusím. Hrozně ráda se ale na podzim oblékám. Není nad to se pořádně zachumlat do teplého svetru a šály :-) a nezbývá nic jiného, než se těšit na léto a dovolenou. Jinak v Brně jsem také studovala, ale dojížděla jsem, nebydlela jsem tam. Takže znám spíše restaurace a obchody, víc jsem toho neprošla :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  10. TEn časopis Dream and Live vypadá hrozně hezky :)
    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky